Átadták a gyulai Hotel Erkelt

Mintegy 2,5 milliárd forintból teljesen felújították Gyula legnagyobb szállodáját, a Hunguest Erkel Hotelt - jeentették be a hivatalos megnyitó alkalmából szerdán Gyulán.

A beruházó 600 millió forintos támogatást nyert az unió által is finanszírozott egyik régiós operatív programtól, s biztosította a fennmaradó önrészt - közölte a szállodát működtető cég ügyvezető igazgatója.

Hüse István elmondta: az eredeti tervek némileg több mint 1.87 milliárd forintos felújításról szóltak, végül azonban a különböző menet közben kiderült műszaki problémák miatt végül 2,5 milliárd forintba került a rekonstrukció, amelynek önrészét a szálloda tulajdonosa, a Hunguest Hotels Zrt. biztosította.

A hotel két épületszárnyából az egyiket négycsillagossá építették át, ahol 177 standard kétágyas szobát, valamint a Gyula Várra néző öt lakosztályt is kialakítottak, s nevezték el Dürer-szárnynak.

A másik, háromcsillagos épületben, amely a megnyitás óta Munkácsy nevét viseli további 147 szobát alakítottak ki, közülük többet megnagyobbítottak és akadálymentesítettek.

A szálloda komplexumban több konferencia terem, egy wellness központ is épült, valamint teljesen megújult az étterem is.

Az ügyvezető igazgató az MTI érdeklődésre elmondta, hogy a várfürdővel közvetlenül kapcsolatban álló szállodában az idei főszezonban legalább ötven százalékos kihasználtságra számít. A hotel egyébként eddig is a Hunguest Hotels Zrt, tulajdonában állt, ám eddig önálló gazdasági társaságként működött, de július elejétől a zrt. fogja közvetlenül üzemeltetni az Erkel hotelt.

A megnyitó alkalmából Görgényi Ernő, a város fideszes polgármestere azt hangsúlyozta, hogy az Erkel hotel átadásával előtérbe került a minőségi turizmus fejlesztése a városban. A felújítás másfél esztendejét azonban megérezte a város, hiszen kevesebb idegenforgalmi adó keletkezett, ráadásul a várfürdő árbevétele is csökkent ebben az időszakban. (MTI)


Megújult a Kempinski Hotel Corvinus

Megújult a Kempinski Hotel Corvinus  

350 új élmény: a Kempinski Hotel Corvinus Budapestben befejeződött a szobák és lakosztályok felújítása.
Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak

Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak 

A Hyatt luxusszállodalánc folytatja terjeszkedését a régióban az AluaSoul Sunny Beach megnyitásával Bulgáriában.
Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts

Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts  

Az IHG portfóliója Lengyelországban meghaladja a 30 működő és fejlesztés alatt álló szállodát.
Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója

Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója 

A Hazai Provence butikhotel és a 84 Bisztró a magyar cégcsoporthoz került.
SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben 

A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.
Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során? 

Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.
Friss trendriport :  hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.
Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében 

A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.
KSH: áprilisi vendégérkezés adatok

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok 

2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője 

A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.