Átadták a gyulai Hotel Erkelt

Mintegy 2,5 milliárd forintból teljesen felújították Gyula legnagyobb szállodáját, a Hunguest Erkel Hotelt - jeentették be a hivatalos megnyitó alkalmából szerdán Gyulán.

A beruházó 600 millió forintos támogatást nyert az unió által is finanszírozott egyik régiós operatív programtól, s biztosította a fennmaradó önrészt - közölte a szállodát működtető cég ügyvezető igazgatója.

Hüse István elmondta: az eredeti tervek némileg több mint 1.87 milliárd forintos felújításról szóltak, végül azonban a különböző menet közben kiderült műszaki problémák miatt végül 2,5 milliárd forintba került a rekonstrukció, amelynek önrészét a szálloda tulajdonosa, a Hunguest Hotels Zrt. biztosította.

A hotel két épületszárnyából az egyiket négycsillagossá építették át, ahol 177 standard kétágyas szobát, valamint a Gyula Várra néző öt lakosztályt is kialakítottak, s nevezték el Dürer-szárnynak.

A másik, háromcsillagos épületben, amely a megnyitás óta Munkácsy nevét viseli további 147 szobát alakítottak ki, közülük többet megnagyobbítottak és akadálymentesítettek.

A szálloda komplexumban több konferencia terem, egy wellness központ is épült, valamint teljesen megújult az étterem is.

Az ügyvezető igazgató az MTI érdeklődésre elmondta, hogy a várfürdővel közvetlenül kapcsolatban álló szállodában az idei főszezonban legalább ötven százalékos kihasználtságra számít. A hotel egyébként eddig is a Hunguest Hotels Zrt, tulajdonában állt, ám eddig önálló gazdasági társaságként működött, de július elejétől a zrt. fogja közvetlenül üzemeltetni az Erkel hotelt.

A megnyitó alkalmából Görgényi Ernő, a város fideszes polgármestere azt hangsúlyozta, hogy az Erkel hotel átadásával előtérbe került a minőségi turizmus fejlesztése a városban. A felújítás másfél esztendejét azonban megérezte a város, hiszen kevesebb idegenforgalmi adó keletkezett, ráadásul a várfürdő árbevétele is csökkent ebben az időszakban. (MTI)


Kihirdették az Év Szállodája 2024 pályázat nyerteseit

Kihirdették az Év Szállodája 2024 pályázat nyerteseit 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége 2025. januárjában ismét meghirdette az Év Szállodája pályázatot. Mutatjuk az idei győzteseket.
Accor-csoport: helyzetjelentés 2024-ről

Accor-csoport: helyzetjelentés 2024-ről 

Soha rosszabb évet.
10+1 újdonság a HoReCa Design Kiállításon

10+1 újdonság a HoReCa Design Kiállításon 

Az idei HoReCa Design Kiállítás, amely a Bútor, Lámpa, Dekor Kiállítás részeként látogatható, számtalan innovatív és különleges termékkel várja a szakmai érdeklődőket.
ibis-kutatás: „Az élmények többet érnek az anyagi javaknál”

ibis-kutatás: „Az élmények többet érnek az anyagi javaknál” 

Friss ibis-kutatás az idei utazási szokásokról.
Firenze frekventált helyén új egységet nyitott az a&o

Firenze frekventált helyén új egységet nyitott az a&o 

Az új szálláshely a Piazza del Duomótól 30 perc sétára található a városközpontban.
Az Accor Csoporthoz került a debreceni szálláshely

Az Accor Csoporthoz került a debreceni szálláshely 

Győztest hirdettek a négycsillagos Hotel Lycium bérbeadásának pályázatán.
Jól jön a Valentin-nap a hazai szállodásoknak

Jól jön a Valentin-nap a hazai szállodásoknak 

Sok pár utazással tölti idehaza is az eredetileg Angliában és Amerikában a szerelmesek ünnepeként számon tartott február 14-ét, és az azt követő hétvégét.
A budapesti Kempinski ismét ott a Forbes Travel Guide előkelő listáján

A budapesti Kempinski ismét ott a Forbes Travel Guide előkelő listáján 

A Kempinski Hotel Corvinus Budapest “négycsillagos” besorolást kapott..
Tavasszal nyit az ibis Styles hotel a debreceni reptéren

Tavasszal nyit az ibis Styles hotel a debreceni reptéren 

Ez lesz az első szálloda az ország második legforgalmasabb repülőtere, a Debreceni Nemzetközi Repülőtér közvetlen közelében
Év Szállodája díjátadó gála  – még lehet jelentkezni!

Év Szállodája díjátadó gála – még lehet jelentkezni!  

Február 21-én részese lehet az év egyik legexkluzívabb szállodai eseményének.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.