Az elmúlt 10 év legfontosabb turisztikai adatai

Az elmúlt 10 év legfontosabb turisztikai adatai 

A kereskedelmi szálláshelyek bruttó árbevételei, millió forintra vetítve és a Magyarországra látogató külföldiek száma - grafikonon megjelenítve.
A kereskedelmi szálláshelyek bevételei Magyarországon

A kereskedelmi szálláshelyek bevételei Magyarországon 

Ennyi bruttóár bevételt hoztak a kereskedelmi szálláshelyek az elmúlt 3 évben (grafikon).
Jó évet zárt a Varga Pincészet

Jó évet zárt a Varga Pincészet 

"8-9 %-kal emeltük árainkat, miközben a szakma nem emelt, sőt dömpingáron akciózott. A fogyasztóink azonban kitartottak mellettünk, így az áremelés negatív hatása csak 2 %-os  forgalomcsökkenés lett. Kis mértékben, de tovább csökkent 15,9 millió kilogrammra a szüreti szőlő feldolgozásunk, ennek következtében a lédig exportunk is. Árbevételünk 5,9 milliárdról 5,7 milliárdra esett vissza. Nyereségről még nincs számunk, de minimum tartjuk a tavalyi szintet. Minden idők legjobb eredményét értük el a nemzetközi borversenyeken: 13 borunkkal 36 aranyat és 12 ezüstérmet nyertünk" - tájékoztatta lapunkat közleményében a Varga Pincészet.
Csökkent a Balaton-parti vendéglők forgalma

Csökkent a Balaton-parti vendéglők forgalma 

Nehezen indult a balatoni szezon, de július végén és augusztusban kimondottan erős volt a forgalom, a tavasztól nyitva lévő vendéglátósok árbevétele a szezonban 60-80 százaléka lett a tavalyinak - hangzott el a Kereskedők és Vendéglátók Országos Érdekképviseleti Szövetsége (KISOSZ) somogyi szervezetének vállalkozói fórumán csütörtökön Siófokon.
Eddigi legjobb hónapját zárta a Danubius Magyarországon

Eddigi legjobb hónapját zárta a Danubius Magyarországon 

A Danubius szállodaüzemeltető vállalat havi árbevétele az elmúlt hónapban meghaladta az 5 milliárd forintot. Ezzel a Danubius rekordot döntött: 2019 augusztusa a Danubius Hotels Group fennállásának legeredményesebb hónapja volt Magyarországon.
SZÉP kártyáról és a külföldiektől dőlt a pénz a szállodákhoz júniusban

SZÉP kártyáról és a külföldiektől dőlt a pénz a szállodákhoz júniusban 

Júniusban 2,6 százalékkal nőtt a vendégéjszakák száma a hazai szálláshelyeken 2018. azonos időszakához képest, míg a szállodák árbevétele 13,3 százalékkal emelkedett.
Februárban is növekedett a vendégforgalom

Februárban is növekedett a vendégforgalom 

2018. februárban a külföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 7,4, a belföldi vendégek által eltöltötteké 11%-kal haladta meg az előző év azonos időszakát. A kereskedelmi szálláshelyek  összes bruttó árbevétele 12%-kal emelkedett - tudtuk  meg a KSH legfrissebb adatait.
Csaknem 25 százalékkal nőtt a Wizz Air eredménye

Csaknem 25 százalékkal nőtt a Wizz Air eredménye 

Az árbevétel 921 millió euróról 24,8 százalékos emelkedéssel 1,1 milliárd euróra nőtt. Az eredmény mögött a kihasználtság és az ancillary értékesítés növekedése áll.
Több milliárdos árbevétel a vendéglátásban

Több milliárdos árbevétel a vendéglátásban 

Az elmúlt évben a közel 17 ezer piaci szereplő 473,9 milliárdos árbevételt ért el. 
10 százalékkal nőtt a Wizz Air árbevétele

10 százalékkal nőtt a Wizz Air árbevétele 

Az előző évihez képest 27,5 százalékkal emelkedett a Wizz Air diszkont légitársaság adózott eredménye és 246 millió eurót tett ki a március 31-ével végződött pénzügyi évben - jelentette be Váradi József vezérigazgató csütörtökön.

Kilábaltak az utazásszervezők a válságból? 

Újra elérte, sőt meghaladta az utazásszervező vállalkozások összesített nettó árbevétele a válság előtti 2008. évi szintet – derül ki az Opten cégadatbázisából. A 2008-as év 216 milliárd forintos forgalma után a szektor 2009-ben drámai árbevétel-csökkenést volt kénytelen elkönyvelni, ahonnan évről évre elért növekedéssel csak a tavalyi évben sikerült újra meghaladnia a válság előtti szintet.

Jó éve volt az Airbus-csoportnak 

Növelte árbevételét és nettó jövedelmét az Airbus-csoport 2014-ben az előző évhez képest, rendelésállománya 26 százalékkal 857 milliárd euróra emelkedett.

Vidéki szállodák, milliárdos árbevétellel 

Két és fél milliárd forintos árbevételt ért el a legnagyobb forgalmú hazai vidéki szálloda tavaly, ugyanakkor az érintett hotelek többsége nem hozza nyilvánosságra forgalmi adatait.

Válság előtti szinten az európai szállodaipar 

Európában 2010-ben a gazdaság élénkülésének köszönhetően a turizmus megindult, és lényegében visszaállt a pénzügyi, gazdasági válságot megelőző szintre, derül ki a Magyar Szállodaszövetség nemzetközi és hazai szállodaipar teljesítményét vizsgáló trendriportjából.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!