A mádi Hotel Botrytis fiatal igazgatójától búcsúzunk

Hétfőn egy kisteherautó halálra gázolta lakhelyén, Rakamazon Bányai Gábort, a mádi Hotel Botrytis fiatal, tehetséges igazgatóját. Bár a baleset helyszínére mentőhelikopter is érkezett, nem tudták megmenteni az életét. Mindössze 37 éves volt.

A hírek szerint egy lengyel kisteherautó gázolta halálra Bányai Gábort a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Rakamaz belterületén hétfőn. A frissmedia.hu beszámolója szerint egy helyi szemtanú azt mondta, a környék életveszélyes, még zebra sincs, és bár a problémát a város önkormányzatának jeleztek, ennek ellenére semmi nem történt.

 

Bányai Gábor / Forrás: Facebook
Bányai Gábor / Forrás: Facebook

A tragédiáról elsőként beszámoló hírsite oldalán az is olvasható, hogy a helyiek szerint a tragédia helyszíne reggelente valóságos akadálypálya, nem könnyű átjutni az úttest egyik oldaláról a másikra. Sok esetben a kamionok is szabálytalanul parkolnak, az is nehezíti az átkelést.

A szemtanúk elmondása szerint a szerencsétlenség áldozatául esett fiatal szállodavezető egy út szélén álló kamion elől lépett ki, amikor elütötte a teherautó. A gépkocsi sebessége nem volt nagy, de az elgázolt fiatalember a jármű alá került. A kiérkező mentősöknek sikerült ugyan stabilizálni az állapotát, majd mentőhelikopterrel kórházba vitték, azonban ott belehalt súlyos sérüléseibe.

A baleset fiatal áldozata jelenlegi megbízatása előtt Sales pozíciót töltött be a miskolctapolcai Avalon Resort & SPA-ban, korábban pedig Front Office Managerként dolgozott a tarcali Gróf Degenfeld Szőlőbirtok és Kastélyszállóban.

Tehetséges, karrierje elején álló fiatal szakembert vesztett el a szállodás szakma, a gyászoló család fájdalmával együtt érzünk.

 


MTÜ-értékelés az idei első félévről

MTÜ-értékelés az idei első félévről 

A budapesti és a vidéki szálláshelyek forgalmát, vendégéjszaka alakulások számát vették górcső alá.
Hét elején átadták a budai Bem téren épült új luxushotelt

Hét elején átadták a budai Bem téren épült új luxushotelt 

A belsőépítészeti terveket a holland sztárdesigner, Marcel Wanders készítette, a magyar 3h Építészirodával közösen.
Alakul a budapesti reptérnél épülő négycsillagos szálloda

Alakul a budapesti reptérnél épülő négycsillagos szálloda 

Szerkezetkész az újabb terminálkapcsolatú szálloda Ferihegyen.
Frissítő újdonságokkal vár nyáron a Hotel Clark Budapest!

Frissítő újdonságokkal vár nyáron a Hotel Clark Budapest!  

A főváros szívében, a Lánchíd és a Budai Vár lábánál található 5 csillagos Hotel Clark számtalan üdítő újdonságot és felfrissülést kínál ezen a forró nyáron nem csak a városba látogató külföldi, de a hosszú hétvégi „staycation”-re vágyó hazai vendégnek is.
MSZÉSZ Társult tagok - pályázati lehetőség

MSZÉSZ Társult tagok - pályázati lehetőség 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) Társult tagjai részére idén is meghirdeti az „Év Technológiai Újítása" pályázatot.
Igazgatóváltások az Accent Hotels-nél

Igazgatóváltások az Accent Hotels-nél 

A szállodalánc csapata két új szakemberrel bővült.
Itt a Michelin Guide ajánlást kapott hazai hotelek teljes listája

Itt a Michelin Guide ajánlást kapott hazai hotelek teljes listája 

A júniusi négy új minősítéssel együtt már huszonöt magyar szálláshely került be a világszerte ismert Michelin Guide által ajánlott szálláshelyek közé.
Új generációs, jól kereső utazó közönséget céloz meg kisfilmjeivel ez a budapesti ötcsillagos hotel

Új generációs, jól kereső utazó közönséget céloz meg kisfilmjeivel ez a budapesti ötcsillagos hotel  

A belvárosi Vörösmarty téren található Dorothea Hotelről sugároz bemutató kisfilmeket júliusban a CNBC International a kereskedelmi műsoridejében.
Gasztronómiai kalandok, időutazás és egy 120 éves hotel

Gasztronómiai kalandok, időutazás és egy 120 éves hotel 

A 120. születésnapját ünneplő legendás győri szálláshelyen jártunk.
Itt az év Green Collection Szállodája

Itt az év Green Collection Szállodája 

Ez az ötcsillagos pesti belvárosi hotel nyerte el „Az Év Green Collection Szállodája” címet Japánban.

Interjú

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.