hirdetés
hirdetés

Kedvezményes jegyekkel az Adriára

Az utószezonban kedvezményes jegyeket kínál az Adria InterCity, amellyel idén már több mint 12 ezer utas váltott jegyet a horvát tengerpartig.

hirdetés

Már augusztusban meghaladta a Splitbe közlekedő Adria InterCity-vel utazók száma a tavalyi év eredményét és szintén nagy népszerűség övezte a Rijekába, valamint Koperbe közlekedő Retró Istria Expresszt is.

 Lonley Planet által Európa 10 legszebb vasúti útvonala közé tavaly beválogatott nemzetközi járat
Lonley Planet által Európa 10 legszebb vasúti útvonala közé tavaly beválogatott nemzetközi járat

Az Adria InterCity-vel még szeptember végéig, az utószezonban is kedvező áron utazhatnak az utasok a tengerpartra – jelentette be a MÁV a honlapján. Az Adria InterCity-t augusztus végéig már több mint 12 ezer utas vásárolta meg jegyét a járatra a tengerpart eléréséhez.

Ez már jelentősen több mint tavaly az egész szezonban volt, a két évvel ezelőtti – a pandémia miatti korlátozások, bizonytalanságok következtében lecsökkent – utazásszámnak pedig a kétszeresét is meghaladja. Az utasok kétharmada már a tavaszi elővételes időszakban megvásárolta a jegyét. Ezt nagyban segítette az online jegyváltási lehetőség is: az idei szezonban már az utazók fele foglalta le ilyen módon a helyét az utazáshoz.

A Lonley Planet által Európa 10 legszebb vasúti útvonala közé tavaly beválogatott nemzetközi járat közlekedése nem áll le a nyár végével. Az idei évben a főszezon után is, szeptember 27-ig indul Budapestről minden kedden, pénteken és vasárnap, míg Splitből hétfőn, szerdán és szombaton.

A Keleti pályaudvarról 18:45-kor gördül ki és a pihentető éjszakai utazás után 9:44-re érkezik az Adriai-tenger partján fekvő Splitbe. Visszafelé 17:55-kor indul Splitből, Budapestre másnap 9:35-re érkezik. Az IC-re Budapesten (Keleti pályaudvar és Budapest-Kelenföld) kívül Székesfehérváron, Siófokon, Fonyódon, Balatonszentgyörgyön, Nagykanizsán és Gyékényesen lehet felszállni, illetve hazafelé leszállni.

A vonatban a magyar vasút egyik legelegánsabb étkezőkocsija közlekedik. Aki idén még nem utazott a tengerhez, akár csak egyetlen napközbeni látogatással is bepótolhatja lemaradását – olvasható a közleményben. Szeptemberben még kedvező árú jegyek válthatók az Adriai-tenger partjára.

(forrás: MÁV)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk