A Budapest Airport lett az év cargo repülőtere

A Budapest Airport lett az év cargo repülőtere 

Pénteken rendezték meg Londonban az egyik legnagyobb nemzetközi cargo médiaügynökség, az Air Cargo News éves díjátadóját. A légiszállítási ágazat Oscar-díjaként is emlegetett elismerést idén az év cargo repülőtere kategóriában a szakmai zsűri döntése alapján – megelőzve többek között a szingapúri és a brüsszeli repülőteret is – a Budapest Airport kapta. 
Hónapról hónapra közelíti a járvány előtti forgalmat Ferihegy

Hónapról hónapra közelíti a járvány előtti forgalmat Ferihegy 

Júniusban több mint 1,2 millióan fordultak meg a reptéren, ami a 2019-es utasforgalom 82 százalékát jelenti. 
Novemberi rekord a Budapest Airportnál

Novemberi rekord a Budapest Airportnál 

A novemberi utasszám az októberi utasforgalmat is túlszárnyalta; 724 626 utas fordult meg ekkor a budapesti légikikötőben. 
Cargo-szállítás fenntartható üzemanyaggal

Cargo-szállítás fenntartható üzemanyaggal 

Az Air France KLM Martinair Cargo elindította a légifuvarozás első fenntartható üzemanyag programját a légi teherszállítók számára, lehetővé téve ezzel, hogy a szállítmányozók részt vegyenek a légiipar szén-dioxid-kibocsátásának csökkentésében.
Több mint 96 százalékos utasforgalom csökkenés a Budapest Airport-nál

Több mint 96 százalékos utasforgalom csökkenés a Budapest Airport-nál 

Novemberben mindössze 49 283 utas fordult meg a Budapest Airporton, ami a tavalyi évben ebben az időszakban mért napi utasszámnak felel meg.
A KLM bejelentkezett vakcinaszállításra

A KLM bejelentkezett vakcinaszállításra 

A KLM Martinair Cargo készen áll a Covid vakcinák szállítására, jelentette be a cég vezérigazgató-helyettese..
Arcmaszkokat, védőfelszereléseket hoz az Emirates

Arcmaszkokat, védőfelszereléseket hoz az Emirates 

Folyamatosan szállítja az arcmaszkokat és orvosi felszereléseket Budapestre az Emirates SkyCargo.
Budapest Airport 2018 – a cargo éve!

Budapest Airport 2018 – a cargo éve! 

Tovább folytatódott az évek óta tapasztalható cargo-boom Budapesten: 2018-ban a légi teheráru szállítás volumene 14,9 %-kal nőtt, megelőzve az utasszállítás teljesítményét is. Budapesten az elmúlt három évben folyamatosan kétszámjegyű a cargo növekedése, ami jelzi a magyar gazdaság, az export-orientált iparágak fejlődését is.

Akár 12 tonna áru is lehet a nagygépek hasában 

Minden eddiginél jobban teljesít a légi teheráruszállítás a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren: idén októberben első alkalommal haladta meg a cargo mennyisége a havi 13 000 tonnát. A jelek szerint a Budapest Airport a lehető legjobb ütemben kezdett bele idén szeptemberben az új légi teheráru kezelő központ, a Cargo City építésébe.
Rekord ütemben nő a légi teheráru szállítás

Rekord ütemben nő a légi teheráru szállítás 

Az európai átlagot jóval meghaladó mértékben folytatódott a légi teheráru szállítás növekedése a budapesti repülőtéren. A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér partnerei havi 10 ezer tonnát meghaladó mennyiségű árut kezeltek idén februárban is, ami az év első két hónapjában további 17,4 %-os növekedést jelentett a tavalyi rekord évhez képest. Az európai piacon 8,4 %-os volt a bővülés 2018 januárjában.

Rekord mértékben nőtt a légi teheráru forgalom Budapesten 

Teljes fordulatszámon üzemelnek a Ferihegyen nyáronátadott új logisztikai bázisok, az utasforgalmat is meghaladó mértékben nő a cargo forgalom,a Budapest Airport pedig máris újabb fejlesztéseket tűzött napirendre.

Bébi víziló és Przsevalszkij-lovak a budapesti repülőtéren 

Kimagaslóan sikeres évet zárt a Budapest Airport a légiáru-szállítás terén; a cargo forgalom 2016-ban meghaladta a 112.000 tonnát, ami csaknem 23%-os növekedést jelent az előző évhez képest. Az árukezelésben az év végén sem volt leállás; a repülőgép-sugárhajtóművektől kezdve még olyan különleges „árucikkek” is előfordultak, mint egy a Nyíregyházi Állatkertből származó nőstény bébi víziló, ami Budapesten és Dubajon keresztül utazott Indonézia fővárosába, Jakartába, az Emirates Boeing B777-200 típusú gépének rakterében.

Budapesti cargoforgalom: túl a százezer tonnán 

Elképesztő mennyiségű teheráru utazik közvetlenül a fejünk felett: november utolsó napjaiban már meghaladta a 100 ezer tonnát az idei légi teheráru-forgalom (szaknyelven cargo) a Liszt Ferenc repülőtéren. Az eredmények jól tükrözik a hazai cégek kiváló teljesítményét, hiszen az importnál már több export árumennyiséget szállítanak repülőgépekkel.

Rekordot döntött a budapesti cargoforgalom szeptemberben 

2018-ban várható az új Cargo City átadása a Budapest Airport 2. Terminál melletti hatalmas fejlesztési területen, addig a jelenlegi kapacitások fejlesztése történik – közölte René Droese, a Budapest Airport ingatlangazdálkodási igazgatója. A lépés szerinte azért is elkerülhetetlen, mert idén nagy mértékű növekedést tapasztaltak a légiáru-szállításban. Szárnyal a hagyományos légi teheráru, de a futárcégek által kezelt árumennyiség is rohamosan növekszik.

Fontos légiáru-forgalmi célpont lett Budapest 

Az év eleje óta nem kevesebb, mint 11,3%-kal növekedett a légi áruforgalom a budapesti repülőtéren. Ennek oroszlánrészét a cargo légitársaságok forgalma teszi ki, de ugyanilyen gyorsan növekedett az utasszállító gépek rakterében feladott ún. belly cargo is.

Újra lesz cargo-járat Doha és Budapest között 

A Qatar Airways Cargo márciustól újraindítja teherjáratait Budapestre. A járat Budapesten át Prágáig közlekedik - olvasható az Airline Route portálon.

Komoly cargo-kapcsolat jött létre a budapesti repülőtér és Kína között 

Stratégiai együttműködési megállapodást írt alá Sanghajban a Budapest Airport és a Ningbo International Airport & Logistics Development Company. A Ningbo International Airport egy jelentős cargo fejlesztési potenciállal rendelkező repülőtér, amely Kína legfejlettebb gazdasági térségében, Sanghajtól mindössze 200 km-re fekszik. Az együttműködéstől elsősorban a cargo-kapcsolatok fellendülését remélik a felek.

Gyorsan bővül a keleti cargoforgalom 

Tovább növekszik a rendszeres Boeing 747, ismertebb nevén Jumbo Jet-forgalom Ferihegyen. Az azerbajdzsáni Silk Way West Airlines már állandó jelleggel az óriás teherszállító gépeivel szolgája ki a heti két budapesti járatát. A Silk Way West tavaly márciusi érkezése óta megduplázta havi forgalmát a magyar és az azeri főváros között, így jelentősen hozzájárul Magyarország és a Kaszpi-tengeri köztársaság, valamint a Távol-Kelet közötti gazdasági kapcsolatok élénkítéséhez.

168 tonna áru az Emirates budapesti járatán 

Az Emirates napi budapesti járatának beindításával együtt a légi szállításért felelős SkyCargo is elkezdte működését Budapesten, a járatok heti 168 tonna árut képesek szállítani - közölte a légitársaság hétfőn az MTI-vel.

Megkezdődtek a rendszeres cargo repülések Bakuba 

Mostantól hetente kétszer közlekedik az azerbajdzsáni Silk Way West légitársaság áruszállító repülőgépekkel Baku és Budapest között. Ma reggel a Budapest Airport 1. Terminálja előtti betonon újságírók és szakemberek ünnepélyesen is köszöntötték a Bakuból érkező azeri Boeing 767-300F típusú teherszállító repülőgépet.

Na, mi van a repülőgép gyomrában? 

Jövőre a magyar főváros lesz a házigazdája a légiáru-szállítási iparág legnagyobb globális konferenciájának (14th Freighter and Belly Cargo World Conference). A cargo és a légiközlekedési iparág képviselői 2014. szeptember 21-23. között találkoznak Budapesten - tájékoztatott a Budapest Airport.

Épül a Cargo-város 

Gőzerővel folynak a Budapest Airport legújabb nagyszabású beruházásának, a Cargo City névre keresztelt légiáru-kicserélő központnak a tervezési, engedélyeztetési munkálatai. A fejlesztés első fázisaként felépülő 11 000 négyzetméternyi raktár és hozzá kapcsolódó mintegy 5 000 négyzetméternyi irodatér 80%-ának hasznosítására a Budapest Airport máris két jelentős földi kiszolgálócéggel kötött megállapodást.

Kormányzati nem Vát-Porpác repülőterére 

Nem kapta meg a végleges jóváhagyást a Vát-Porpáci repülőtér.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére