hirdetés

Rangos díjak Ausztriában hazai történelmi kastélyszállóknak

A Heritage Hotels of Europe az osztrák „Schlosshotels & Herrenhäuser” a szlovák Historic Hotels of Slovakia” és a magyar „Magyar Kastélyszállodák Szövetsége” együttműködéseként jött létre. Tagjaik közös „esernyő” alatt képviselik Európa kastélyszállodáit.  

hirdetés

A Heritage Hotels of Europe Awards célja, hogy elismerje a kastélyszállodák egyedülállóságát, és tisztelegjen mindazok előtt, akik e kiemelkedő szálláshelyek lelkét alkotják és ápolják. Idén negyedik alkalommal hirdették ki a szervezet győzteseit a "Heritage Hotels of Europe" 2017-es megalapítása óta. Az ünnepségen számos örökségszálloda tulajdonosa vett részt Európából.

A díjátadó elegáns osztrák helyszíne
A díjátadó elegáns osztrák helyszíne
 

A díjátadóra Salzburgba utaztak vasárnap a hazai kastélyosok is, az egyedülálló Schloss Leopoldskron Hotelbe. A különleges történelmi szállás „A muzsika hangja" c. film kapcsán vált híressé, amit 1964-ben épp itt forgattak. A film öt Oscar-díjat nyert, és máig az egyik legnépszerűbb és legsikeresebb filmként tartják számon. A Heritage Hotels of Europe szervezet igazán méltó, historikus helyszínt választott a díjak kiosztásra, ahol kiemelkedő magyar sikerek születtek.

A 12 országból, a közönség által jelölt kastélyokat, egy tapasztalt bizottság is értékelt. A zsűri a vendégértékeléseket is figyelembe véve, valamint a vendégélmény minden aspektusát alaposan megvizsgálva, hét kategóriában hirdetett ismét eredményt.

Díjeső a magyar versenyzőknek

Heritage & Design kategóriában a turai Botaniq Kastély kapta a fődíjat. Egyértelmű volt mindenki számára, hogy a restaurátorok mindent megtettek a csodálatos épület helyreállításáért, a kastély neoreneszánsz és neobarokk stílusával pedig lenyűgözte a vendégeket, és a szakmai zsűrit is.

„Ezüst éremmel díjazták” az alsópetényi Prónay-Kastélyt, akik Heritage & Hospitality kategóriában indultak. A díjátadó során kiemelte a szervezet elnöke, Jan Svoboda, hogy az egyik legösszetettebb és legértékesebb díjról van szó, hiszen minden részleg összehangolt, és kiváló munkája szükséges ahhoz, hogy az év vendéglátója lehessen egy kastély.

A nemzetközi eseménysorozat életében először fordult elő, hogy egy szálloda több kategóriában is dobogós lett. Kiemelt figyelem fordult a tarcali Andrássy Kúria & Spa Hotelre, akik 3. helyen végeztek a Heritage & Hospitality, Heritage & Wellness kategóriában és ezüstérmesek lettek Heritage & Gastronomy vonalon.

Az est külön meglepetése a Tokaj-hegyaljai település Tarcal volt, ahonnan a Gróf Degenfeld Kastélyszálloda szintén díjazott lett Heritage & Gastronomy kategóriában.

(forrás: kastélyszállodák / Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Ha balatoni vendéglője vagy szálláshelye van, milyen várakozásokkal néz az őszi szezon elé?

Partnerünk