Velencei szálloda lett a századik

A Magyar Turizmus Zrt. 2006-ben vezette be a Magyar Turizmus Minőségi Díjat, idén talált gazdára a 100. tábla. A jubileumi táblát és a díjazottaknak járó oklevelet a közép-dunántúli Velence Resort & Spa szálloda vehette át ünnepélyes keretek között.

A Magyar Turizmus Minőségi Díj alapításának a célja a szolgáltatók versenyképességének javítása, piaci pozíciók megtartása és kiszélesítése volt. Ez az önkéntes jelentkezésen alapuló tanúsító rendszer a turisztikai vállalkozások, éttermek és szállodák részére biztosít magas színvonalú, európai minőségirányítási elvek alapján működő minősítési lehetőséget.

Első körben a jelentkezőnek - legyen az szálloda vagy étterem - egy 808 pontos kérdőívet kell kitölteniük magukról. Később titkos ellenőrök szállnak meg az épületekben és a pincétől a padlásig ellenőrzik a helységeket. Egy alapos szakmai beszélgetés után egymástól független értékelést írnak, ami alapján majd az eredmény megszületik. A díj három évig érvényes, aminek elteltével meghosszabbítható, ellenben időközben akár el is veszthető, ugyanis folyamatos utóellenőrzések történnek.

Bársony Péter, a Velence Resort & Spa szállodát üzemeltető Eventhotels igazgatója elmondta, hogy 100. lenni a sorban nagy elismerés és céljuk, hogy három év múlva a díjat továbbra is kiérdemelhessék.

Dr. Horváth Viktória, a Nemzetgazdasági Minisztérium turizmusért felelős helyettes államtitkára hangsúlyozta, hogy ha egy szálloda versenyképes kíván maradni, akkor a minőség nem lehetőség, hanem kötelesség. Minőségi díjról beszélni azért jó, mert ezzel elismerést adhatnak és a dícséretre szükség is van. Beszédében Henry Fordot idézte, aki szerint minőség jól csinálni valamit akkor is, amikor azt senki nem látja. Erre reflektálva árulta el, hogy az eredmény nem a díj által jön meg, hanem már a felkészüléskor.

Denéné Tóth Marianna, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója elárulta, hogy a közel egy évtizedes múltra visszatekintő díjat 226 jelentkező közül 193-an nyerték már el. Jelenleg összesen 89 szálloda és 16 étterem, azaz 105 szolgáltató bejáratánál láthatjuk a díjazottaknak járó táblát és oklevelet.

A Velencei- tó partján épült és a gyermekes családok körében igen közkedvelt Velence Resort & Spa szálloda 2008-ban nyitotta meg kapuit. Az Eventhotels által üzemeltetett letisztult stílusú komplexum 186 szobával rendelkezik és több mint 160 főnek biztosít megélhetést. A szállodában évente 70 ezer vendég fordul meg.

Mártonné Máthé Kinga, a Magyar Turizmus Zrt. belföldi igazgatója megemlítette, hogy a díj gondolata 2002-ben merült fel először és a 100. díj átadása igazi mérföldkőnek számít. 


MSZÉSZ: indul az „Év Szállodája” pályázat

MSZÉSZ: indul az „Év Szállodája” pályázat 

Az MSZÉSZ útjára indítja az „Év Szállodája 2024” pályázatot.
Változik az indiai OYO szállásfoglaló portál házirendje – tiltakoznak a vendégek

Változik az indiai OYO szállásfoglaló portál házirendje – tiltakoznak a vendégek 

Az utazás nehéz Indiában azoknak, akik nem házasok, azonban ennek ellenére szeretnének együtt utazni és közös szálláshelyen aludni.
Veganuár és méregtelenítő kúra a sárvári ötcsillagos házban

Veganuár és méregtelenítő kúra a sárvári ötcsillagos házban 

Évkezdetnek nem is rossz: két olyan csomagajánlatot állítottak össze, amely mindkettő ezt a célt szolgálja.
Újfent nyit egy hostelt az a&o Belgiumban

Újfent nyit egy hostelt az a&o Belgiumban 

Az a&o Hostels, Európa vezető hostellánca, 2025. január 1-jén megnyitotta második belga szálláshelyét, az a&o Brussels Centrumot.
Brandváltás az egykori Adria Palotában

Brandváltás az egykori Adria Palotában 

Az Al Habtoor Palace megérkezett Budapestre az ikonikus, egykori Adria Palotába, amelyet jóideje Ritz Carlton-ként ismertünk, korábban pedig a Meridien-lánc tagjaként nyílt meg ötcsillagos szállodaként a pesti Belváros szívében.
Új szakember a hévízi hotel élén – FRISSÍTVE

Új szakember a hévízi hotel élén – FRISSÍTVE 

Jakab Gábor lett a hévízi NaturMed Hotel Carbona új szállodaigazgatója.
Üzemeltetési területen változás a Danubius Hotels-nél

Üzemeltetési területen változás a Danubius Hotels-nél 

A Danubius Hotels Zrt. új vezető kinevezésével indítja 2025-öt, megerősítve a szállodavállalat láncszintű üzemeltetését.
Milliós gázszámla és eltűnt bérlők a mogyoródi panziónál

Milliós gázszámla és eltűnt bérlők a mogyoródi panziónál 

Több, mint harmincmilliós tartozást hátrahagyva váltak köddé a koreai befektetők.
Vendégek éjszakázhatnak Pablo Escobar egykori magánrepülőjén

Vendégek éjszakázhatnak Pablo Escobar egykori magánrepülőjén 

Aki Bristol környékére tervez látogatni mostanában, akár már az egykori drogbáró magángépéből átalakított Airbnb szállást is kibérelheti.
HOTCO 2025: Újabb előadók neveit hozták nyilvánosságra

HOTCO 2025: Újabb előadók neveit hozták nyilvánosságra 

Az idei program különlegessége, hogy neves előadók osztják meg tapasztalataikat, amelyek értékes tanulságokkal szolgálhatnak minden résztvevő számára.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.