Travel The Workshop Brüsszelben 

Október 20-án rendezték meg Belgium egyik legnagyobb turisztikai szakmai eseményét Brüsszelben, a Travel The Workshop-ot, tájékoztatta a TurizmusOnline-t a Magyar Turizmus Zrt.

Hallo Nachbar... 

Hallo Nachbar...

MT Zrt. offenzíva a sógoroknál 

A hivatásturizmus felpörgetése érdekében további offenzívát folytat az MT Zrt. Ausztriában.

Felhívás 

Német/osztrák, lengyel, ukrán valamint szerb piacokra készülő piacspecifikus kiadványok – megjelenés 2013. január/február

Magyarország gyerekszemmel 

„Magyarország gyerekszemmel” címmel rajzpályázatot hirdet a Magyar Turizmus Zrt. a 6-11 éves gyerekek számára.

Hazánk is részt vett Ukrajna rangos turisztikai vásárán 

Október 11-13-án került megrendezésre Ukrajna második legnagyobb turisztikai vására, a kijevi Ukraine-ITM Turisztikai Szalon, melyen 42 ország 637 képviselője vett részt, közölte lapunkkal a Magyar Turizmus Zrt.
A magyar hivatásturisztikai kínálat az IMEX AMERICA-n

A magyar hivatásturisztikai kínálat az IMEX AMERICA-n 

A Magyar Turizmus Zrt. Magyar Kongresszusi Igazgatósága (MKI) szervezésében, Magyarország hivatásturisztikai kínálata is bemutatkozott az IMEX AMERICA nemzetközi MICE szakmai kiállításon.

Továbbra is az osztrákok kedvenc úti célja vagyunk 

A Magyar Turizmus Zrt. ausztriai képviselete frissen elkészítette az idei IV. negyedévre vonatkozó piaci előrejelzését, amely szerint Magyarország előreláthatólag 2012-ben is megőrzi dobogós helyét mint az osztrákok rövid távú (1-3 napos) szabadságolásának célpontja.

Sétarepülés retró géppel 

A Magyar Turizmus Zrt. Turisztikai Árualap Fejlesztési Irodájának szervezésében a magyar utazásszervezői szakma képviselői, illtve a MICE üzletág képviselői ismerkedhettek meg a külföldön már méltán ismert Li-2 utasszállító repülőgéppel, közölte lapunkkal a társaság.

Szingapúri delegáció érkezik Magyarországra 

Magyarországra látogatott a Szingapúri Utazási Irodák Országos Szövetségének (NATAS) vezérigazgatója, Robert Khoo, az október 10-12. között megrendezésre kerülő ASEAN Awareness Forum apropójából, közölte lapunkkal a Magyar Turizmus Zrt.

2500 vendégéjszakát hozott a német Rheuma Liga 

Egy éves a Magyar Turizmus Zrt. németországi képviselete és a német Rheuma Liga rendkívül aktív és komplex együttműködése. A mintegy 200.000 aktív tagot számláló szervezet Németország egyik legmeghatározóbb, betegeket tömörítő egyesülete.

Az új Bázel-Budapest járatra épülő kampány indult 

Október végén indítja új, Bázel-Budapest légi járatát az easyJet, amelynek apropóján a Magyar Turizmus Zrt. együttműködésében komplex kampány népszerűsíti a járatot és Magyarországot mint turisztikai úti célt.

Megújuló külképviseleti kiadványok – megjelenés 2012/2013 tél 

Hirdetési lehetőség a Magyar Turizmus Zrt. külképviseleti kiadványaiban.

Balatoni Rajongók Múzeuma 

A Balaton régió egyik legrégibb múzeuma, a keszthelyi Balatoni Múzeum 2012-ben elnyerte az „Év múzeuma 2011” címet.

Tokióban mutatkozott be Magyarország turisztikai kínálata 

150 ország és 700 kiállító több mint 1000 standon vonultatta fel turisztikai kínálatát Tokióban, a közelmúltban megrendezett JATA Travel Showcase rendezvényen.

Első alkalommal voltunk jelen a „Europe NOW”-n 

A Magyar Turizmus Zrt. New York-i képviselete első alkalommal vett részt a szeptemberi, "Europe NOW" elnevezésű, Health, Beauty and Fashion témában megrendezett eseményen.

A régiót programozó tajvani irodások jártak nálunk 

Az augusztusban hazánkkal is megismerkedett tajvani médiacsoportot ezúttal utazási szakmai kollégáik követték: a 6 utazási irodából álló csapat az első Tajvanról, amely a Visegrádi Négyek meghívására meglátogatta a négy országot. 

Hamarosan Nagy Magyar Turizmusnap Bécsben 

A Magyar Turizmus Zrt. szervezésében idén október 4-én immár második alkalommal kerül megrendezésre a Nagy Magyar Turizmusnap (Großer UNGARN Tourismustag) Bécsben, ahol egész napos randevút ad egymásnak az osztrák és magyar turisztikai szakma.

Oroszországban roadshow-ztak a V4-ek 

Oroszországban roadshow-ztak a V4-ek

Bemutatkoztunk a párizsi IFTM Top Resa vásáron 

A Magyar Turizmus Zrt. franciaországi külképviseletének szervezésében Magyarország is bemutatkozott a párizsi IFTM Top Resa szakmai turisztikai vásáron, melyet 2012. szeptember 18. és 21. között rendeztek meg. 

A Turizmus Világnapján nyitott a Novi Sad Tourism Fair 

A Turizmus Világnapján nyitott a Novi Sad Tourism Fair

Turizmus Regatta: tarolt az MT Zrt. 

A Nautic hajóosztályban mind a délelőtti túraversenyt, mind pedig a délutáni pályafutamokat a Magyar Turizmus Zrt. csapata nyerte a szeptember 22-i II. Mondial Assistance Magyar Turizmus Regatta versenyében, három aranyérmet is szerezve.

MT Zrt. - Hunguest workshopok Morvaországban 

A prezentáció- és workshop sorozatot a Magyar Turizmus Zrt. csehországi külképviselete és a Hunguest Hotels szállodalánc közösen szervezte a két morvaországi nagyvárosban, Ostravában és Brnoban.

A harmadik gyerekcsoport kisvasútazott 

A korábbi két nyertes általános iskolai osztály után, a harmadik szerencsés gyermekcsoport is erdei élményekre váltotta a Magyar Turizmus Zrt. „Kisvasútra fel!” c. kampányának keretében elnyert fődíját.

Elindult az "UngarischeART" Bécsben 

Az ausztriai magyar külképviseletek (Nagykövetség, Balassi Intézet, Magyar Turizmus Zrt.) összefogásában idén szeptembertől az év végéig 31 közös szervezésű rendezvény népszerűsíti Ausztriában hazánkat, a magyar kultúrát és a főbb turisztikai attrakcióinkat. Az UngarisheArt (magyar módra) című programfüzetet szeptember 20-án mutatták be a magyar képviseletek vezetői az osztrák sajtónak.

Magyar programokat „tálalnak” a bécsi éttermek 

A szeptember 27-ei Turizmus Világnapja alkalmából az MT Zrt. ausztriai képviseletének kezdeményezésre, idei évi őszi-téli, magyar vonatkozású ausztriai programokat tartalmazó füzetet kapnak Bécs több éttermében a magyar ételt rendelő vendégek.

Külképviseleti kiadványok 2012/2013 őszi-téli időszakában 

Hirdetési lehetőség a Magyar Turizmus Zrt. külképviseleti kiadványaiban.

MÁV-START: stratégiai együttműködés az MT Zrt-vel 

A vendégforgalom eredményeinek további javítása érdekében összehangolja tevékenységét a MÁV-START Zrt. és a Magyar Turizmus Zrt. A Turizmus Világnap alkalmából ennek jegyében Ungvári Csaba, a MÁV-START Zrt. vezérigazgatója és Horváth Gergely, az MT Zrt. vezérigazgatója stratégiai együttműködési megállapodást írt alá. A megállapodás egyrészt kiterjed a hazai turizmus belföldi utazóközönség körében való népszerűsítésére, másrészt külföldre irányuló marketingkommunikációs célokat szolgál. A vasút növekvő szerepet tölt be a turizmusban: tartóssá vált az a kedvező tendencia, miszerint folyamatosan nő azoknak a száma, akik a vasutat választják utazásaikhoz, és dinamikusan nő az általuk megtett távolság is.

Első MICE média tanulmányút Kínából 

Sikeresen zajlott a Magyar Turizmus Zrt. által a kínai média képviselői számára első ízben szervezett hivatásturisztikai (MICE) tanulmányút. A MT Zrt. pekingi képviselete és a társaság Magyar Kongresszusi Igazgatósága közös szervezésében megvalósult program annak, az idén indult kampánynak a része volt, amelynek célja, hogy megismertesse hazánk konferenciaturisztikai kincseit a kínai szakmával.

Jelentkezés németországi és svájci képviseleti vásárokra 2013 

Turisztikai szolgáltatók, utazási irodák, utazásszervezök, szállodák, TDM-ek, RMI-k figyelmét szeretnénk a 2013-as németországi és svájci képviseleti szervezésü turisztikai vásárokra felhívni. Részvételünk az alábbi vásárokon csak megfelelö számú társkiállító esetén lehetséges, ezért jelentkezésüket kérjük minél hamarabb, de legkésöbb október 15-ig hozzánk eljuttatni, amit elöre is köszönünk.

Magyar utca Wilmersdorfban 

Berlin egyik belvárosi kerületében, Wilmersdorfban, idén 27. alkalommal rendezték meg a Nemzetek ünnepe utcai rendezvényt. 

RWRU: együttműködés a Central Danube-bal 

Négy hónappal ausztriai turizmusmozgalmának meghirdetése után, a kezdeti sikereken s a szolgáltatói ajánlatok népszerűségén felbuzdulva, a kezdeményezés továbbfejlesztését tervezi az MT Zrt.

52 túra - 52 hétvége 

52 túra - 52 hétvége

Európa legnagyobb repülős rendezvénye Berlinben 

Európa legnagyobb repülős rendezvényén, a 4 nap alatt mintegy 350.000 látogatót vonzó ILA Air Shown kapott bemutatkozási lehetőséget Magyarország turisztikai kínálata a Magyar Turizmus Zrt. németországi / svájci képviselete és a Gold Timer alapítvány együttműködésének keretében.

Ezüstös lett Százhalombatta és Lövő 

Sikeresen szerepeltek a 2012. évi Európai Virágos Városok és Falvak versenyébe benevezett magyarországi települések: Százhalombatta város kategóriában, míg Lövő a falvak között szerzett ezüstérmet az Entente Florale Europe versenyen.

Külképviseleti kiadványok 2012/2013 őszi-téli időszakában 

Hirdetési lehetőség a Magyar Turizmus Zrt. külképviseleti kiadványaiban.

MT Zrt.: sok érdeklődő a szakmai konzultációkon 

Szeptember 13-án, rendkívül nagy érdeklődés kísérte azt a szakmai találkozósorozatot, amelynek keretében a Magyar Turizmus Zrt. vezetői 8 turisztikai régióban mutatták be a 2013. évi nemzeti turisztikai marketingmunka tervezetét. A közel 500 szakember részvételével zajlott szakmai konzultációk célja az volt, hogy az MT Zrt. megismerje a szakma szereplőinek javaslatait, véleményét és 2013-ra is olyan nemzeti turisztikai marketingterv mentén végezzék a munkát, amely a turizmusszakmával együttgondolkodva, a szakma szereplőinek szempontjait figyelembe véve készült.

A kormány újra tárgyalna egy nemzeti légitársaságról 

Nem kizárt, hogy a kínai Hainan légitársaság visszatér Budapestre, a magyar kormány pedig támogatja a Peking-Budapest járat újraindítását. A kabinet új tárgyalások kezdeményezésére is nyitott egy budapesti székhelyű új nemzeti légitársaság létrehozására - áll Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter írásbeli válaszában.

Gyógyfürdőkbe csalogatjuk a horvátokat 

Háromhetes online forgalomélénkítő kampányt indított a Magyar Turizmus Zrt. a horvát lakosság megszólítására és utazási kedvének növelésére.

Vendégbarát Múzeumok Magyarországon 

Új kiadványt jelentetett meg a Magyar Turizmus Zrt. Vendégbarát Múzeumok Magyarországon címmel. 

A fenntartható energia és a turizmus 

Mosolygós, vidám arcok, lelkes résztvevők, elégedett vendégek: óriási siker volt 2011-ben a Turizmus Világnap, amelyet a Magyar Turizmus Zrt. kezdeményezésére, a turizmusban dolgozók és a turisták első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal ünnepeltek meg hazánkban.

Szlovákia: TOP 3-ban Magyarország 

A KSH adatai szerint jelentős növekedést mutat a Magyarországra irányuló szlovák vendégforgalom és a szlovákiai turisták költése is. Az utazások hátterében zajló folyamatok megismerésére a Magyar Turizmus Zrt. megbízásából online kutatást végzett Szlovákiában a TNS Slovakia. 

Kisvasutak Napja a Börzsönyben 

A Magyar Turizmus Zrt. idén tavasszal indította „Kisvasútra fel!” kampányát, hogy erősítse azt az üzenetet, hogy az erdő mindenkié. Az ott található turisztikai attrakciók, látogatóközpontok, erdei iskolák, tanösvények és kisvasutak nagyszerű kikapcsolódást kínálnak a kirándulóknak.

Imázsfilm készült a Dél-Dunántúlról 

Imázsfilm készült a Dél-Dunántúli régió turisztikai értékeiról. 

Indul az országos őszi kampány! 

Bor és gasztronómia tematikus kampányt indított szeptemberben a Magyar Turizmus Zrt. és a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSzÉSz). A kampány egyik célja, hogy a lakosságot a még kint lévő üdülési csekkek érvényességi időn belüli beváltására ösztönözze a szálláshelyeken, illetve hogy a SZÉP kártya szálláshelyi felhasználását erősítse a belföldi turizmus élénkítése érdekében.

Részvétel a pozsonyi Global Village-en 

Részvétel a pozsonyi Global Village-en

Közös akciók Ausztriában 

Az ausztriai magyar külképviseletek (Nagykövetség, Balassi Intézet, Magyar Turizmus Zrt.) összefogásában idén a második félévben 31 közös szervezésű rendezvény népszerűsíti Ausztriában hazánkat, a magyar kultúrát és a főbb turisztikai attrakcióinkat, közölte lapunkkal a Magyar Turizmus Zrt.

Újabb osztály indult erdei jutalomútra 

A Magyar Turizmus Zrt. „Kisvasútra fel!” c. természetjárást ösztönző kampányának keretében újabb általános iskolai osztály kezdhette meg erdei jutalomútját, közölte lapunkkal az MT Zrt.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!