hirdetés

Kézikönyv, TUTSZ szakértők által összeállítva

A Turisztikai Tanácsadók Szövetsége (TUTSz) egy széleskörű szakmai összefogással készülő „Szállodafejlesztés komplexen” című kézikönyv megjelentetéséről döntött.

hirdetés

A könyv várhatóan CD formájában jelenik meg, előreláthatólag a Szakma idei évadzáró szakmai fórumán, novemberben kíván bemutatni a szakmai közönségnek.

Az éles turisztikai piaci versenyben, amely a szállodák között hazánkban is dúl a vendégért, látható, hogy azok a piacra nem megfelelően bevezetett és/vagy nem megfelelően megtervezett hotelek a leginkább sérülékenyek, amelyek híján vannak a szükséges szállodai profilnak, a specialitásnak, az egyediségnek. Nehézségeik közül leginkább a piacelemzés és a pozicionálás ütközik ki. De jellemző az is, hogy az ehhez illesztett értékesítési irány, a célcsoportok behatárolásának szintén hiányosak.

A TUTSz tanácsadóinak átfogó ismeretei és tapasztalatai vannak a hazai szállodafejlesztés elmúlt évtizedes folyamatairól. Ezek közült főként a „Befektető – Építészek & tervezők - Üzemeltető” triumvirátus koordinálatlan együttműködését erősítik fel még inkább válságjelenségek.

A munkában résztvevő szerzők közül Dr. Puczkó László, Bocsák László, Brachna János, Dr. Erdei János, Dr. Szemrédi József és Dr. Kraft Péter konkrét témáik kidolgozását megkezdték. A szerzői kollektíva a témákat illetően összefogott és rövid teljességre törekszik. Nem tankönyv készül; a szerzők szakmai ajánlást, gondolatfelvetést fogalmaznak meg arról, hogy miként, hogyan lehetne optimális egy szállodafejlesztés.

A szakmailag elvárható folyamatmenedzsment kialakításába be kívánják vonni az építészszakmát és a pénzügyi szférát is, remélve, hogy így együtt közösen meg tudják szólítani majd a pénzügyi befektetőket, finanszírozókat is. A szerzők nem csupán leendő, új szállodák építéséhez kívánnak szakmai ajánlást tenni, de a jelenleg is üzemelő és felújítás, átépítés vagy fejlesztés előtt álló szállodák menedzsmentjének, tulajdonosainak figyelmét is fel kívánják kelteni. A szerzők úgy vélik: érdemes a szállodaszakma speciális kérdéseivel foglalkozó kollégáinak javaslatát megismerniük!

A Napi Turizmus következő számaiban részletesen is tájékoztatunk a kézikönyv várható tartalmáról.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Mit vár 2023-tól?

Partnerünk