Már most foglalt szinte minden szoba Pécs első butikhoteljében

Partnertalálkozó keretében adták át Pécsett az Európa Kulturális Fővárosa három nagy beruházása - Konferencia- és Hangversenyterem, Tudásközpont, Zsolnay-negyed szomszédságában alig egy év alatt felépült négycsillagos Corso Hotelt.

Mint Pentz Mónika, a Corso Hotel Pécs Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, tizenegy hónap alatt valósult meg, a 488 milliós uniós támogatás felhasználásával a mintegy 1,8 milliárdba került beruházás. A hat szintes épület négy emeletén 81 szoba található. Már most szinte minden szobájuk foglalt, de a szeptember, október hónapok is teltházasnak ígérkeznek.

Kitért arra is, a kiemelt színvonalú standard szobák mellett két luxus-apartman is helyet kapott, amelyek hatalmas terasszal és pazar kilátással rendelkeznek. Az egyik vonzereje a szauna, a másik különlegessége, hogy a kádban fekve is lehet tévét nézni az üvegfalú fürdőszobának köszönhetően. Nyolc családi lakosztály, valamint négy, kifejezetten mozgássérülteknek épült szoba is része a 155 ágyas szálloda kínálatának. Önállóan működő étteremmel, valamint többfunkciós, 210 fős konferencia- és rendezvényközponttal is rendelkezik a hotel.

A 81 szobás, teljes mértékben nemdohányzó butikhotel három - classic, trend és mediterrán - szobatípusát, egyedi világítótestekkel szerelték fel, különleges egyedi bútorokkal rendezték be. Az építkezés és a tervezés során is nagy hangsúlyt fektettek a helyi tradiciókra. A épület külső és belső megjelenésében egyaránt szerepet kaptak a Zsolnay Porcelánmanufaktúra pirogránit díszítő elemei.

Hegyi Zsuzsa, a Magyar Turizmus Zrt. Dél-Dunántúli Regionális Marketing Igazgatóság vezetője, mindehhez a következőket tette hozzá, a Corso Hotel nem egy multinacionális szállodalánc tagja, éppen ezért elsődlegesen helyi művészek alkotásai díszítik a falait, az éttermében pécsi és villányi borokat szolgálnak fel.

A május eleje óta vendégeket fogadó szálloda menedzsmentjét szakmájukban már jelentős eredményeket elért szakemberek alkotják. Igazgatója Krompaszky Gábor, aki korábban turisztikai ágazat számos területén szerzett tapasztalatot. Többek között okleveles közgazda, vendéglátó-ipari üzemgazdász végzettséggel rendelkezik. Dolgozott a Forum Hotel Budapest assistant menedzsereként, szállodai kasszásaként valamint portásaként, a Duna Club Hotelben, ahol értékesítéssel foglalkozott, valamint a Duna Intercontinental Hotel journal-kassza vezetői és főportási pozícióját is betöltötte. Kipróbálta magát külföldön is, Ausztria Salzburg és Stájerország tartományainak szállodáiban dolgozott, kipróbálta magát az idegenforgalom egyéb területén is, Zürichben utazási irodát vezetett, itthon saját utazásközvetítő céget alapított és irányította annak munkáját. Tagja az MTA Szervezeti és Vezetési Tudományos Társaság Idegenforgalmi Szekciójának illetve a Nemzetközi és Magyar Szállodaportások Aranykulcs Egyesületének.

Az értékesítési és marketingigazgató, Knór Judit a Mercure Budából igazolt át, az üzemeltetési igazgató, Zsiday Mariann a Mellow Mood Fashion házaiban, az Atriumban és a Buda Castle-ban dolgozott.

A Bisztró 48 nevet viselő étterem szintén új színt hoz a pécsi vendéglátásba, a bisztró jellegű konyha könnyedségét ötvözték a magyar ízekkel. Minderre garanciát jelent az étteremterem séfje, a Venesz díjas Both Zsolt, aki sokáig a Novotel Budapest Congress mesterszakácsa volt, számos nemzetközi versenyen vett részt.


Újjászületés – ismét fogad vendégeket a tavaly leégett visegrádi Silvanus

Újjászületés – ismét fogad vendégeket a tavaly leégett visegrádi Silvanus 

Bár hivatalosan csak kedden nyitott újra a visegrádi Hotel Silvanus, már sok szoba volt foglalt, és a szerdai ünnepélyes megnyitó alatt is egyre érkeztek vendégek a házba.
Tűz Ronaldo marrakeshi szállodájában

Tűz Ronaldo marrakeshi szállodájában 

A tűzesetet „kis tűzként” írták le, azonban lángokat is lehetett látni az épületen belül, ami aggodalmat keltett a vendégek és a személyzet körében.
Magyar portré- és divatfotós kiállítása nyílt a Vár tövében

Magyar portré- és divatfotós kiállítása nyílt a Vár tövében 

Hetedik Art Corner kiállítás – a Leo Bistro és a Hotel Clark közösségi tereiben.
MSZÉSZ-elnök: erős évet zárt a hazai szállodaipar 2024-ben

MSZÉSZ-elnök: erős évet zárt a hazai szállodaipar 2024-ben 

Somlyai Zoltán ismertette a legfrissebb adatokat, információkat a budapesti régióülésen.
Közeledik a Hotels Tomorrow 2025

Közeledik a Hotels Tomorrow 2025 

Az idei Hotels Tomorrow konferencia 2025. június 30-án és július 1-jén kerül megrendezésre Párizsban.
INS: friss vendégéjszakaszámok Romániából

INS: friss vendégéjszakaszámok Romániából 

Csökkenő turistaérkezést és vendéjszakaszámot regisztráltak keleti szomszédainknál.
Akcióban a HotelHero

Akcióban a HotelHero  

A szállodák és éttermek összefogásának köszönhetően 2025. február 2-a óta vasárnaponként 300 rászoruló jut egy-egy tányér meleg ételhez.
Az Accor valóban egyedi élményeket kínáló brandje idén további házakkal bővül

Az Accor valóban egyedi élményeket kínáló brandje idén további házakkal bővül 

Európa-szerte tovább bővül az egyedi szálláshelyeket kínáló Handwritten Collection.
Fontos mérföldkő a hostellánc életében

Fontos mérföldkő a hostellánc életében 

Új szintre lépett az a&o Hostels minőségirányítása.
Újabb TRIBE szálloda ennél a reklámügynökségnél

Újabb TRIBE szálloda ennél a reklámügynökségnél 

A Grayling Hungary nemzetközi kommunikációs ügynökség tovább bővíti ügyfélportfólióját.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.