hirdetés
hirdetés

Neonfal-múzeum jöhet létre Budapesten

A petíció után a főváros közösségi költségvetési programjába is bekerült a kezdeményezés - írja a Kreatív.hu.

hirdetés

A várostörténeti értéket képviselő neonfeliratok megmentése érdekében 2021-ben Patkós Luca és Racskó Tamás neonmentő aktivisták aláírásgyűjtést szerveztek, amivel arra szerették volna ösztönözni a fővárost, hogy saját gondozásába helyezze a még megmaradt neonfeliratokat.

A két aktivista szerint ezek az utolsó utáni pillanatok, hogy néhány neonfelirat megmeneküljön és ne szeméttelepen vagy magángyűjtőknél végezze. Az ügyben indított petíció során 1000 aláírás gyűlt össze.

A páros azóta az ún Neonfal-múzeum ötletére keres támogatókat. A Neonfal-múzeum egy olyan kiállítás lenne, ahol egy helyben lehetne megnézni a főváros megmaradt neonfeliratait. Az ötlet a bécsi Stadschrift projektből inspirálódott.

Fotó: Fortepan
Fotó: Fortepan


A kiállítás egy budapesti tűzfalon akár több tucatnyi kis- és közepes méretű neont tenne közszemlére. A kezdeményezés szervezői ehhez ismét a lakosság segítségét kérik.

Benyújtották a Neonfal-múzeum ötletét a 2022-es közösségi költségvetési programba, amelynek keretében a város költségvetéséből bizonyos összeg felhasználására a város lakói és a városban dolgozó 16 év feletti állampolgárok tehetnek javaslatot. Amennyiben elég budapesti támogatja a kezdeményezést, a főváros 50 millió forinttal segítené a Neonfal-múzeum létrejöttét.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Pályázzon és nyerjen!

Meghosszabbított jelentkezési határidő: szeptember 30.!
Legyen részese Magyarország nemzetközi szinten is elismert szálloda- és vendéglátóipari designversenyének, a Klasszis TopDesign 2022-nek, ahol egyedül az számít, mennyire szép, különleges és egyedi az a kisebb-nagyobb szálláshely, vendéglátóegység, irodai vendéglátóhely, borászat, pincészet vagy a Horeca-szegmenst megcélzó digitális platform, innováció vagy más beszállítói termék, amely az Ön tulajdonában van vagy Ön üzemelteti. További információ és a pályázat beadása
: ITT

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk