hirdetés
hirdetés

81. születésnapját ünnepelte az EgyptAir

Fennállásának 81. évfordulóját ünnepelte Egyiptom nemzeti légitársasága kedden Budapesten legfontosabb utazási irodai és corporate partnerei körében. 

hirdetés

Az eseményt az EgyptAir magyarországi külképviseletének vezérigazgatója, Shereen Tahseen nyitotta meg, aki megköszöntötte a megjelent vendégek sok éve tartó elkötelezettségét a légitársaság irányában. Dr. Ashraf Mohsen, Egyiptom magyarországi nagykövete örömét fejezte ki, hogy számos afrikai és közel-keleti ország nagykövete is elfogadta a meghívást az ünnepségre. Hangsúlyozta, nagyon sok hasonlóság lelhető fel a magyar és az egyitomi emberek között, kultúrájukban, karakterükben egyaránt. Kiemelte Egyiptom biztonságosságát, valamint a nemzeti légitársaság szolgáltatásának magas színvonalát.

Shereen Tahseen prezentációjából kiderült, a kairói székhelyű légitársaság a világon a hetedikkként csatlakozott a IATA légiszövetséghez. 1932. május 7-i indulása óta a vállalat folyamatosan növekedett, mára az EgyptAir Holding  kilenc leányvállalattal rendelkezik. A légitársaság mellett az EgyptAir Express, EgyptAir Cargo, az EgyptAir Tourism & Duty Free, az EgyptAir Maintenance & Engineering, az EgyptAir Ground Services, EgyptAir In-flight Services, az EgyptAir Medical Services, valamint az EgyptAir Supplementary Industries alkotja a vállalatot.

A légitársaság flottája folyamatosan bővült, jelenleg 82 repülőgéppel viszik utasaikat a világ számos desztinációjára. Az igazgató bemutatta Boeing 777-300-as gépük fedélzeti beosztását, szolgáltatásait is, a 346 férőhelyes gépen 49 egyenesre dönthető business class ülés található. Ismertette a kairói repülőtér jellemzőit is, ahol 6 Start Alliance lounge áll az utasok rendelkezésére. Új termék az EgyptAir weboldalánal webbooking funkciója, amelyen nem csak repjegyet, hanem szállást, vagy színházjegyet is foglalhatnak az utasok. A légitársaság weboldala számos nyelven elérhető és jelen vannak a főbb közösségi média felületeken is. Az igazgató felhívta az utazási irodai partnerek figyelmét offline áraikra, illetve, hogy az EgyptAir számos légitársasággal rendelkezik interline megállapodással.

Végezetül külön köszöntötték a legtöbb EgyptAir repjegyet értékesítő partnerirodákat: a Vista Utazási Irodát, a ThaiCentrumot és az Insight Tourst.

A vendégeknek egy rövidfilmet is bemutattak Egyiptomról, hastáncosok adtak ízelítőt a helyi kultúrából, az autentikus egyiptomi ízekről pedig a nagykövet séfje által összeállított ételek gondoskodtak.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk