BKIK: a vidék töltse Budapestet!

BKIK: a vidék töltse Budapestet! 

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara kedden számos elismert turisztikai szakember részvételével konferencián vitatta meg a budapesti turizmus fejlődési irányait.
A BKIK felméri a szabad szálláskapacitásokat

A BKIK felméri a szabad szálláskapacitásokat 

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) összefogást indított az Ukrajnában dúló háború elől menekülők megsegítésére, a szakma és az érdekképviseletek bevonásával felméri a budapesti és a főváros közelében elérhető szabad szállodai és magánszállás-kapacitásokat, és továbbítja az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságnak - közölte a kamara csütörtökön az MTI-vel.
BKIK: közel 50 tematikus séta az idegenvezetők világnapján

BKIK: közel 50 tematikus séta az idegenvezetők világnapján 

Idén ismét élőben rendezik meg az idegenvezetők világnapját: február 24 - 27. között. Csaknem ötven tematikus sétán vehetnek részt az érdeklődők:  séták, tárlatvezetések, épületbejárások, múzeumlátogatások, valamint dunai hajózás, városnéző buszos túra és különjáratú villamos is indul Budapest különböző pontjairól - jelentették be a szervezők hétfőn Budapesten.

Turisztikai támogatást indított a fővárosi vállalkozásoknak a BKIK 

Turisztikai támogatást indított a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) a szeptember végén zárult "Újra nyitva Budapest" fogyasztásélénkítő kuponprogramjának sikerét követően a kamarai Szolidaritási Alap keretében - közölte a BKIK pénteken az MTI-vel.
Elstartolt a BKIK fogyasztásösztönző kampánya a vendéglátóhelyekért

Elstartolt a BKIK fogyasztásösztönző kampánya a vendéglátóhelyekért 

A vendéglátóipar mellett más helyi, budapesti vállalkozásokat is segít majd a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara pénteken elstartolt fogyasztásösztönző programja. A koronavírus-járvány okozta válsághelyzet hatásainak enyhítését célzó kezdeményezés keretében 50 millió forintnyi induló pályázati forrást juttatnak rászoruló cégeknek, #újranyitvaBP néven tudatformáló mozgalmat indítanak és az alap további bővítése érdekében is kampányba kezd a kamara.
Az iparűzési adóelőleget adják vissza a  vendéglátósoknak!

Az iparűzési adóelőleget adják vissza a vendéglátósoknak! 

Legalábbis egy kormánypárti politikus és az Iparkamara szerint. Ez utóbbi azonban arról mélyen hallgat, hogy a kamarai éves tagdíjjal kapcsolatban miért nem védik ugyanígy a bajba került vendéglátósok érdekeit?

Akciókkal élénkítenék a fogyasztást és a turizmust Budapesten 

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) kuponokkal, fogyasztásösztönzéssel, a turizmus élénkítésével erősítené a kormány és a főváros budapesti kisvállalkozásokat segítő lépéseit - közölte a fővárosi köztestület pénteken az MTI-vel.
A BKIK közleményében kijelenti,...

A BKIK közleményében kijelenti,... 

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara nem kíván politikai eszköz lenni.
A BKIK anyagilag is hozzájárulna a válságkezeléshez

A BKIK anyagilag is hozzájárulna a válságkezeléshez 

A javaslat szerint az alap nagyobbik részét a főváros és a budapesti kerületek adnák össze 45-45%-ban az eddig elmaradt támogatások fejében. Az elképzelés szerint a kormányzat pedig a maradék 5 milliárd forinttal, továbbá adóelengedéssel és kedvezményes beruházási hitellel járulhatna hozzá a kezdeményezéshez. 75 millió forinttal, költségvetési főösszeg-arányosan a BKIK is beszállna az alapba. A kamara javaslatcsomagja bértámogatást, kiadáscsökkentést, fogyasztásösztönzést, felújítási támogatást és átképzéseket is tartalmaz.
Így lenne igazságos zsebbe nyúlni a BKIK szerint

Így lenne igazságos zsebbe nyúlni a BKIK szerint 

A budapesti vállalkozások közös, gyors és hatékony támogatását segítené a BKIK szerint az az igazságos teherelosztást célzó szakmai számítás, amely az egy főre jutó költségvetési kereten alapszik.

Rengeteg javaslat a BKIK-tól a budapesti turizmus mentésére 

Levélben fordult Karácsony Gergely főpolgármesterhez Nagy Elek, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) elnöke, melyben együttműködést ajánlott fel a nehéz helyzetbe kerülő budapesti vendéglátóipari és turisztikai vállalkozások megsegítése érdekében. A fővárosi vállalkozásokat tömörítő kamara vezetője egyúttal egy 5 fő pontot tartalmazó javaslatcsomagot is eljutatott a fővárosnak.

Válságkezelő holding létrehozását javasolja a BKIK 

Állami tulajdonban lévő válságkezelő holding létrehozását javasolta a kormánynak Nagy Elek, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) elnöke - közölte a budapesti köztestület szerdán az MTI-vel.

A budapesti éttermek is szenvednek a munkaerőhiánytól 

Szakképzett munkaerőt alig találni, az Y és Z-generációról viszont nincs jó véleménye a budapesti vendéglátósoknak - derült ki a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara vendéglátóipari szektort érintő kutatásából, amely részben éttermek és cukrászdák vezetői, részben pedig a vendégek körében készült felmérésből áll. Kiderült, a budapestiek többsége maximum 4000 forintot fizetne egy főételért és átlag 780 forintot egy korsó sörért.

Az alelnök lett az elnök 

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) elnöksége elfogadta Csoltó Gábor elnök lemondását, és megbízta Nagy Elek általános alelnököt, hogy a kamara képviseletében eljárjon az új elnök megválasztásáig - közölte a BKIK elnöksége hétfőn.

Lemondott a BKIK elnöke 

Az elnök alig több mint egy év után távozik, lemondását a kamara rendkívüli elnökségi ülésén jelentette be. A kamara vezetését a májusi küldöttgyűlésen adja át - közölte a BKIK kedden az MTI-vel.

A munkaerőhiányra a nyugdíjasok bevonása a megoldás 

A magyar gazdaság legégetőbb problémája a munkaerőhiány, amire rövid távon a nyugdíjasok bevonása jelenti az egyetlen megoldást - vélekedtek előadók a Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetsége (VIMOSZ) és a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) konferenciáján hétfőn Budapesten.

Visszaadja mandátumát a BKIK elnöksége és ellenőrző bizottsága 

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) elnöksége és az ellenőrző bizottság visszaadja mandátumát az új testületek, tisztségviselők megválasztásáig a 2017. március 30-ra összehívott küldöttgyűlésen - közölte a BKIK.

Új elnök a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara élén 

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara 2016. március 11-én tisztújító küldöttgyűlést tartott, ahol dr. Kiss Zoltánt - aki két cikluson át volt BKIK általános alelnöke - választották meg a közel 250.000 budapesti vállalkozást képviselő küldöttek a szervezet élére.

Több mint 12 ezer érdeklődő az Idegenvezetők Világnapján Budapesten 

Minden rekordot megdöntött az Idegenvezetői Világnap Budapesten: több mint 12 ezren vettek részt a négynapos programsorozaton.

Budapest Turizmusa 2020: a nem megtartott előadások konferenciája 

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) Krisztina körúti központjában, az Idegenvezetői Világnap rendezvénysorozat alkalmából megrendezett konferenciára annyian érkeztek, hogy egyszerre két szinten, három teremben fértek csak el. Sokan távoztak csalódottan.

A BKIK kevesli az Artisjus jogdíjcsökkentésének mértékét 

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) üdvözli, hogy átlagosan 19,5 százalékkal csökkentené az Artisjus a vendéglátó üzletek által fizetett zenei jogdíjakat jövőre, azonban a mértéket kevesli, legalább 50 százalékos mérséklést javasol - közölte a BKIK szerdán az MTI-vel.

A NAV meg mit pattog? 

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) - az ország legnagyobb területi kamarája - nem támogatja a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) kezdeményezését, amelynek következtében a Nemzeti Adó- és Vámhivatal megindítja az elmaradt kamarai hozzájárulás összegének behajtását, azt időszerűtlennek tartja.

Visszatér az élet az üres belvárosi üzlethelyiségekbe? 

Folytatódik a „Rögtön jövök!” programsorozat a főváros nyolc kerületében, aminek a célja a kiüresedett belvárosi üzlethelyiségek problémájának megoldása.

BKIK: újraválasztott elnök 

Újraválasztották Szatmáry Kristófot a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) elnökének csütörtökön a tisztújító küldöttgyűlésen - közölte a köztestület pénteken.

Három napig tart az idén az Idegenvezetői Világnap 

Az idegenvezetőknek is van világnapjuk, amelyet Budapesten 25 éve hagyományosan február 26-án tartanak. Az idén háromnapos lesz a rendezvény.

Tárgyalnak a taxisdemonstráció képviselőivel 

Megkezdődtek az egyeztető tárgyalások a taxisdemonstráció képviselőivel - közölte a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) csütörtökön az MTI-vel.

Jöhet a nemzeti szállodaminősítési rendszer 

Tervek szerint a csillagozáson kívül egy nemzeti védjeggyel rendelkező szálloda minősítési rendszer is létrejönne.

Nézzen várost az Idegenvezetői Világnapon! 

Idegenvezetők mutatják be a főváros nevezetességeit és történelmi értékeit az érdeklődőknek vasárnap az Idegenvezetői Világnapon.

A ferihegyi taxis helyzet megoldását sürgeti a BKIK 

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) sürgeti a Ferihegyi repülőtéri taxihelyzet megoldását a Budapest Airport (BA) Zrt. vezérigazgatójának írt levelében

A soros elnökség megszépítette a fővárost 

„A mai nappal indul a gépezet…..a főváros minden erejével arra koncentrál, hogy a magyar európai uniós elnökség sikeres legyen”, ennek érdekében a kormány és a főváros példásan működik együtt - mondta szerdán a budapesti városházán Tarlós István főpolgármester a Külügyminisztérium európai uniós ügyekért felelős államtitkárával, Győri Enikővel közösen tartott sajtótájékoztatóján. Munkatársunktól

Mennyiség helyett minőség a turizmusban 

Marosi István úgy véli, ezentúl a minőségi fejlődés irányában tolódik majd el a turizmus fejlesztése.

Az utóbbi időben nem volt gazdája a turizmusnak 

Molnár József, a Budapesti Turisztikai Szolgáltató Nonprofit Kft. (BTH) új ügyvezetője szerint az utóbbi időben nem volt gazdája a turizmusnak.

Szállodák is segíthetnének a katasztrófa sújtotta családokon 

Nyílt levélben kéri fővárosi szálláshelyek vezetőit Szatmáryné Jähl Angéla, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Turizmus és Vendéglátás Osztályának elnöke: ajánljanak fel 1-1 lakrészt a vörösiszap miatt lakhely nélkülivé vált kolontári és devecseri családok átmeneti kisegítésére - adta hírül az OrientPress.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére