Érkezik a kultúra határtalan ünnepe

Érkezik a kultúra határtalan ünnepe  

A 44. Budapesti Tavaszi Fesztivál színes programokkal és különleges produkciókkal várja a budapestieket és az idelátogatókat.
Ha tervezte, most már ne induljon a Budapesti Tavaszi Fesztiválra!

Ha tervezte, most már ne induljon a Budapesti Tavaszi Fesztiválra! 

Ugyanis véget ért a 43. Budapesti Tavaszi Fesztivál (BTF). Két hétig tartott a 150 éves főváros sokszínű kultúráját hirdető „Együtt a város – 150 éve" elnevezésű programfolyam.  
Legyen együtt a város! Sokszínűség, nyitottság, megújulás

Legyen együtt a város! Sokszínűség, nyitottság, megújulás 

A 43. Budapesti Tavaszi Fesztivál április 20. és május 2. között, 30 helyszínen, több mint 50 eseményt kínál Budapest lakói és látogatói számára.  
Ilyen volt a 42. Budapesti Tavaszi Fesztivál

Ilyen volt a 42. Budapesti Tavaszi Fesztivál 

Két év kihagyás után idén végre a személyes találkozás örömét hozta el a Budapesti Tavaszi Fesztivál, amely 17 napon keresztül helyszíneken és műfajokon átívelően hirdette, hogy ismét „Együtt a város!” Megújult koncepcióval és arculattal, mintegy 170 eseményből álló programsorozat várta a városlakókat közel 100 helyszínen Budafoktól Rákospalotáig, a Római-parttól Józsefvárosig. A Fővárosi Önkormányzat megbízásából és kizárólagos támogatásával a Budapest Brand nZrt. az évtizedes előzményekhez méltó, egyúttal jövőbe mutató programsorozatot állított össze - tájékoztatta lapunkat a Budapest Brand nZrt.
Mindjárt Budapesti Tavaszi Fesztivál

Mindjárt Budapesti Tavaszi Fesztivál 

Április 29. és május 15. között itt a Budapesti Tavaszi Fesztivál. A kerületeken, közösségeken és műfajokon átívelő programkavalkád 17 nap alatt 100 helyszínen 170 programmal érkezik.
17 nap, 100 helyszín, 170 program az idei Budapesti Tavaszi Fesztiválon

17 nap, 100 helyszín, 170 program az idei Budapesti Tavaszi Fesztiválon 

Április 29. és május 15. között táncol, zenél, játszik és ünnepel a város, és ebbe a színes kavalkádba bárki bekapcsolódhat - tájékoztatta lapunkat a Budapest Brand nZrt.
Áprilisban kezdődik a Budapesti Tavaszi Fesztivál

Áprilisban kezdődik a Budapesti Tavaszi Fesztivál 

Április 29. és május 15. között 30 helyszínen, több mint 100 eseménnyel várják a Budapesti Tavaszi Fesztivál szervezői a látogatókat. A tavalyi online fesztivál után idén ismét személyesen találkozhatunk a főváros egyik legnagyobb múltú kulturális rendezvénysorozatán.
Péntekre visszatér a tavasz, indulhat a Budapesti Tavaszi Fesztivál

Péntekre visszatér a tavasz, indulhat a Budapesti Tavaszi Fesztivál 

Április 9-én kezdődik a 41. Budapesti Tavaszi Fesztivál.  
Nem támogatja tovább a Budapesti Tavaszi Fesztivált az állam

Nem támogatja tovább a Budapesti Tavaszi Fesztivált az állam 

A kormány nem újítja meg a fesztivál megrendezését célzó korábbi szerződését a fővárosi önkormányzattal.

Idén nem lesz Budapesti Tavaszi Fesztivál 

A szervezők helyes döntést hoztak: nem tartják meg az április 3-19 közötti időszakra tervezett 40. Budapesti Tavaszi Fesztivált (BTF) a koronavírus okozta nemzetközi egészségügyi veszélyhelyzet miatt.

Megújuló arculat és világsztárok a 40. Budapesti Tavaszi Fesztiválon 

Páratlan programkínálattal készül a tavaszra a 40. születésnapját ünneplő Budapesti Tavaszi Fesztivál, a régió egyik legfontosabb összművészeti eseménysorozata. 2020-ban április 3-án kezdődik és április 19-ig tart majd a kulturális tavasz: a klasszikus zenei koncertek mellett számtalan áriakoncert, opera-, balett-, tánc- és színházi előadás, jazzprogram, valamint kiállítás várja az érdeklődőket. A jegyértékesítés a fesztivál folyamatosan bővülő programjára 2019. november 6-án kezdődik.

Nagy sikerrel zárult a 38. Budapesti Tavaszi Fesztivál 

24 nap, 269 program, 17 magyarországi premier és több ősbemutató – telt házas előadások és koncertek, egy nagy sikerrel debütáló fesztiválmagazin, emlékezetes pillanatok. Vasárnap többek között Fesztiválzáró Promenáddal, majd rendhagyó helyszínen, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 1-es terminálján A varázsfuvola előadásával ért véget a 38. Budapesti Tavaszi Fesztivál. 345 nap múlva, 2019. április 5-én pedig kezdődik a 39. Budapesti Tavaszi Fesztivál - foglalták össze a szervezők az esemény sikerét.

Újra Budapesti Tavaszi Vásár a Vörösmarty téren 

A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) 2018. március 23. – április 22. között Budapesti Tavaszi Vásárt rendez a Vörösmarty téren. 

#felafejjelbudapest 

A Budapesti Tavaszi Fesztivál egyik izgalmas szabadtéri eseménye lesz a #felafejjelbudapest sorozat, amely idén fővárosi art deco épületeket mutat be az érdeklődőknek áprilisban négy alkalommal.

Péntektől vár a Budapesti Tavaszi Fesztivál 

Klasszikus és világzenei koncertek, színházi és táncelőadások, kiállítások és szabadtéri rendezvények; összesen mintegy 150 program várja a 36. Budapesti Tavaszi Fesztivál (BTF) közönségét mától több mint két héten át.

A Kínai Nemzeti Operaház is Budapestre érkezik 

2016. április 8. és 24. között - Budapesti Tavaszi Fesztivál idejére - ismét Európa nyüzsgő kulturális központjává alakul a magyar főváros, ahol a klasszikus zenei koncertek mellett idén is számos opera-, jazz-, világzenei, crossover, tánc- és színházi, valamint képzőművészeti program várja az érdeklődőket.

Budapest, a kultúrmetropolisz 

Budapest Kulturmetropole címmel új katalógus jelenik meg Németországban, amelyben a fesztiválprogramok mellett a vezetett „kult-túrák” is helyet kapnak

Zsigmond Vilmos a Ludwig múzeumban 

Megnyílt pénteken a 35. Budapesti Tavaszi Fesztivál (BTF), amelynek 17 napja alatt több mint 40 helyszínen csaknem 200 program közül válogathat a magyar és a külföldi közönség.

Elhunyt a Budapesti Tavaszi Fesztivál egykori igazgatója 

71 éves korában kedden elhunyt Klenjánszky Tamás, a Budapesti Tavaszi Fesztivál volt igazgatója, az Európai Fesztiválszövetség (EFA) egykori főtitkára - tudatta az MTI-vel csütörtökön a Magyar Zenei Tanács.

BTF - most először áprilisban 

A 35. Budapesti Tavaszi Fesztivál április 10. és 26. között ismét Európa nyüzsgő kulturális központjává varázsolja a magyar fővárost. 17 napon keresztül, 43 helyszínen, több mint 170 program várja az érdeklődőket. A klasszikus nagyzenekari és kamarazenei koncertek mellett idén is számos opera-, jazz-, világzenei, crossover, tánc- és színházi produkció, képzőművészeti és szabadtéri program közül válogathatnak a látogatók.

„Köszönjük szépen Gábor, hogy itt vagyunk” 

- fejezte ki háláját Káel Csaba, a budapesti Művészetek Palotája vezérigazgatója az intézmény 10. évfordulója alkalmából rendezett sajtótájékoztatón Zoboki Gábornak, aki a FIABCI Prix d’Excellence díjat 2006-ban elnyert kultúrpalotát annak idején megtervezte.

Már jelentkezhetnek az árusok a Tavaszi Vásárra 

2015-ben ismét megrendezésre kerül a Tavaszi Vásár, hogy kulturális élménnyel gazdagítsa mind a Budapestieket, mind a hazánkból és külföldről idelátogatókat egyaránt.

Bécsiek ismerkedtek az idei Budapesti Tavaszi Fesztivállal 

Bécsben is bemutatták csütörtökön sajtótájékoztató keretében a Budapesti Tavaszi Fesztivál (BTF) programját. Az idén valamivel későbbre, április 10-től 26-ig meghirdetett kulturális seregszemlére 2015-ben is sok ezer osztrák vendéget várnak a magyar fővárosba.

Már megveheti jegyét a Budapesti Tavaszi Fesztivál programjaira 

Jövőre április 10. és 26. között rendezik meg a 35. Budapesti Tavaszi Fesztivált (BTF), amelynek kiemelt programjaira csütörtöktől lehet jegyet vásárolni - hangzott el a 2015-ös eseménysorozat csütörtöki beharangozó sajtótájékoztatóján Budapesten.

Fesztiváljainkban az ország kulturális ereje 

Budapesten, a Művészetek Palotájában került megrendezésre július 9-én a főváros és az ország kulturális turisztikai kínálatával, illetve az együttműködés kereteivel foglalkozó szakmai előadás és fórum, amelyet az elképzelések szerint rendszeresen megrendeznek majd a jövőben.

Operaénekesek fakadtak dalra Budapest utcáin 

Flashmob megmozdulással népszerűsíti programjait az idei Budapesti Tavaszi Fesztivál.

Megmutatjuk a felújított Pesti Vigadót! 

Március 14-én nyitja meg újra kapuit a Pesti Vigadó, a régi pompájában tündöklő épület számos programmal várja az érdeklődőket.

Valódi fesztiválhangulatot ígér a Fesztivál Tanács 

Az augusztusi kormányhatározat értelmében, 2014-től mind a Budapesti Tavaszi, mind az Őszi Fesztivál új működési struktúrában szervezi a munkát, pénzügyileg stabil alapokon, a kormányzat valamint a Főváros együttes és jelentősebb szerepvállalásával, a korábbi büdzsé négyszereséből.

Megalakult a Fesztivál Tanács 

Fesztivál Tanács alakult hétfőn Budapesten Balog Zoltánnak, az emberi erőforrások miniszterének részvételével. A testület célja, hogy a Budapesti Tavaszi Fesztivál (BTF) és a Budapesti Őszi Fesztivál (Café Budapest) új szervezeti keretek között, a jelenleginél erősebb kormányzati szerepvállalás mellett Európa egyik legjelentősebb összművészeti rendezvénysorozatává váljon.

Közel 100%-os volt a Budapesti Tavaszi Fesztivál látogatottsága 

Kilencvennyolc százalékos volt idén a Budapesti Tavaszi Fesztivál látogatottsága, a jegybevétel is a tervezett 120 millió forint körül alakulhat a vasárnap zárult fesztivál gyorsmérlege szerint.

Csárdás flashmobbal nyílt a Tavaszi Fesztivál 

A divatbemutatóval és csárdás "flashmobbal" szombaton, zord időjárási viszonyok között megnyílt Budapesti Tavaszi Vásáron böjti és húsvéti ételekkel, kézműves termékekkel, ajándéktárgyakkal és gyermekeknek szóló programokkal is várják az érdeklődőket április 14-ig a Vörösmarty téren.

Örmény kultúra a Kárpát-medencében 

Örmény kultúra a Kárpát-medencében címmel nyílik nemzetközi kiállítás a Budapesti Történeti Múzeumban április 5-én.

Budapest az ITB-n 

Sikeres volt Budapest megjelenése a berlini ITB vásáron - adta hírül a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ.

Világsztárok jönnek a Budapesti Tavaszi Fesztiválra 

Ismét világsztárokkal várja közönségét Budapest legrangosabb összművészeti fesztiválja, a Budapesti Tavaszi Fesztivál 2013. március 22. és április 7. között.

Újra 17 napos a Budapesti Tavaszi Fesztivál 

2013-ban több mint két hétig zajlik a Budapesti Tavaszi Fesztivál (BTF) - derült ki kedden, a budapesti Gellért szállóban a Budapesti Fesztiválközpont Nonprofit Kft. által a beutaztatók számára megrendezett fórumon.

Szakmai tájékoztatót tart a Budapesti Fesztiválközpont 

Szakmai tájékoztatót tart a Budapesti Fesztiválközpont

BTF: összefogás a szakmával 

Tovább kívánja erősíteni a hazai és külföldi turisztikai szakmával való együttműködéseket a Budapesti Tavaszi Fesztivál.

Gasztronómiai ritkaságok a Vörösmarty téren 

Április 9-ig várja az érdeklődőket az idei Budapesti Tavaszi Fesztivál kísérő programja, a Tavaszi Vásár a Vörösmarty téren.

50 külföldi újságíró tudósít a Budapesti Tavaszi Fesztiválról 

Az elkövetkezendő hetekben mintegy 50 külföldi újságíró látogatja a pénteken elkezdődött Budapesti Tavaszi Fesztivál programjait. A Fesztiválközpont Nonprofit Kft. és a BTSZK Budapesti Turisztikai Nonprofit Kft., az országpromócióért felelős Magyar Turizmus Zrt. valamint a budapesti szállodák összefogásában minden újságíró 2-3 napot tölt a fővárosban. 
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!