hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont Itt őszi száma

A legnagyobb versenytársak ma a turizmusban nem az ugyanarról a piacról élő szolgáltatók, hanem azok az ágazatok, amelyek elhalásszák az értékes munkaerőt. És ebben a versenyben a képzés a legnagyobb fegyver. Ezért választottuk legfrissebb lapszámunk fókusztémájának is.

hirdetés

Megint ugyanoda, az alapvonalra tér vissza a teljes turisztikai szektor, ahonnét egyszer elindult, és amit egyszer már pokoli nehézségek árán maga mögött hagyott a Covid megszorításainak feloldásakor. A költségnövekedés és a munkaerőhiány okozta nehézségeket ugyan tudja kezelni a magyar, merthogy furmányos nép vagyunk, csakhogy nem egy esetben ez az érvényes jogi szabályok kijátszását jelenti, vagy ha nem, akkor  minőségromlással jár együtt például a vendéglátásban. Milyen praktikákhoz folyamodhatnak a szakmai szereplői a túlélés érdekében?

Az oktatás, a toborzás és az olyan megoldások, mint a munkaerő-behozatal harmadik országból, minden eddiginél fontosabbá váltak a szakma jövője érdekében. A témáról olvashatnak legfrissebb számunkban.

És arról is, hogy az országban egyre több étteremben váltanak á la carte-ról menüztetésre – nyilván ezekben az esetekben is a kényszerhelyzet szüli ezt a megoldást. Szó van arról is a legfrissebb számban, miként valósítható meg a szezonalitás a hétről-hétre emelkedő alapanyagárak mellett.

Kiderül az is, hogy van olyan turisztikai szegmens, amely meg se rezzen a világpolitikai - és gazdasági turbulenciák hatására, hasít tovább.

Kedves Olvasóink, forgassák haszonnal a Pont Itt őszi, legfrissebb számát!

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

A legnagyobb versenytársak ma a turizmusban azok az ágazatok, amelyek elhalásszák az értékes munkaerőt. Ebben a versenyben a képzés a legnagyobb fegyver. Ez őszi lapszámunk egyik fókusztémája.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk