Velencei szálloda lett a századik

A Magyar Turizmus Zrt. 2006-ben vezette be a Magyar Turizmus Minőségi Díjat, idén talált gazdára a 100. tábla. A jubileumi táblát és a díjazottaknak járó oklevelet a közép-dunántúli Velence Resort & Spa szálloda vehette át ünnepélyes keretek között.

A Magyar Turizmus Minőségi Díj alapításának a célja a szolgáltatók versenyképességének javítása, piaci pozíciók megtartása és kiszélesítése volt. Ez az önkéntes jelentkezésen alapuló tanúsító rendszer a turisztikai vállalkozások, éttermek és szállodák részére biztosít magas színvonalú, európai minőségirányítási elvek alapján működő minősítési lehetőséget.

Első körben a jelentkezőnek - legyen az szálloda vagy étterem - egy 808 pontos kérdőívet kell kitölteniük magukról. Később titkos ellenőrök szállnak meg az épületekben és a pincétől a padlásig ellenőrzik a helységeket. Egy alapos szakmai beszélgetés után egymástól független értékelést írnak, ami alapján majd az eredmény megszületik. A díj három évig érvényes, aminek elteltével meghosszabbítható, ellenben időközben akár el is veszthető, ugyanis folyamatos utóellenőrzések történnek.

Bársony Péter, a Velence Resort & Spa szállodát üzemeltető Eventhotels igazgatója elmondta, hogy 100. lenni a sorban nagy elismerés és céljuk, hogy három év múlva a díjat továbbra is kiérdemelhessék.

Dr. Horváth Viktória, a Nemzetgazdasági Minisztérium turizmusért felelős helyettes államtitkára hangsúlyozta, hogy ha egy szálloda versenyképes kíván maradni, akkor a minőség nem lehetőség, hanem kötelesség. Minőségi díjról beszélni azért jó, mert ezzel elismerést adhatnak és a dícséretre szükség is van. Beszédében Henry Fordot idézte, aki szerint minőség jól csinálni valamit akkor is, amikor azt senki nem látja. Erre reflektálva árulta el, hogy az eredmény nem a díj által jön meg, hanem már a felkészüléskor.

Denéné Tóth Marianna, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója elárulta, hogy a közel egy évtizedes múltra visszatekintő díjat 226 jelentkező közül 193-an nyerték már el. Jelenleg összesen 89 szálloda és 16 étterem, azaz 105 szolgáltató bejáratánál láthatjuk a díjazottaknak járó táblát és oklevelet.

A Velencei- tó partján épült és a gyermekes családok körében igen közkedvelt Velence Resort & Spa szálloda 2008-ban nyitotta meg kapuit. Az Eventhotels által üzemeltetett letisztult stílusú komplexum 186 szobával rendelkezik és több mint 160 főnek biztosít megélhetést. A szállodában évente 70 ezer vendég fordul meg.

Mártonné Máthé Kinga, a Magyar Turizmus Zrt. belföldi igazgatója megemlítette, hogy a díj gondolata 2002-ben merült fel először és a 100. díj átadása igazi mérföldkőnek számít. 


MTÜ-értékelés az idei első félévről

MTÜ-értékelés az idei első félévről 

A budapesti és a vidéki szálláshelyek forgalmát, vendégéjszaka alakulások számát vették górcső alá.
Hét elején átadták a budai Bem téren épült új luxushotelt

Hét elején átadták a budai Bem téren épült új luxushotelt 

A belsőépítészeti terveket a holland sztárdesigner, Marcel Wanders készítette, a magyar 3h Építészirodával közösen.
Alakul a budapesti reptérnél épülő négycsillagos szálloda

Alakul a budapesti reptérnél épülő négycsillagos szálloda 

Szerkezetkész az újabb terminálkapcsolatú szálloda Ferihegyen.
Frissítő újdonságokkal vár nyáron a Hotel Clark Budapest!

Frissítő újdonságokkal vár nyáron a Hotel Clark Budapest!  

A főváros szívében, a Lánchíd és a Budai Vár lábánál található 5 csillagos Hotel Clark számtalan üdítő újdonságot és felfrissülést kínál ezen a forró nyáron nem csak a városba látogató külföldi, de a hosszú hétvégi „staycation”-re vágyó hazai vendégnek is.
MSZÉSZ Társult tagok - pályázati lehetőség

MSZÉSZ Társult tagok - pályázati lehetőség 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) Társult tagjai részére idén is meghirdeti az „Év Technológiai Újítása" pályázatot.
Igazgatóváltások az Accent Hotels-nél

Igazgatóváltások az Accent Hotels-nél 

A szállodalánc csapata két új szakemberrel bővült.
Itt a Michelin Guide ajánlást kapott hazai hotelek teljes listája

Itt a Michelin Guide ajánlást kapott hazai hotelek teljes listája 

A júniusi négy új minősítéssel együtt már huszonöt magyar szálláshely került be a világszerte ismert Michelin Guide által ajánlott szálláshelyek közé.
Új generációs, jól kereső utazó közönséget céloz meg kisfilmjeivel ez a budapesti ötcsillagos hotel

Új generációs, jól kereső utazó közönséget céloz meg kisfilmjeivel ez a budapesti ötcsillagos hotel  

A belvárosi Vörösmarty téren található Dorothea Hotelről sugároz bemutató kisfilmeket júliusban a CNBC International a kereskedelmi műsoridejében.
Gasztronómiai kalandok, időutazás és egy 120 éves hotel

Gasztronómiai kalandok, időutazás és egy 120 éves hotel 

A 120. születésnapját ünneplő legendás győri szálláshelyen jártunk.
Itt az év Green Collection Szállodája

Itt az év Green Collection Szállodája 

Ez az ötcsillagos pesti belvárosi hotel nyerte el „Az Év Green Collection Szállodája” címet Japánban.

Interjú

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.