Beszüntette az Air Berlin több hosszútávú járatát is 

A csődhelyzet miatt jelentősen csökkent a foglalások száma, ezért az AirBerlin beszüntette alulteljesítő hosszútávú járatait.

Újabb tudnivalók az airberlin helyzetével kapcsolatban 

Kiegészítette a légitársaság a két nappal ezelőtti tudnivalókat.

Csődvédelem alatti kiskáté az airberlintől 

A félreértések elkerülése végett a következő dolgokat kívánja közleményben leszögezni az airberlin:

Összeesküvéssel vádolja a német kormányt, Lufthansát és az airberlint a Ryanair 

Kartellgyanús lenne a Ryanair diszkont légitársaság szerint, ha a Lufthansa átvenné a kedden csődöt jelentett Air Berlin légitársaságot, ezért a cég a német és az európai versenyjogi hivatalhoz fordul.
Irány az USA!

Irány az USA! 

Mint arról korábban beszámoltunk, az airberlin a nyári menetrendben napi három járattal köti össze Budapestet Berlin-Tegel bázisán keresztül a világgal, de leginkább az Egyesült Államokkal – derült ki az utóbbi időkben sok változást látott airberlin és a Budapest Airport (BUD) közös szakmai eseményén, szerdán.

Rekordösszegű veszteség az airberlinnél 

Rekordösszegű veszteséget jelentett a 2016-os évre az airberlin német légitársaság, részben a folyamatban lévő szerkezeti átalakítás költségeivel magyarázva az eredmény romlását.

airberlin: még több járat az USA-ba 

Három új Airbus érkezik hamarosan a német légitársaság flottájába.

A Lufthansa-csoport képében érkezik a veszteséges airberlin megmentője? 

2017. március 26-tól, a nyári menetrend kezdetével az airberlin 40 gépét bocsátja a Eurowings és az Austrian Airlines rendelkezésére, 38-at wet-lease alapú együttműködés keretében — tudtuk meg szerdán az airberlintől és a Lufthansától.
Új útvonalak Amerikába az airberlintől

Új útvonalak Amerikába az airberlintől 

Két új amerikai desztinációval bővül az airberlin kínálata: Berlinből hamarosan Los Angelesbe és Miamiba is repülni fog a légitársaság.

Naponta háromszor Berlinbe 

Számos újdonsággal rukkol elő az airberlin 2016-os kínálatában. Az idén a magyar utasok berlini átszállással utazhatnak Chicagóba vagy New Yorkba, télen pedig Miamiba, Punta Canába és Varaderóba – hangzott el a légitársaság és a Budapest Airport sajtóreggelijén.

Napi háromszor Budapestről Berlinbe 

2016. március 27-én az airberlin egy napi harmadik rendszeres járattal bővítette menetrendjét, ami Budapest és Berlin között közlekedik.

Fantasztikus PEP-ajánlatok az airberlintől utazási irodásoknak 

Kizárólag utazási irodai dolgozók és párjuk részére kínál kedvezményes áron repülőjegyeket az airberlin légitársaság az elő- és utószezonban.

Növeli budapesti járatai számát az Air Berlin 

Hamarosan már napi három járattal juthatunk el a német fővárosba a légitársasággal, így még több kiváló csatlakozási lehetőség nyílik meg előttünk.

„Nem volt egy egyszerű év” 

Annak ellenére, hogy több minden történt 2015-ben az országban, nem esett vissza a vendégforgalom. Tavalyhoz képest közel 1%-os növekedést könyvelhet el az idén a német turizmus – hangsúlyozta Czeiszing Miklós, a Német Turisztikai Hivatal (DZT) igazgatója a Deutschland Travel Club év végi rendezvényén.

„Nem volt egyszerű éve a német turizmusnak” 

Kevésbé a számok drámai visszaesésére gondolt Czeiszing Miklós a december 2-i Deutschland Travel Club rendezvényen, mint arra, hogy több tragikus a turizmust befolyásolni képes eseményen esett át Németország idén.

Etihad Airways: több járat Európából Abu Dhabiba 

Új járatot indít Bécsből és Stuttgartból Abu Dhabiba code-share partnerével, az Etihaddal közösen az airberlin, ugyanakkor nő az amerikai kapcsolatok száma is a téli menetrendben.

Az airberlin tovább növeli járatainak számát 

Október végétől napi két járatot indít az airberlin Berlin és Abu Dhabi között, India és Vietnám pedig már Budapestről is elérhető.

Mennyi kerozint fogyaszt egy légiutas 100 kilométeren? 

2013-ban az airberlin 3,3 liter/100 megtett utaskilométer (PKM) mértékűre csökkentette átlagos üzemanyag-fogyasztását, ami 2,7%-os javulást jelent az előző évi értékhez (3,4 liter) képest - közölte csütörtökön a légitársaság.

Etihad és airberlin - még közelebb egymáshoz 

Szorosabbra fonja együttműködését az Etihad Airways és az airberlin, van már egy közös dizájnt viselő repülőgépük is. 

Májustól még több airberlin Magyarországról 

Májustól heti tizenkétszer repül az airberlin Budapest és Berlin között. A piacot pedig új, Lengyelországért is felelős country manager felügyeli.

Még több járat Berlinbe 

2013. május 6-tól az AirBerlin heti 12-re növeli járatainak számát Budapest (BUD) és Berlin (TXL) között. Így hétfőtől pénteking napi 2 járatindulást kínálnak az utasoknak.

Egyéves az airberlin Budapest – Berlin járata 

Az airberlin egy éve köti össze Budapestet a német fővárossal, Berlinnel. A légitársaság 2012. február 6-án indította el a két város között napi összeköttetést biztosító járatot Berlinbe. A 2013-as nyári menetrendben a légitársaság napi kettőre bővíti a járatok gyakoriságát és összehangolja az indulások idejét.

Magyarországra koncentrál az Airberlin 

Továbbra is a magyarországi bővítésre fókuszál az Airberlin légitársaság, amely 2013 nyarától tovább növeli Budapest (BUD) és Berlin (TXL) között közlekedő járatai számát. 

Air France-KLM: partnerség az Etihad Airways-szel, airberlinnel 

Kereskedelmi együttműködést kötött az Air France-KLM csoport, az Etihad Airways és az airberlin.

Magyarországi képviselőt nevezett ki az AirBerlin 

Új, helyben elérhető értékesítési menedzsert nevezett ki az AirBerlin Magyarországon Sali Sándor személyében.

Az airberlin már hétfőtől visszatér 

Az airberlin német légitársaság Berlin és Budapest között naponta közlekedő járatot vesz fel menetrendjébe jövő hétfőtől, ezzel pótolva a Malévval közösen üzemeltett járatok kiesését - közölte a társaság pénteken az MTI-vel.

Air Berlin után Air Seychelles-t vesz az Etihad 

A Seychelles-szigetek kormánya és az Egyesült Arab Emírségek 2003 óta működő nemzeti légitársasága, az Etihad Airways megállapodást kötött az Air Seychelles Ltd. 40 százalékának megvételéről - tájékoztatta a Turizmus Online-t a légitársaság magyarországi képviselője.

Alaposan bevásárolt az Etihad az airberlinben 

Korábbi 2,99%-os részesedését 29,2-re növelte az airberlinben az Etihad Airways. Az akvizíció révén az Abu Dzabi ötcsillagos légitársaság a hatodik legnagyobb német légi fuvarozó legjelentősebb részvényesévé vált - közölte a Turizmus Online-nal a légitársaság.

Az első közvetlen járat Berlinből Los Angelesbe 

Az airBerlin lesz az első légitársaság, mely közvetlen járatot üzemeltet majd LA és a német főváros között.

Airberlin: még több járat az USA-ba 2012 nyarán 

Új járatot indít és növeli meglévő, USA-ba közlekedő  járatainak gyakoriságát az airbelin 2012 nyarán. 

Oslóba és Düsseldorfba is repülhetnek a Malév utasok 

Kereskedelmi, ún. code-share együttműködést kötött a Malév és az airberlin, melynek köszönhetően a két légitársaság utasai új célállomásokat érhetnek el. Jegyek a mai naptól foglalhatók a téli menetrend kezdetétől – 2011. október 30-tól – közlekedő járatokra - közölte a Turizmus Online-nal a légitársaság.

Együttműködik az Airberlin és az S7 

Az Airberlin és az orosz S7 légitársaság napokban kötött megállapodásának köszönhetően immár 47 közösen üzemeltett járat áll az utasok rendelkezésére.

Code-share bővítés az American és az airberlin között 

Bőviti az American Airlines (AA) és az airberlin közös kód alatt közlekedő járatainak számát.

Bevállalta a Ryanair, de nem zuhant le 

Kétség fért a Ryanair részéről az idei vulkáni hamu miatti légtérzárlat megalapozottságához, ezért tesztrepülést hajtott végre - sikerrel.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!