Már most foglalt szinte minden szoba Pécs első butikhoteljében

Partnertalálkozó keretében adták át Pécsett az Európa Kulturális Fővárosa három nagy beruházása - Konferencia- és Hangversenyterem, Tudásközpont, Zsolnay-negyed szomszédságában alig egy év alatt felépült négycsillagos Corso Hotelt.

Mint Pentz Mónika, a Corso Hotel Pécs Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, tizenegy hónap alatt valósult meg, a 488 milliós uniós támogatás felhasználásával a mintegy 1,8 milliárdba került beruházás. A hat szintes épület négy emeletén 81 szoba található. Már most szinte minden szobájuk foglalt, de a szeptember, október hónapok is teltházasnak ígérkeznek.

Kitért arra is, a kiemelt színvonalú standard szobák mellett két luxus-apartman is helyet kapott, amelyek hatalmas terasszal és pazar kilátással rendelkeznek. Az egyik vonzereje a szauna, a másik különlegessége, hogy a kádban fekve is lehet tévét nézni az üvegfalú fürdőszobának köszönhetően. Nyolc családi lakosztály, valamint négy, kifejezetten mozgássérülteknek épült szoba is része a 155 ágyas szálloda kínálatának. Önállóan működő étteremmel, valamint többfunkciós, 210 fős konferencia- és rendezvényközponttal is rendelkezik a hotel.

A 81 szobás, teljes mértékben nemdohányzó butikhotel három - classic, trend és mediterrán - szobatípusát, egyedi világítótestekkel szerelték fel, különleges egyedi bútorokkal rendezték be. Az építkezés és a tervezés során is nagy hangsúlyt fektettek a helyi tradiciókra. A épület külső és belső megjelenésében egyaránt szerepet kaptak a Zsolnay Porcelánmanufaktúra pirogránit díszítő elemei.

Hegyi Zsuzsa, a Magyar Turizmus Zrt. Dél-Dunántúli Regionális Marketing Igazgatóság vezetője, mindehhez a következőket tette hozzá, a Corso Hotel nem egy multinacionális szállodalánc tagja, éppen ezért elsődlegesen helyi művészek alkotásai díszítik a falait, az éttermében pécsi és villányi borokat szolgálnak fel.

A május eleje óta vendégeket fogadó szálloda menedzsmentjét szakmájukban már jelentős eredményeket elért szakemberek alkotják. Igazgatója Krompaszky Gábor, aki korábban turisztikai ágazat számos területén szerzett tapasztalatot. Többek között okleveles közgazda, vendéglátó-ipari üzemgazdász végzettséggel rendelkezik. Dolgozott a Forum Hotel Budapest assistant menedzsereként, szállodai kasszásaként valamint portásaként, a Duna Club Hotelben, ahol értékesítéssel foglalkozott, valamint a Duna Intercontinental Hotel journal-kassza vezetői és főportási pozícióját is betöltötte. Kipróbálta magát külföldön is, Ausztria Salzburg és Stájerország tartományainak szállodáiban dolgozott, kipróbálta magát az idegenforgalom egyéb területén is, Zürichben utazási irodát vezetett, itthon saját utazásközvetítő céget alapított és irányította annak munkáját. Tagja az MTA Szervezeti és Vezetési Tudományos Társaság Idegenforgalmi Szekciójának illetve a Nemzetközi és Magyar Szállodaportások Aranykulcs Egyesületének.

Az értékesítési és marketingigazgató, Knór Judit a Mercure Budából igazolt át, az üzemeltetési igazgató, Zsiday Mariann a Mellow Mood Fashion házaiban, az Atriumban és a Buda Castle-ban dolgozott.

A Bisztró 48 nevet viselő étterem szintén új színt hoz a pécsi vendéglátásba, a bisztró jellegű konyha könnyedségét ötvözték a magyar ízekkel. Minderre garanciát jelent az étteremterem séfje, a Venesz díjas Both Zsolt, aki sokáig a Novotel Budapest Congress mesterszakácsa volt, számos nemzetközi versenyen vett részt.


Turisztikai fejlesztés Nógrádban

Turisztikai fejlesztés Nógrádban 

Jelentős felújításon esik át az 1973 óta működő Salgó Hotel.
Hunguest hotelek Hévízen: wellness és kikapcsolódás egy helyen

Hunguest hotelek Hévízen: wellness és kikapcsolódás egy helyen 

A Hunguest Hotels szállodaláncnál a lánc számos szállodája teljes körűen megújult, köztük hévízi egységeik is.
Belföldi és nemzetközi vendégérkezések hazai szálláshelyeken

Belföldi és nemzetközi vendégérkezések hazai szálláshelyeken 

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) adatai szerint eddig 2,4 millió belföldi és 2,6 millió nemzetközi turistát regisztráltak a hazai szálláshelyek.
Két új magyar szálláshely a világ fenntartható turizmusának térképén

Két új magyar szálláshely a világ fenntartható turizmusának térképén  

Két észak-magyarországi szálláshely nyerte el ma a nemzetközi Good Travel Seal minősítést, amelyet a világ egyik vezető fenntarthatósági turisztikai értékelőrendszereként tartanak számon.
MSZÉSZ márciusi trendriport – kevesebb belföldi vendég, mint tavaly

MSZÉSZ márciusi trendriport – kevesebb belföldi vendég, mint tavaly 

Márciusi trendriport a KSH adatai alapján.
Brandváltás ennél a patinás fővárosi szállodánál

Brandváltás ennél a patinás fővárosi szállodánál 

A Mövenpick bejelentette a Mövenpick Hotel Budapest Centre megnyitását.
Újra nyitva a családok és a wellness rajongók kedvence: a Hunguest Flóra

Újra nyitva a családok és a wellness rajongók kedvence: a Hunguest Flóra 

Évekkel ezelőtt, fejlesztés céljából zárt be az egri Hunguest Hotel Flóra azért, hogy 2024. december 18-án megújult külsővel és belsővel születhessen újjá.
A szállodások keleti régióülésére készül a megújult Hunguest Béke

A szállodások keleti régióülésére készül a megújult Hunguest Béke  

Május 7-én a nemrég újranyitott hajdúszoboszlói Hunguest Béke szállodában rendezik meg a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) keleti régióülését.  
Igazgatóváltás a Dorothea Hotel élén

Igazgatóváltás a Dorothea Hotel élén 

Az ötcsillagos budapesti belvárosi ház vezetése 2025 március elsejétől változott.
Új ötcsillagos ház nyílik Hévízen

Új ötcsillagos ház nyílik Hévízen 

Az ötcsillagos szállodában a vendégeket nem csak a luxus legmagasabb foka, hanem valódi testi-lelki feltöltődés várja.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.