hirdetés
hirdetés

Videón, ahogyan teljes átvedlik az Emirates óriásgépe

Január elején állt szolgálatba az Emirates első olyan A380-as óriásgépe, amit a légitársaság 2 milliárd dolláros retrofit-programjának keretében teljesen felújított. A munkálatokról egy timelapse videó is készült, amely bepillantást enged a kulisszatitkokba és bemutatja a gépek pazar új belsőjét - tájékoztatta lapunkat a légitársaság.

hirdetés

A légiközlekedés történetének legnagyobb repülőgép-felújítási programjába vágott bele tavaly a világ legnagyobb nemzetközi légitársasága, amely összesen 2 milliárd dollárt, azaz 750 milliárd forintnak megfelelő összeget fektetett a felújításba. Ennek részeként belülről tetőtől talpig felfrissítenek 120 repülőgépet, valamint fel is szerelik azokat a nagy népszerűségnek örvendő Premium Economy ülésekkel, és a társaság legújabb kabinbelsőivel. Az átfogó frissítést kapó gépek közül a legelső a napokban már újra szolgálatba is állt a Dubaj-London Heathrow vonalon. A gép káprázatos belső átalakulását a légitársaság egy különleges timelapse videóval is rögzítette.

 

A programban résztvevő gépek minden kabinosztálya megújul, és bővítik a Prémium Turistaosztályokkal felszerelt gépparkot is. Az átalakítás után a 120 repülőgépen lesz elérhető a Prémium Turistaosztály, valamint a többi utasosztályon is felújított belső terek és megújult funkciók, valamint a szőnyegek, üléskárpitok és falpanelek új színpalettája várja az utasokat.

A következő, átalakítás alatt lévő A380-as repülőgép munkálatai várhatóan e hónap végére fejeződnek be. A program előrehaladtával a mérnökök egyszerre két repülőgépen dolgoznak majd. Ez azt jelenti, hogy a flotta egy gépét nyolcnaponta kivonják a forgalomból, és átadják a felújítást végző Emirates Engineering munkatársainak. A tervek szerint ebben az ütemben 2024-re mind a 67 felújításra kijelölt A380-as visszatér a szolgálatba. A légicég ezt követően kezdi meg a munkát 53 Boeing 777-es repülőgépen. A társaság a program befejezését 2025-re várja. A megfelelő haladás érdekében 190 új munkatársat is felvettek, és 48 kiemelt partnerrel és beszállítóval dolgoznak együtt, akik szintén több száz szakmunkást vettek fel a kifogástalan eredmény érdekében.

 

"Különösen büszke vagyok arra, hogy ezt a felújítási munkát a legmagasabb minőségi és biztonsági előírásoknak megfelelően, saját dubaji létesítményeinkben terveztük, végeztük és fejeztük be. Ez tükrözi az Emirates-en belül és itt, az Egyesült Arab Emírségekben meglévő világszínvonalú légiközlekedési képességeket és infrastruktúrát." - Nyilatkozta Sir Tim Clark, a légitársaság elnöke.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk