A vásár idén a termékek mellett a mestereket és kézműveseket állítja a középpontba, és hétvégenként kulturális élménnyel is gazdagítja a látogatókat. A népművészet mellett a hagyományos magyar ízek, a tradicionális technikával készült, ám újragondolt és modern formába öntött népművészet és a design is helyet kap.
A gasztronómiai választékban számos különlegesség is található: nagy népszerűségnek örvend a sparhelten sült lepény a Gasztrotündérek standján, rendszeresen kígyózik a sor Katlan Tóni Konyhájánál, ahol például a szokott ízek mellett tavaszi köleskása is szerepel az étlapon. Ínycsiklandó a Húsvéti batyu - főtt sonka, tojás kölestésztában -, valamint befűszerezett kacsacomb szintén kölestésztában sütve az Almáriumnál, de olyan ritkaságok is kaphatók a Kézműves Magyar Ízek bódésorán, mint struccból és pulykából készült kolbász.
Hétköznap délelőtt tíztől este nyolcig, szombaton és vasárnap kilencig tart nyitva a rendezvény. A hétvégén a kicsiket külön gyerekprogrammal várják.