Ezek a színes programok várnak Opatijában

Ezek a színes programok várnak Opatijában  

Izgalmas programok, zenei fesztiválok és koncertek.

Bejött a magyaroknak az Adria InterCity  

A Budapestről Splitbe közlekedő IC-re az első hetekben már háromezernél is többen váltottak jegyet, közölte a MÁV-Start az MTI-vel.  
Közvetlen vasúti járatok indulnak az Adriára hazánkból

Közvetlen vasúti járatok indulnak az Adriára hazánkból 

A RegioJet személyszállító magánvasúttársaság új, naponta közlekedő, Magyarországról is közvetlenül igénybe vehető járatokat indít Prága és Rijeka között a nyári turisztikai főszezonban - közölte a RegioJet kedden az MTI-vel
Az Adrián is bevásárolt az Indotek

Az Adrián is bevásárolt az Indotek 

Az Adriatiq Holidays Group korábban Vitézy Tamás milliárdos vállalkozó érdekeltségi körébe tartozott, de a nehéz anyagi helyzetbe került cég kintlevőségeit tavaly az Indotek-csoport megvette - írta a Napi.hu.
Elindult a foglalás a MÁV éjszakai beach-vonataira

Elindult a foglalás a MÁV éjszakai beach-vonataira 

Az adriai nyaralás két éjszakájának szállásköltségét is megspórolva lehet eljutni a tengerhez a naponta közlekedő SEA←YOU vonattal.
Korallzátonyokat találtak az Adriában

Korallzátonyokat találtak az Adriában 

Korallzátonyokról inkább Ausztráliára vagy a Karib-tengerre szoktunk asszociálni, a mostani felfedezés azonban sokkal közelebb van hozzánk, itt, az Adriai-tengerben. Ezért, ha nem is egyedi, de mindenképpen érdekes, hogy Olaszországban, Monopoli város közelében, találtak egy 2,5 kilométer hosszú korallzátonyt.
Hát ezek közönségesek!

Hát ezek közönségesek! 

A horvát Kékvilág Tengerkutatási Intézet munkatársai a közép-dalmáciai Kornati-szigetektől nem messze egy ötven példányból álló delfincsoportra bukkantak a napokban, az emlősök már évtizedekkel ezelőtt eltűntek az Adriai-tengerből - közölte a Jutarnji List című napilap csütörtökön.

Magyarország és a horvát tengerpart napi összeköttetésben 

Június 14-én újra elindulnak a FlixBus nyaralójáratai: Horvátország és Montenegró 14 tengerparti települése közvetlenül megközelíthető lesz zöld távolsági busszal, Közép-Dalmáciába minden nap lesz éjszakai összeköttetés.
Környezetvédők tiltakoznak az adriai olajkutatás ellen

Környezetvédők tiltakoznak az adriai olajkutatás ellen 

A Greenpeace és más környezetvédő szervezetek tiltakoznak a horvát Adrián tervezett kőolaj- és földgázkutatás miatt – hívta fel lapunk figyelmét egyik olvasónk, Koller Katalin, Zalaegerszegről. 
Melyik a magyar tenger: az Adria vagy a Balaton?

Melyik a magyar tenger: az Adria vagy a Balaton? 

Meghökkentő vagy inkább megdöbbentő számok kerültek egymás mellé az elmúlt napokban az idei nyár turisztikai statisztikáiból. Közel annyi éjszakát töltöttek el tavaly honfitársaink a horvát Adrián, mint a balatoni szálláshelyeken. Ha a trend folytatódik, jövőre az Adria lehet a magyar tenger a Balaton helyett.

Ötéves csúcson a magyar turistaforgalom Horvátországban 

Több mint 8 százalékkal nőtt 2012-höz képest tavaly Horvátországban a magyar turisták és az ott töltött vendégéjszakák száma, az adatok részben meghaladják a 2008-as összesítéseket - közölte a Horvát Idegenforgalmi Közösség budapesti képviseletvezetője kedden az MTI-vel.

Amerikai harci delfinek érkeznek az Adriai-tengerbe 

Az amerikai hadsereg egy különleges egységének delfinjei kutatnak majd aknák és egyéb robbanószerkezetek után az Adriai-tengerben Dubrovniknál.

Eltűnt a hajózó magyarok tizede az Adriáról 

Tavaly tizedével kevesebb magyar hajó és turista fordult meg a horvát tengeri kikötőkben mint egy évvel korábban, de még így is a magyarok számítanak a 8. legjelentősebb hajósnemzetnek Horvátországban. Az első negyedév adatai azonban kedvezőbb képet mutatnak, bár a magyar vendégek száma nem változott, az ide érkezők a korábbinál több időt töltöttek az adriai államban - közölte a Horvát Idegenforgalmi Közösség budapesti képviseletvezetője szerdán az MTI-vel.

Számos új szálláshely az KOMPAS kínálatában 

A napokban jelent meg a KOMPAS idei 100 oldalas horvát és szlovén utazási katalógusa.

Tizenkettő12tizen2 

A számmisztika bűvöletében a horvátországi Kvarner-öbölben 2012. 12. 12-én.

A bátrabbak pünkösdkor már fürödtek a tengerben 

Pünkösdkor még viszonylag kevés honfitársunkkal lehetett találkozni olaszországi Lido di Jesolóban, annál több volt azonban a holland és a német vendég. Utóbbiak közül is inkább az idősebb generáció, illetve a kisgyermekes családok közül került ki a vendégek zöme.

Moszkva-Split-járat Budapesten keresztül 

Budapest érintésével indulnak orosz vonatok az Adriára.

Ingyenes kikötés az olasz Adrián 

Friuli Venezia Giulia tartomány ingyenessé tette a kikötést a külföldi vitorlások számára.

Ki repül a pécs-pogányi repülőtérre? 

A pécs-pogányi repülőtér jövőjéről rendeztek fórumot a baranyai megyeszékhelyen. Elhangzott, hogy tárgyalnak egy, a horvát Adriára közlekedő légi járatról. 

Kevesebb tengeri baleset 

A tavalyihoz képest eddig kevesebb tengeri baleset történt az Adria horvátországi szakaszán, de a tengerben idén már négy magyar állampolgár vesztette életét.

Horvátország: magyar turisták vezetnek 

A magyar turisták száma nőtt a legnagyobb mértékben júliusban Horvátországban - közölte honlapján a horvát turisztikai minisztérium.

Adriai ingatlanok: áresés 

Két év alatt 10-30 százalékkal csökkentek az ingatlanárak Horvátország tengerparti településein - derül ki az egyik legnagyobb ingatlanforgalmazó, a centarnekretnina.net hétfőn közzétett összesítéséből.

Elköltözött az Adria Tours 

Az Adria Tours budapesti fiókirodája új címre költözött.

Meztelenül az Adriai-tengeren 

A folyami és tengeri hajóutakra specializálódott eWatersways cég jövő augusztusban indítja útjára az első tengeri hajóutat nudisták számára a horvátországi partok mentén az Adriai-tengeren.

Milliárdok szállodafejlesztésre az Adrián 

Az EBRD-nél (Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank) úgy nyilatkoztak, hogy megfontolnak egy 37 millió euró (10 milliárd Ft) értékű hosszú távra szóló adósság lehetőségét az Adria Properties számára, hogy megalapozhassák a térség fejlődéséhez szükséges beruházásokat, írja a PropertyEU.

Micsoda szezon horvátéknál! 

Az év első nyolc hónapjának eredményei alapján eddigi legjobb szezonját tudhatja maga mögött a horvát idegenforgalom.

WIFI-zni és kutyát nyaraltatni is lehet a horvát strandokon 

Ingyenes wi-fi internet, éjszakai fürdőzést lehetővé tevő világítás és a négylábú kedvenceknek kijelölt kutyastrand is van ma már az Adriai-tenger horvátországi szakaszán.

Az európai krízisből profitál a horvát turizmus 

A görög válság, a hétfőn bejelentett nagyszabású német takarékossági lépések és a spanyol, portugál gazdaság gondjai miatt a korábbinál több vendéget várnak idén a horvát Adriára - mondta el az MTI-nek kedden Abbáziában (Opatija) a város idegenforgalmi szervezetének igazgatója.

A fe­ke­te he­gyek bi­ro­dal­mában 

Ju­go­szlá­vi­án kell ke­resz­tül­vág­nia an­nak, aki vo­nat­tal uta­zik mon­te­neg­rói úti cél­ja fe­lé. Az Ad­ria Kon Ti­ki Tours meg­hí­vá­sa jó­vol­tá­ból az uta­zá­si iro­dák és a saj­tó kép­vi­se­lő­i­ből ös­­sze­gyúrt kis csa­pat is így tett. A Ju­go­szlá­via és Mon­te­neg­ró kö­zött hú­zó­dó jel­ké­pes or­szág­ha­tárt át­lép­ve, fen­sé­ges és fé­lel­me­te­sen ma­gas he­gyek kö­zött, vi­a­duk­to­kon át és meg­an­­nyi alag­úton ke­resz­tül visz az út Bar­ba, a ki­kö­tő­vá­ros­ba. A sza­bad­kai át­szál­lás és a ren­ge­teg ál­lo­más hát­rál­tat­ja a gyors meg­ér­ke­zést, ami így be­le­te­lik 16 órá­ba. A ju­go­szláv kor­mány az Eu­ró­pai Uni­ó­nál ki­lin­csel, hogy tá­mo­ga­tást sze­rez­ze­n a Szabadka–Belgrád–Bar au­tó­pá­lya meg­épí­té­sé­hez.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!