hirdetés
hirdetés

Nemzetközi Hetet rendezett az Edutus Főiskola

Az Edutus Főiskola 2016. április 10-15. között immár 21. alkalommal rendezte meg a Nemzetközi Hetet Budapesten, a Falk Miksa utcai reprezentatív épületében.

hirdetés

Az Edutus Főiskola 2016. április 10-15. között immár 21. alkalommal rendezte meg a Nemzetközi Hetet Budapesten, a Falk Miksa utcai reprezentatív épületében. A hat angol nyelvű és egy német nyelvű szakmai kurzuson összesen 75 külföldi (belga, francia, görög, holland, szlovák, szlovén, török és határon túli magyar), valamint 51 magyar hallgató vett részt, akik szállodafejlesztés, interkulturális marketing, trendek és kihívások a marketing területén, webdesign, új kihívások a turizmusban, pénzügy vagy a vállalkozói kreativitás témák közül választhattak.

A Nemzetközi Hét programjában az oktatáson kívül számos más esemény is szerepelt: nyitófogadás, budapesti városnézés, egész napos kirándulás és csapatépítés a Szentendrei-szigeten, majd hajózás, romkocsmatúra, látogatás a Széchenyi fürdőben, búcsúvacsora a tanárok részére. Eközben lehetőséget kaptak a hallgatók intézményük bemutatására, illetve hazájuk gasztronómiai különlegességeinek megismertetésére.

Dr. Jandala Csilla, az Edutus Főiskola rektora, a turizmus-vendéglátás képzés vezetője szerint az Edutus Főiskola Nemzetközi Hete azért is különleges, mert más országok felsőoktatási intézményeivel összehasonlítva ezt a hetet a hallgatóknak szánják, a fő cél, hogy minél többen megismerjék a főiskolát, és minél többen jöjjenek vissza később részképzésre. Az elmúlt évek azt bizonyítják, hogy egyre több diák él ezzel a lehetőséggel. Ráadásul a turizmusra is hatással van a rendezvény, mivel a külföldi résztvevők többsége először látogat Magyarországra, és a látottak, illetve az átélt élmények hatására többen visszatérnek turistaként barátaikkal, családjukkal.

A magyar diákok számára nagy könnyebbséget jelent, hogy egy teljes hetet nemzetközi környezetben, mégis a lakóhelyükön tölthetnek el. A részvétel a turizmus-vendéglátás szakos hallgatók számára legalább egy alkalommal tanulmányaik során kötelező, azaz a diploma megszerzésének feltétele. Lehetőséget ad továbbá az esemény a szakmai gyakorlat elmélyítésére, hiszen ebben az évben is turizmus-vendéglátás szakos hallgatók segítettek a szervezésben és a rendezvény lebonyolításában.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk