hirdetés
hirdetés

Felgyorsítja környezetvédelemi projektjeit az Air France-KLM

Vállalásait a Párizs Klímaegyezményben foglalt 1,5 Celsius-fokos felmelegedés eléréshez szükséges lépésekhez igazítja - tájékoztatta lapunkat a légitársaság.


hirdetés

Az Air France, a KLM és a Transavia, mint a csoport légitársaságai folytatják környezetvédelemmel kapcsolatos terveik megvalósítását, hogy átlátható és felelős módon tegyenek a klímaváltozás ellen.

A taglégitársaságok emellett vállalták azt is, hogy az ENSZ tudományos alapú célokat támogató nemzetközi együttműködési kezdeményezésének (SBTi) keretein belül bíráltatják el a szén-dioxid-csökkentési terveiket, és eredményeiket. Erre azért van szükség, hogy a csoport meggyőződjön arról, vállalásaik a Párizsi Klímaegyezményben foglalt 1,5 Celsius-fokos felmelegedés eléréshez szükséges megfelelő lépéseket tartalmazzák.

A szándéknyilatkozat aláírásával Európában az Air France-KLM Csoport egyike azon első légitársaságoknak, amelyek az ENSZ együttműködő szervezetével hagyatják jóvá klímavédelmi intézkedéseiket.Emellett a csoport továbbra is vállalja, hogy 2050-re nettó karbonsemlegességet ér el. Az Air France-KLM eddig az alábbi intézkedéseket hozta:

- 2019 és 2021 között 2,5 milliárd euró értékben vásárolt új generációs repülőgépeket, amelyek 20-25 százalékkal alacsonyabb fogyasztás és károsanyag-kibocsátás mellett üzemeltethetők. A program a következő években is folytatódik.

- Dolgozik azon, hogy javuljon a fenntartható forrásból származó kerozin elérhetősége, többet és olcsóbban gyártsanak belőle, a kapacitás kiépítésében az Air France és a KLM is részt vesz. A cégcsoport a jövőben is használni fogja ezt az alternatív, ipari, vagy háztartási hulladékokból, az élelmiszerellátási lánc veszélyeztetése nélkül készült tüzelőanyagot, amely teljes életciklusra vetítve akár 80 százalékkal képes csökkenteni a károsanyag-kibocsátást a hagyományos, kitermelést és finomítást igénylő kerozinnal szemben.

- Folyamatosan kutatja az üzemelés hatékonyabbá tételének módjait, amelyek hatékonyabb üzemanyag-felhasználást jelentenek. Ezek közé tartozik a

kabinberendezés könnyebbre cserélése, az egyhajtóműves gurulás a futópálya és a terminál között, valamint a landolás előtti egyenletes süllyedési eljárás bevezetése is. Az Air France és a KLM azt vállalta, hogy a földi műveleteket 2030-ra teljesen karbonsemlegessé teszi.

Mindezek mellett a légitársasági csoport arra ösztönzi a teljes légiközlekedési szektort, hogy a repülőgépek, hajtóművek tervezésére, karbantartására, szintetikus üzemanyagok gyártására a mainál hatékonyabb, környezetkímélőbb megoldásokat tervezzenek. Ezek a lépések ugyanis segítenek abban, hogy a légiközlekedés teljesen karbonsemlegessé váljon.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Pályázzon és nyerjen!

Meghosszabbított jelentkezési határidő: szeptember 30.!
Legyen részese Magyarország nemzetközi szinten is elismert szálloda- és vendéglátóipari designversenyének, a Klasszis TopDesign 2022-nek, ahol egyedül az számít, mennyire szép, különleges és egyedi az a kisebb-nagyobb szálláshely, vendéglátóegység, irodai vendéglátóhely, borászat, pincészet vagy a Horeca-szegmenst megcélzó digitális platform, innováció vagy más beszállítói termék, amely az Ön tulajdonában van vagy Ön üzemelteti. További információ és a pályázat beadása
: ITT

hirdetés
hirdetés