Újrahasznosítható műanyagok cukorból

Újrahasznosítható műanyagok cukorból 

A Birminghami Egyetem és a Duke Egyetem kutatói fenntartható nyersanyagokból hoztak létre egy új, a közönséges műanyagok kiváltására alkalmas polimercsaládot.
Felével kevesebb a cukor az üdítőitalainkban

Felével kevesebb a cukor az üdítőitalainkban 

A Magyar Ásványvíz, Gyümölcslé és Üdítőital Szövetség tagvállalatainak önkéntes vállalásai nyomán 2010-2020 között összesen 43 százalékkal csökkent a hazai üdítőitalok és gyümölcslevek átlagos cukor- és kalóriatartalma.

Felmérték a magyarok cukorfogyasztását 

Bár nemzetközi összehasonlításban édesszájú hírében állnak a magyarok, ez csak részben igaz. Egy friss, országos kutatás szerint gyakran eszünk édességet, ám a felnőttek között kisebbségben vannak azok, akik a túrós csuszára, a palacsintára vagy éppen a káposztás tésztára cukrot hintenének, viszont a kávét, teát a többség édesítve issza. Ha üdítőről van szó, a cukormentes vagy csökkentett cukortartalmú változatokat is egyre többen választják.
Tényleg egészségesebb a nyerscukor?

Tényleg egészségesebb a nyerscukor? 

Az egészségtudatos táplálkozás elterjedésével az emberek egyre elszántabb küzdelmet folytatnak magukkal a cukorbevitel csökkentése érdekében.  A cukortartalmú italok értékesítése éppen emiatt évről évre csökken. Ami az otthoni felhasználást illeti, az emberek rendületlenül hajkurásszák a finomított cukorként is ismert fehércukor kiváltására alkalmas alternatívákat. A nyerscukor sokak számára egészséges választásnak tűnik. Pedig sajnos nem az.

Cukor helyett cirokkal kell majd beérnünk? 

A világ második legnagyobb cukornádtermesztő országában a tavalyi monszun csapadékmennyisége alaposan elmaradt az átlagtól.
Ahol még a kerítés is cukorból van

Ahol még a kerítés is cukorból van 

Megnyílt a világ első, kizárólag süteményből eszkábált kertje Londonban – közölte nemrég cikkében a The Telegraph. Az újdonsült „ökoszisztéma” része volt például egy gyümölcskenyérfal, illetve a csokoládétalaj is.

Naponta mennyi cukor egészséges még? 

Azt tudjuk, hogy a mai ember cukorfogyasztása jóval több a kelleténél, de azzal nem vagyunk tisztában, hogy mennyit szabadna valójában ennünk egy nap, hogy ne terheljük túl a szervezetünket. Megdöbbentően keveset. A hvg.hu cikke.

Cukor- és helytörténeti múzeum nyílik Petőházán 

Tervek szerint nyár végére avatják fel a mintegy nyolcmillió forintból létrejövő múzeumot.

400 forint egy kiló cukor? 

A KSH adatai szerint egy év alatt átlagosan 20-30 százalékkal emelkedtek az alapélelmiszerek árai hazánkban. A cukor esetében viszont pár hét alatt közel 50 százalékos áremelkedés történt, hiszen míg év elején 220 forint körüli összegért vehettünk 1 kilogrammot, mára több helyen a 300 forintos határt is elérte az ár - írja a Menedzsment Forum.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!