Élre tört a Grecotel a pandémia után

Élre tört a Grecotel a pandémia után 

A napjainkra már Görögország legnagyobb szállodaláncává fejlődött Grecotel mutatta be újdonságait a TUI szervezésében a hazai utazási szakembereknek kedden a Hard Rock Hotel Budapestben. 
Négy szállodafejlesztésből egy várhatóan meghiúsul

Négy szállodafejlesztésből egy várhatóan meghiúsul 

A hazai szállodaberuházások helyzetét és jövőjét járta körbe a parázsvitát sem nélkülöző kerekasztal-beszélgetés elismert szállodai szakemberek részvételével a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének 57. közgyűlésén.  
Specialty kávé és signature ételek jó adag kultúrmisszióval körítve

Specialty kávé és signature ételek jó adag kultúrmisszióval körítve 

Tavaly augusztusban, a pandémiás időszak végén nyitott meg a Dunakanyarban a Zsengélő Café. A kávézó-reggelizőt térségszerte egyre nagyobb érdeklődés övezi, vonzáskörzete rohamosan nő, úgyhogy helyiként becsületbeli ügy lett számomra - elfogultság nélkül - felgöngyölíteni, mi is a hely sikerének titka. 
Egyiptomban urasan, Poirot-ék módjára

Egyiptomban urasan, Poirot-ék módjára 

Hajóval fedezve fel az észak-afrikai országot, ki-ki szállva a Nílus-völgyének emblematikus látnivalóinál az az érzésünk támadhat, hogy a program jól felépített zenemű, amelybe fokozatosan újabb és újabb hangszerek kapcsolódnak be, hogy végül egy szimfónia erejével ragadjon magával az élmény. Folytatjuk egyiptomi úti beszámolónkat.
Egyiptom bakancslistás helyszíneket épít

Egyiptom bakancslistás helyszíneket épít 

Decemberben, amikor a Magyar Utazási Irodák Szövetségének tagjai az Egyiptomi Turisztikai Hivatal meghívására az észak-afrikai országba látogattak, kiderült, sok hazai utazási szakember számára is újdonság, hogy Egyiptom a tengerparti üdüléseken túl mennyi kulturális kincset és autentikus élményt tartogat. Képes élménybeszámolónk következik a közgyűlést követő tanulmányútról.
A kompromisszumkész rendezvényszervezőké a jövő

A kompromisszumkész rendezvényszervezőké a jövő 

Napjaink egyik központi kérdése lett az energiaárak emelkedése, ami a rendezvényhelyszínek és a szállodák működésére is drasztikus hatással van. A Weco-Travel az év utolsó webináriumán az energiaválság hatásairól, a piaci dinamikákról és az előttünk álló karácsonyi rendezvényszezonról beszélgetett meghívott vendégeivel. 
Vác: cement-nagyhatalomból a slow turizmus úttörője

Vác: cement-nagyhatalomból a slow turizmus úttörője 

"A Váci TDM szervezet óriási szerencséje, hogy az önkormányzat kultúra és turizmusbarát" – hangsúlyozta Kelecsényi Ágnes a Vác és Környéke TDM Nonprofit Kft. ügyvezetője azon a tanulmányúton, amelyet a Magyar Beutaztatók Szövetsége számára szerveztek, hogy bemutassák az utazási irodáknak Vác vonzerőit és a város turizmusának fejlődési irányait.
A megtartás az új toborzás

A megtartás az új toborzás 

Az ingázás támogatása, nyári bónusz, home office. Mind-mind jó gyakorlatok a munkaerő-gondok orvoslására, amiről az MSZÉSZ közgyűlésén tartottak szállodás szakemberek kerekasztal-beszélgetést.
„A Michelin-csillag nem azért kellett, hogy a homlokomra tetováltassam”

„A Michelin-csillag nem azért kellett, hogy a homlokomra tetováltassam” 

Pesti Istvánnal, az első magyar két Michelin-csillagos vidéki étterem, a Platán Gourmet séfjével beszélgettünk a hazai szakma identitáskereséséről, munkaerőmegtartásról, és arról, hogy mit kéne egy az egyben eltanulnunk az osztrákoktól.
Egy nap Pannonhalmán - Utánajártunk a bencés birodalom titkának

Egy nap Pannonhalmán - Utánajártunk a bencés birodalom titkának 

Ha a külföldieknek valami olyat szeretnénk megmutatni az országunkból, amely magas értéket képvisel, érdemes a világörökségeinket eléjük tárnunk. Pannonhalma azonban nem pusztán egyik világörökségünk. Az ott élő bencések teszik élővé és a modern ember számára is értelmezhetővé értékeit. És ez azoknak is feltűnhet, akiktől távol áll a vallásos érzület.

Repülés és faültetés - miért önámítás? 

A turizmus helyváltoztatással jár, és a közlekedés az, ami miatt az ágazat a legnagyobb fejtörést okozza a klímavédelem számára. Kérdés, hogy mennyire tehető fenntarthatóvá a légiközlekedés. Figyelem, tabudöntögetés következik! Cikkünk a Pont Itt magazin májusi számának hasábjain jelent meg.

A múzeum és a színház szerelemgyereke a Skanzen új Erdély tájegysége 

A májusban nyíló, várva várt új attrakció bejárására a Magyar Utazási irodák Szövetsége tanulmányutat szervezett tagjai számára, amelyre lapunk is meghívást kapott. Abban a megtiszteltetésben volt részünk, hogy maga a főigazgató, dr. Cseri Miklós vezetett körbe bennünket, így első kézből kaptunk információkat, ráadásul a szakember egyedülálló stílusával és humorával fűszerezve.

Covid-biztos szabályzással készül Thaiföld a szezonra 

A Thai Turisztikai Hivatal (TAT) csütörtöki budapesti szakmai rendezvényén a kiutazással foglalkozó szakemberek megtudhatták, milyen eszközökkel igyekszik helyreállítani idegenforgalmát a dél-kelet-ázsiai ország és részletes tájékoztatást kaphattak a február 1-je óta érvényben lévő beutazási szabályokról.

A főváros, amit megrendelésre terveztek 

A végtelen sztyeppe közepére körzővel, vonalzóval tervezett Asztana mindössze 25 éves, de már világkiállítást is rendezett. Pazar ötcsillagos házaival és vadonatúj rendezvényhelyszíneivel régiós vezetői szerepre tör Közép-Ázsiában a MICE turizmus területén. Asztanában, az új kazah fővárosban jártunk.

Így látja az infektológus az éttermi újranyitást 

Európa-szerte tiltakoznak a vendéglátósok a kényszerű bezárások ellen, -  ahogy nálunk is - és most már hazai politikusok is szorgalmazzák az átoltottság előtti újranyitást a gasztronómiában. Infektológust kérdeztünk arról, lehet-e ennek reális alapja.

Takarékláng, elbocsátások, üres Budapest, de vidék is hamarosan követi 

Őszi Horeca Meetup-unk kerekasztal-beszélgetésének fontos megállapításai voltak ezek.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!