hirdetés
hirdetés

Ökoturisztikai fejlesztés Somlón

Somlóvásárhely Község Önkormányzata 299 millió forint összegű és 100%-os intenzitású támogatást nyert el az „Ökoturizmus feltételeinek megteremtése a Somlón” című, TOP-1.2.1-15-VE1-2016-00021 azonosítószámú projekt megvalósítására. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg, melynek tervezett befejezési határideje 2019. október 15.

hirdetés

Somlóvásárhely Község Önkormányzata 2016. tavaszán támogatási kérelmet nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program felhívására, melyet 2017. májusában támogatásban részesítettek.

A projekt, egy több helyszínt magába foglaló, hiányzó infrastruktúrákat pótló, ökoturisztikai beruházás. Célja a Somló hegy turisztikai fellendítése, melyet az ökoturisztikai alapinfrastruktúrák megteremtésével (pl. vizesblokk építése, vízvételi lehetőség biztosítása, illetve multifunkcionális terek létrehozása) és a közös összefogáson alapuló marketingtevékenységgel kívánunk elérni.

Ezen célok elérése érdekében a projekt első állomásaként a Somló hegy lábánál kialakításra kerül egy fogadóközpont és egy kültéri foglalkoztató, amely indítóhelyként funkcionál majd az ide látogatók számára, ugyanakkor a térség rendezvényeinek lebonyolítására is alkalmas.

A beruházás következő elemeként egy oktatóközpont kerül kialakításra, ahol a Somló térségére jellemző foglalkozások, mesterségek bemutatása valósul meg kiállítások révén, valamint a kézműves foglalkozások megtartásának színtere lesz. Harmadik projektelemként a meglévő, ám rossz állapotban lévő Taposó kút felújításra, környezet pedig rendezésre kerül, ezáltal újra megtekinthetővé válik a Somló egy régi nevezetessége.

Somló-hegy / forrás: commons.wikimedia.org
Somló-hegy / forrás: commons.wikimedia.org

Negyedik beavatkozásként a Szent Margit Kápolna melletti terület kerülrendezésre, ahol egy jelenleg hiányzó vizesblokk és vízvételi lehetőség kerül kialakításra.

A fejlesztés eredményeként nem csak a turisztikai infrastruktúra és szolgáltatások fejlesztése, hanem munkahelyteremtés is megvalósul. Jelenleg a projekt előkészítési szakasza zajlik, amely a teljes megvalósítás megalapozását szolgálja.

Ez idő alatt kerülnek kidolgozásra a tervezett beavatkozásokra vonaktozó igényfelmérések és tervdokumentációk.

A projektről bővebb információt ITT olvashatnak.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk