Komárom Carnuntummal kooperál

Komárom Carnuntummal kooperál 

A Komáromi Turisztikai Egyesület szakmai tanulmányutat szervezett a tagjainak az alsó-ausztriai Bad Deutsch-Altenburgba, vagyis Carnuntumba. Az ausztriai város és Komárom között sok hasonlóság van. Összeköti őket a közös római múlt, a fürdőkultúra, a Duna mentiség és a hasonló mentalitás is. A tanulmányúttal az egyesület célja az volt, hogy bemutassa tagjainak és együttműködő partnereinek, hogy hogyan működik a turizmus máshol, a helyi értékekre építve.

Színes programok az utazásszervezők adventi kínálatában 

Az utóbbi évek során egyre népszerűbbek bel- és külföldön az adventi vásárok. Akad olyan utazási iroda, amely naponta több autóbuszt is útnak indít a bécsi mézeskalács-illatú kirakodóvásárra, mások új helyszínekkel - Trieszt, Nürnberg, Pozsony, Krakkó - bővítették a kínálatot. 
"A valósággal az a gáz, hogy nincsen hozzá háttérzene"

"A valósággal az a gáz, hogy nincsen hozzá háttérzene" 

A címben található dalszöveg az Akkezdhet Phiai duótól származik, ám az Artisjus is egyetért az állítással. Az egyesület háttérzene-szolgáltató cégekkel köt együttműködési megállapodást, és jogdíjkedvezményekkel is ösztönzi azokat, hogy egyre több üzletben szóljon minőségi zene. Ezzel a magyarok vásárlás közben több helyen hallhatnak majd az egész világ zenei repertoárját felölelő zenei műsorokat, köztük magyar zenét is. Az Artisjus egy sajtóreggeli keretén belül mutatta be 2015-ös terveit november 25-én a budapesti Mezzo Music Restaurant-ban.

Új úti célok és önkéntes munkalehetőség a Chemollal 

Az 1990-ben alapított Chemol Travel november 25-én mutatta be a 2015-ös katalógusát a partnereknek Budapesten, a Mammut 2 bevásárlóközpont Guru éttermében. 
Tanösvény, bortúra és kincskeresés

Tanösvény, bortúra és kincskeresés 

A Duna–Gerecse Nonprofi t Kft. tavaly sikeresen elindította – Tata és térsége, illetve Komárom együttműködésével – térségi fejlesztési tevékenységét. A KDOP-2.2.1/A-12-2012-0012 számú pályázat megvalósítása keretében október elején a sajtó képviselőinek is bemutatták a régió természeti és épített szépségeit, a térség kínálta szállásokat, a vendéglátást és a szabadidős lehetőségeket.
Látta már az új, szív alakú padot a Margitszigeten?

Látta már az új, szív alakú padot a Margitszigeten? 

Stájerország és Magyarország már évszázadok óta szoros kapcsolatot ápol egymással. A vasfüggöny lehullásának 25. évfordulója alkalmából egy padot ajándékozott Budapestnek a Stájer Turisztikai Hivatal. A szív alakú padot a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda előtti parkban helyezték el.
Téli világbajnokság Stájerországban

Téli világbajnokság Stájerországban 

Ausztria zöld szíve ismét otthont ad egy téli világbajnokságnak, és ezzel a világ egyetlen olyan régiója, amely már mind a hétfajta FIS-világbajnokságot (Nemzetközi Sí Szövetség) vendégül láthatta: alpesi világbajnokság (Schladming), északi összetett világbajnokság (Ramsau), sírepülés (Kulm/Bad Mitterndorf-Tauplitz), snowboard (Kreischberg/Murau), telemark (Kreischberg/Murau), freestyle sí (Kreischberg/Murau) és gyepsí (Gaal).
Tanösvény, bortúra és kincskeresés a Duna-Gerecse térségben

Tanösvény, bortúra és kincskeresés a Duna-Gerecse térségben 

A Duna-Gerecse Nonprofit Kft. a tavalyi évben sikeresen elindította -Tata és térsége, illetve Komárom együttműködésével - térségi fejlesztési tevékenységét. A KDOP-2.2.1/A-12-2012-0012 számú pályázat megvalósítása során elérkezettnek látták az időt, hogy október elején a sajtó képviselőinek is bemutassák a régió természeti és épített szépségeit, a térség kínálta szállásokat, a vendéglátást és a szabadidős lehetőségeket.

Síprogramok, bányarobbantás és advent Ausztriában 

Október 2-án rendezte meg az Österreich Werbung budapesti képviselete a tizedik éve hagyománnyá vált, téli programokat ajánló workshop programját. A helyszín a Spoon Café & Lounge állóhajó volt.
Római történelem Budapest belvárosában

Római történelem Budapest belvárosában 

Egész napos kulturális és zenei programok, interaktív kalandjáték, valamint mesterségek vására vár minden érdeklődőt október első hétvégéjén Budapesten. A kétnapos programot egy több éves szakmai projekt részeként rendezik meg, amelynek a végcélja a római limes magyarországi szakasza, a ripa Pannonica UNESCO világörökségi státuszának elnyerése és abban rejlő nemzetgazdasági jelentőségű gazdasági-turisztikai lehetőségének a kihasználása. 

Nem tagadjuk meg a múltunkat, de új utakat keresünk! 

Ez volt a kétnapos Nemzetközi TDM-konferencia és workshop jelmondata a miskolci TDM szervezet részéről, amelyet a nemrég átadott Diósgyőri Várban tartottak szeptember 25-26-án. A konferenciát a Miskolc és Térsége Turisztikai Egyesület és a MIDMAR Nonprofit Kft. rendezte meg a Turizmus Világnapja alkalmából. A rendezvény témája: Desztinációmenedzsment szervezetek a nagyvárosok turizmusáért. A találkozón számos hazai TDM szervezet vezető munkatársai, valamint a miskolci turisztikai szolgáltatók is szép számban részt vettek.

Okos síszemüveg és kalóriaszámláló a téli szezon újdonsága 

Az összesen 760 kilométernyi sípályával büszkélkedő ausztriai Ski Amadé síszövetség Salzburger Sportwelt síközpontja és a hozzá tartozó nyolc település - Flachau, Wagrain-Kleinarl, St. Johann-Alpendorf, Radstadt, Altenmarkt-Zauchensee, Eben és Filzmoos -  változatos téli kalandokkal várja a vendégeket.

Lengyel, magyar - két jó barát... 

...együtt isszák egymás borát. Így történt ez a szeptember 4-7-ig tartó lublini Nemzetközi Ízek Fesztiválon is, ahol a díszvendég a borvidékéről is híres Eger városa volt. A rendezvény magyarországi program- és fesztiválszervező partnere a Turisztikai Hotel Klaszter volt főszervezője pedig az egyesület ügyvezetője, Marosi Zsuzsa. A csapat egri borászokat, együtteseket és táncosokat is hozott magával Lengyelország egyik legnagyobb városába.

Budapest-Lisszabon járatot indít a fapados légitársaság 

Járatbővítés, egy új repülőgép és két új útvonal is szerepel a Wizz Air jövő évi tervei között, Bakuba viszont már a télen sem repülnek. 

A hungarikum-mozgalom a Szigetet is elérte 

A mostoha időjárás ellenére számos, a sajtót képviselő munkatárs jelent meg a Földművelésügyi Minisztérium és a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat sátránál a Civil Szigeten. A sajtótájékoztatón többek között elmondták azt is, hogy miért is tartották fontosnak a hungarikumok bemutatását egy fesztiválon. 

Több mint egyéjszakás kaland 

A 38 ezer lakosú Baja remek adottságokkal rendelkezik, mégsem bírták eddig hosszabb tartózkodásra bírni a látogatókat. Most olyan turisztikai fejlesztéseket mutattak be, amelyeknek köszönhetően várhatóan több időt töltenek el a városban és környékén az érdeklődők.

A férfias borok hazája 

A Móri Borvidék TDM Egyesület közel harminc szakmabelinek mutatta be május 23-án a Móri Borvidéket. Az utazás célja az volt, hogy a csoport közelebbről is megismerhesse ezt az ezerarcú vidéket. Az "Ezerjó élmény és konferencia" alkalmából összesen hat pincét járt körbe a népes sereg, mialatt a kiváló borok mellett különleges sajtokat és hidegtálakat kóstolhattak.

Jelentős áradás lesz a Balatonnál 

Június 6-tól egészen október közepéig tart idén a II. Nagyon Balaton rendezvénysorozat, amely az alapítók szándéka szerint a Balaton Régió legizgalmasabb, legnívósabb programjait tömöríti, számukra kíván a jelenleginél jóval nagyobb nyilvánosságot biztosítani.

Daloló delfinek és chakchouka Tunéziában 

A Taurus Reisen utazási iroda 1999 óta működik Magyarországon. Az évek során igazi Tunézia-specialistává fejlődött, amit az általuk szervezett tanulmányút résztvevői is megtapasztalhattak.

Igazi turisztikai attrakciók lehetnek a nagy sportesemények 

A "Turizmus - Magyarország egyik gazdasági motorja" című konferencián a nagyszabású sportrendezvények turizmusra gyakorolt hatásait elemezték.

Új fellépők, izgalmas helyszínek és backstage túra a Szigeten 

Egy héttel későbbre rakták az idei Szigetet a szervezők, hogy a nemzetközi sztárok könnyebben elrepülhessenek hozzánk. Ennek eredménye már látszik a sztárfelhozatalon, amihez most új nevek is csatlakoztak: a Manic Street Preachers, a The 1975 és az Outkast is megmutatja magát a szigetlakóknak.

Sztárokat repített hozzánk a tavasz 

Eva Longoria, Jude Law és Antonio Banderas is nemrégen érkezett meg hazánkba, felforgatva ezzel az itthoni rajongók szürke hétköznapjait.

Egzotikus úti célokat is kínál az 1000 Út 

Távoli földrészekkel bővítette kínálatát az 1000 Út utazási iroda, amely egyes korábbi programjait is bővítette 2014-es katalógusában.

Velencei szálloda lett a századik 

A Magyar Turizmus Zrt. 2006-ben vezette be a Magyar Turizmus Minőségi Díjat, idén talált gazdára a 100. tábla. A jubileumi táblát és a díjazottaknak járó oklevelet a közép-dunántúli Velence Resort & Spa szálloda vehette át ünnepélyes keretek között.

Magyar hostelek a világ legjobbjai között 

Három magyar hostel is felkerült a hostelworld.com 2014-es toplistájára, az egyik ráadásul a dobogó legtetejére.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!