Kedvezmények a főváros hivatalos applikációjának születésnapján

Kedvezmények a főváros hivatalos applikációjának születésnapján 

Május 1-jén ünnepelte az ÉnBudapestem applikációja az első születésnapját.
Új applikáción Budapest gyógyfürdői

Új applikáción Budapest gyógyfürdői 

Budapest Spas elnevezéssel új applikációt indított a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt.
Több mint 20 ezren használják az ÉnBudapestem applikációt

Több mint 20 ezren használják az ÉnBudapestem applikációt 

Az ÉnBudapestem applikációval többek között 10%-kal olcsóbban mehetünk a Katona József Színházba és az Örkény István Színházba, fejenként 10 darab 20%-os kedvezmény vár a fővárosi mozikban. 
Turistáskodj olcsóbban Budapesten az új applikációval!

Turistáskodj olcsóbban Budapesten az új applikációval! 

Elindult az ÉnBudapestem applikáció, amely egy budapestieknek szóló, városi szabadidős életet és kultúrát segítő kezdeményezés. Az ÉnBudapestem applikáció aktuális programokra és kedvezményekre helyezi a hangsúlyt, mellyel elsősorban a Fővárosi Önkormányzat tulajdonában lévő kulturális, sport- és turisztikai intézményeknek biztosít kiemelt megjelenési lehetőséget és közvetlenebb kapcsolatot a városlakókkal - tájékoztatta lapunkat a Budapest Brand nZrt.
Kínai Covid-lazítás: már nem követik a lakosság minden lépését

Kínai Covid-lazítás: már nem követik a lakosság minden lépését 

A kínai hatóságok bejelentették, hogy visszavonták a lakosság mozgásának követését szolgáló alkalmazást. Az applikációt több mint két évvel létrejötte után keddre virradóra lekapcsolják.
Ingyenes app segíti a tájékozódást a Szent István napi forgatagban

Ingyenes app segíti a tájékozódást a Szent István napi forgatagban 

Már elérhető és letölthető a Szent István Nap rendezvényeivel kapcsolatos, a legfontosabb információkat tartalmazó ingyenes mobilapplikáció, amelyek használatához nem kell regisztráció sem.  
Új alkalmazás indult kerékpárosoknak

Új alkalmazás indult kerékpárosoknak 

Elkészült a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség (MAKETUSZ) ingyenesen letölthető alkalmazása, a Kerékpárosbarát minden fontos információt tartalmaz és folyamatosan bővül - közölte a MAKETUSZ az MTI-vel szerdán.
Itt az integrált utazási applikáció, a Budapest GO

Itt az integrált utazási applikáció, a Budapest GO 

Új korszak kezdődik a közösségi közlekedésben a digitalizációnak köszönhetően. Elbúcsúzunk a FUTÁR applikációtól, hogy átvegye helyét a BudapestGO. Az új alkalmazás már nem csupán utazástervező. Sokkal több annál. Az applikációban integráltan, egy helyen lehet a jövőben útvonalat tervezni, jegyet vagy bérletet vásárolni, illetve tájékozódni az aktuális forgalmihelyzetről.
Különös kérés a pekingi olimpiára készülőkhöz

Különös kérés a pekingi olimpiára készülőkhöz 

A pekingi téli olimpiára akkreditált személyeknek kötelező lesz használniuk egy olyan appot, amely a Covid-státusz ellenőrzésére szolgál. 
Jelzi a zöldhullámot az új bécsi közlekedési app

Jelzi a zöldhullámot az új bécsi közlekedési app 

Egy telefonos alkalmazás segítségével a kerékpárosok és autósok láthatják, mennyi ideig piros, és mikor lesz zöld az előttük lévő lámpa. 

Indul a HUNGEXPO mobil applikációja 

A HUNGEXPO összes saját rendezvényén használható mobil applikáció mind a látogatók, mind a kiállítók kényelmét szolgálja.

Új szállásfoglalás applikáció 

A Hotel & More Group indította útjára.

Megérkezett a munkaerő-piac Tinder megoldása 

Négy rövid videó, pár alapinformáció megadása és már mehet is a jelentkezés a kiszemelt állásra – ennyire egyszerű és gyors lehet az álláskeresés az itthon egyedülállónak számító Pozi mobilalkalmazással. A megoldás a vállalkozások számára is nagy előnyöket tartogat, hiszen akár egy hét alatt lebonyolítható a toborzási folyamat az applikáció segítségével.

Alkalmazás segít felfedezni a Zengő környékét 

Megérkeztél a Zengő környékére? Mutatjuk, merre tovább! A Délenmindenjobb alkalmazás segít, hogy megtaláld a neked tetsző túra, futó vagy kerékpáros útvonalat. Felfedezheted a környék nevezetességeit és könnyen rátalálhatsz a legjobb éttermekre is! (X)

Új információk a védettségi igazolvány-applikációról 

Igazából nem is egy, hanem mindjárt két applikációról van szó. A Kormányinfón tisztázódtak a részletek - írja az infostart.hu.

Még több látnivaló a FiumeiGuide-ban 

Befejeződött a Fiumei úti sírkert bejárását segítő alkalmazás, a FiumeiGuide fejlesztésének második üteme: a Nemzeti Örökség Intézete (NÖRI) a fejlesztés során növelte az elérhető célállomások számát és új funkciókkal, például tematikus sétákkal is bővítette az alkalmazást.

Indul a "jenki huszár" applikáció 

Egy hiánypótló közösségi applikáció segít összegyűjteni az Amerikában lévő magyar vonatkozású helyeket, helyszíneket, a függetlenségi háborútól napjainkig létrejött - történelmi, kulturális vagy akár gasztronómiai - „magyar nyomok” hálózatát folyamatosan felépítve. A HuGo alkalmazás ugyanúgy segít a kint élő magyarok közösségépítésében, mint a kontinensre látogató honi „nyomkeresők” kíváncsiságának kielégítésében.

Új szolgáltatás a Wizz-nél 

Wizz ride-nak nevezik, és egy transzferszervező applikációról van szó.

Pénzt kérhetnek a megmaradt ételért az éttermek 

Egy új applikációval kifőzdék, éttermek és étteremláncok megmaradt és érintetlen ételeit lehet kedvezményes áron megvásárolni, hogy ne kerüljenek a szemétbe.

Ez nálunk is működne: új telefonos alkalmazás Bécsben 

Közösségi közlekedés, kerékpár és autómegosztó - ilyen a bécsi WienMobil. A Bécsi Közlekedési Vállalat a különböző városi közlekedési formákat kapcsolja össze egy applikációban.

Strand- és múzeumi belépő is fizethető már mobillal 

Kilenc kulturális helyszín, és négy strandfürdő belépőjegyét lehet mobilfizetéssel megvenni a Nemzeti Mobilfizetési Rendszer applikációjával augusztus 13-tól a mobilparkolás, az autópálya-matrica és a közlekedési mobiljegy mellett - közölte a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. hétfőn az MTI-vel.

A MÁV app-on keresztül biztonságosabb a jegy- és bérletvásárlás 

A sorban állás és személyes érintkezések csökkentése érdekében a vasúttársaság arra kéri utasait, hogy jegy- és bérletvásárlás esetén részesítsék előnyben a MÁV applikáció használatát és az e-vonatjegy váltását.

Megjelent az első magyar filmturisztikai alkalmazás 

Elkészült az első magyar városnéző okostelefon-alkalmazás, amelynek segítségével nyomon lehet követni a filmezés aktív jelenlétét Budapesten.

A madarak után a hüllőket is megismerhetjük egy új alkalmazásban 

Ingyenesen letölthető okostelefonos kétéltű- és hüllőhatározó alkalmazást készített a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) és a Farkaskölykök Ifjúsági Egyesület.

Digitális idegenvezető és applikáció alapú autózás: itt a Hoopps 

Hoopps néven hamarosan új megközelítésből lesz elérhető az applikáció alapú autózás. A marketing és a turisztika összefogásával, cégek bevonásával, kedvező feltételekkel indul útjára egy új utazási forma, ami megkönnyíti a hétköznapok közlekedését, ráadásul környezettudatosan.

Tovább fokozódik a digitális élmény a Budakeszi Vadasparkban 

A Budakeszi Vadaspark okostelefonos applikációjával több tucatnyi állatfajt és számtalan természetközeli programlehetőséget lehet könnyedén zsebre vágni. Az ingyenes alkalmazás legújabb funkcióinak köszönhetően ráadásul most a legkisebbek is játszva tanulhatnak a nálunk őshonos és a Kárpát-medencébe betelepített állatokról.

Pilótákat segítő magyar alkalmazásra csapott le az Airbus 

Az Aero Glass alkalmazást fejlesztő magyar cég is csatlakozhatott a világ piacvezető repülőgépgyártója, az Airbus innovációs programjához.

Tűzfalat festett a Telekom 

A Magyar Telekom egy fenntarthatóságra ösztönző applikációt népszerűsít a Krisztina körúton.

Fotókkal és üzenetküldő appokkal kommunikálnak a fesztiválozók 

A fesztiválozók leginkább üzenetküldő alkalmazáson keresztül és vizuális tartalmakkal kommunikálnak egymással – legyen szó a baráti kapcsolattartásról vagy a randiszervezésről. A bulizók élményeiket leginkább fénykép formájában osztják meg a közösségi csatornákon.

Blokkolható lett az Uber applikáció 

Döntött az Országgyűlés: ideiglenesen, legfeljebb 365 napig blokkolni lehet azokat az internetes oldalakat, amelyek jogellenesen működő taxiszolgáltatást kínálnak. A döntést követően az Uber magyarországi operatív vezetője is megszólalt.

Mobilra kötött boradagoló ma a borászat csúcsa 

Okostelefonnal összekötött bortároló, amely a nap bármely órájában frissen, ideális hőmérsékleten tölti pohárba a bort. És alkalmazások, amelyek sokakat mentettek már ki tanácstalanságukból a hipermarket boros polca előtt állva. Az utóbbi időben a boros piacot is szépen átjárja a digitalizáció.

Mindent megtudhat a madarakról egy új alkalmazásban 

Magyarországon először készített ingyenesen letölthető okostelefonos madárhatározó alkalmazást a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) a Farkaskölykök Ifjúsági Egyesülettel közösen.

Megnyílt az első önkiszolgáló, eladó nélküli bolt 

Természetesen hol máshol, mint a hagyományosan becsületes Skandináviában, azon belül is a svédországi Vikenben.

Utazásmegosztó alkalmazás győzedelmeskedett Barcelonában 

Egy utazásmegosztó alkalmazás nyert a Ford Intelligens Mobilitás Játékversenyén, amely friss ötleteket keresett a jövő közlekedéséhez.

Már a budapesti repülőtérnek is van mobilalkalmazása 

A BUD Airport nevű applikáció a Budapest Airport hivatalos alkalmazása iOS és Android platformokra, amely olyan praktikus információkkal látja el az utasokat, ami biztosítja a felhőtlen időtöltést a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.

Mi kell egy mobilalkalmazás sikeréhez? 

Egy mobilalkalmazás sikerét számos tényező, többek között a felhasználói felület ergonómiája és külső megjelenése is befolyásolja. Ha a megrendelő nem foglalkozik e kérdésekkel, a fejlesztő kénytelen a maga feje után menni, de így az eredmény nagy valószínűséggel nem éri el a célját. 

Okostelefonjával járhatja be Izraelt 

Az ISRAEL APP egy új okostelefon alkalmazás, amely olyan mint egy személyi idegenvezető, aki körbevezeti a turistákat az izraeli látványosságokon. Fotókkal, a látványosságok leírásával és hanganyagokkal segít a tájékozódásban.

Ezt az alkalmazást töltse le, ha külföldre utazik! 

Vásárolt valamit külföldön, ami nem sokkal később meghibásodott? Problémája adódott az otthonról foglalt külföldi autóbérlés vagy szálláshely kapcsán? Késik a hazafelé tartó repülőjárata? Amennyiben a szabadsága nem úgy alakul, ahogy eltervezte, fontos tudnia, hogy miképp gyakorolhatja jogait. Sőt mi több! Ki is tudja fejezni magát!

Ezért vigye Egerbe az okostelefonját! 

Műemlékről műemlékre kalauzolja az érdeklődőt Egerben az okostelefonon letölthető, Mesélő műemlékek alkalmazás. Helytörténészek, a város lakói mesélnek a házak történetéről.

Saját appot fejlesztett a Főtaxi 

Április elején indult el a Főtaxi tavaszi kampánya, amelyben az új, okostelefonra (Android és IOS is) letölthető taxirendelő-applikációját népszerűsíti a társaság.

iPad applikáció a KLM-től 3D-s megjelenéssel 

A holland királyi légitársaság egy olyan iPad alkalmazást dobott piacra, amely felhasználóbarát funkciói mellett egyedi, háromdimenziós dizájnja miatt is különleges. Az applikációval olyan szolgáltatások érhetők el, mint utazási tippek, foglalás, check-in, papírmentes beszállókártya és üléskiválasztás - közölte csütörtökön a légitársaság.

Egyiptom webkamerákkal csalogatja a turistákat 

Londonban, az  éppen zajló World Travel Market-en Hisham Zaazou, Egyiptom turizmusért felelős minisztere elmondta, hogy valós idejű online kommunikációval és a legkorszerűbb vizuális technológiákkal népszerűsítik Egyiptomot a külföldi turisták körében. 

Kenőpénz-app Oroszországban 

Ipadre és Iphone-ra fejlesztett applikáció jelent meg Oroszországban, amelynek segítségével az oroszok feltölthetik, mikor kényszerültek kenőpénz megfizetésére. Három hét alatt több mint 12 millió forintnyi rubelt regisztráltak az oldalon, ami ilyen célra ment.

Indul a Travelport Smartpoint™ alkalmazás 

Felgyorsítja a foglalási folyamatot és növeli az utazási ügynökök hatékonyságát a Travelport új Smartpoint alkalmazása.

Óbuda a Szigetelők zsebében 

A III. kerület virtuálisan megjelenik a Szigeten. A magyar nyelvű alkalmazás után angolul is letölthető iPhone-ra és iPadre Óbuda mindennapi élete. Az itunes store-ból hozzáférhető alkalmazás segítségével nem csupán a Sziget térképét ismerhetik meg a Budapestre érkező fiatalok, hanem bebarangolhatják a III. kerületet - tájékoztatott az óbudai önkormányzat (obuda.hu) honlapján.

iPhone-ra került Óbuda 

A budapesti kerületek között elsőként ingyenesen letölthető turisztikai applikációt fejlesztett okostelefonra Óbuda. 
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!