hirdetés
hirdetés

Megújult a a kőbányai korzó

A Kőbányai Önkormányzat tájékoztatása szerint mintegy kétmilliárd forintból újult meg egy hozzávetőlegesen húszezres közösség gyalogos főutcája, a X. kerületi Újhegyi sétány, amely ezzel egységes, stílusos korzóvá vált.

hirdetés

A közlemény szerint az Újhegyi sétány felújítása 2015-ben kezdődött a Fővárosi Önkormányzat TÉR_KÖZ nevű programjának támogatásával. A felújítás első ütemében a Bányató és a Harmat utca, az áprilisban átadott második ütemében a Harmat utca ás a Mádi utca közötti szakasz, a harmadik ütemében pedig a sétány déli része kapott új külsőt.

A városfejlesztési munka során többek között akadálymentesítették a közterületeket, a gyerekeknek játszóteret, a felnőtteknek fitnesz parkot építettek, páraoszlopokat és páragömböket létesítettek, bővítették az Újhegyi Közösségi Házat és multifunkciós piacteret alakítottak ki. Az korzón továbbá információs TOTEM oszlop és Plank Antal szobrász miniatűr alkotásai találhatóak.

Megújult a burkolat és a növényzet is, az új parkosított övezeteken automata öntözőrendszer működik. A főutca határait pedig 17 méter magas megvilágított páragömbök, úgynevezett felhőgyárak jelzik.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai