Ahol még a kerítés is cukorból van

Megnyílt a világ első, kizárólag süteményből eszkábált kertje Londonban – közölte nemrég cikkében a The Telegraph. Az újdonsült „ökoszisztéma” része volt például egy gyümölcskenyérfal, illetve a csokoládétalaj is.

Willy Wonkának láthatóan fel kell kötnie a gatyáját, pénteken ugyanis megnyitotta kapuit a világ legédesebb kertje, ahol emberi fogyasztásra éppenséggel minden abszolút alkalmas volt.

A világ első maradéktalanul megehető kertjeként aposztrofált, camdeni mikrokozmosz 250 „sütivirágot”, egy nutellával fugázott, 1 300 szelet gyümölcskenyérből fabrikált falat, csokoládémorzsákból álló termőtalajt, illetve bizonyos bourbon kekszből hevenyészett virágágyszegélyt tudott felmutatni.

A helyiséget az ünnepelt esküvőitorta-tervező, Rosalind Miller fundálta ki. Az alighanem andalító liget apropóját az adta, hogy Carole Matthews The Cake Shop in the Garden (Cukrászda a kertben) című könyvének puhafedeles verziója csatába szállt az olvasók kegyeiért (megjelent).

A kert megsütése és összetákolása 450 órát vett igénybe (18,75 nap). A park 15 féle süteményből épült fel.

A madárfürdőt piskótatekercs-szeletek mímelték, a lépőköveket ún. Battenberg-torta képezte.

A gyepen szanaszét heverő margaréták cukorból készültek, de persze a 300 repkénylevél-utánzat (vagy repkényutánzat-levél?) is ugyanezt elmondhatja magáról. Hasonló okokból a virágokon gubbasztó rovarokat szintén el lehetett fogyasztani.

Carol Matthews, a könyv szerzője így nyilatkozott: „A kert az a hely, ahol Faye Merryweather, a főszereplő élete, szerelme és családja összefutnak, szóval nagyon izgalmas volt süteményből feleleveníteni, amely [ti. a sütemény – a ford.] egyébként is annyira markánsan jelen van végig a történetben.”

A felvázolt, csalogató ökoszisztéma csupán egy napig volt nyitva a látogatók előtt, de legalább addig sem esett az eső. Remélhetőleg cukormáz nélkül is megáll a lábán a történet…

Fordítás/szerkesztés: Zamaróczy Ádám


A hétvégére tervezett Food Truck Show-t is később tartják meg

A hétvégére tervezett Food Truck Show-t is később tartják meg 

A mostani hétvégére tervezett rendezvény az árvíz miatt kialakult helyzetre való tekintettel nem az eredeti időpontban, hanem 2 héttel később, október 5-6. között lesz megtartva.
Fedezzük fel újra a zöldségeket!

Fedezzük fel újra a zöldségeket! 

Napjainkban mind többen hagyják el a húst, és köteleződnek el a vegetáriánus vagy a vegán táplálkozás mellett, akár átmeneti jelleggel (pl. a veganuár alatt), akár véglegesen.
Jön a Kávé Napja az Akváriumban

Jön a Kávé Napja az Akváriumban 

Korlátlan kávékóstolás, versenyek és csúcskávék otthonra is a kávé világnapján, szeptember 29-én, Budapesten.
Bezár a Balaton térségének első vegán étterme

Bezár a Balaton térségének első vegán étterme 

Hét év után bezár az ikonikus étterem.
Vége a strandidénynek - a balatoni fagylaltosok összegezték az idei szezont

Vége a strandidénynek - a balatoni fagylaltosok összegezték az idei szezont 

Legtöbbjüknél az idei forró nyáron jelentősen megnőtt a forgalom.
Betiltanák a vendéglátóhelyek teraszain a dohányzást

Betiltanák a vendéglátóhelyek teraszain a dohányzást 

Az új szabályozást azzal magyarázzák, hogy a korábbi, 2009-es szabályozás óta sokat változott a dohánypiac.
Újabb étteremben húzzák le a rolót - ezúttal Szolnokon

Újabb étteremben húzzák le a rolót - ezúttal Szolnokon 

A megemelkedett költségek, a sok bizonytalanság és nehézség arra késztette őket, hogy meghozzák ezt a fájdalmas döntést.
Athén a világ egyik legmenőbb gasztronómiai úti célja

Athén a világ egyik legmenőbb gasztronómiai úti célja 

Annak ellenére, hogy mindössze 627 ötcsillagos étteremmel és 31 Michelin-besorolású helyszínnel rendelkezik, úgy tűnik, Athén megnyerte magának a felmérés résztvevőit.
Jön a Nápolyi Pizzériák Éjszakája

Jön a Nápolyi Pizzériák Éjszakája 

 A kezdeményezés idén még több pizzériával/étteremmel folytatódik - az ország számos pontján. 
Tokaji borok sikerét hozta az idei borverseny

Tokaji borok sikerét hozta az idei borverseny 

Tokaji borok bizonyultak a legjobbnak a 3. Winelovers Wine Awards nemzetközi borversenyen, amelynek eredményeit szombaton hirdették ki a budapesti Corinthia Hotelben megtartott Winelovers 100 Nagykóstolón.

Interjú

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.
Ariana Grüll: Az építészeknek túl kell lépniük a nemzetközi trendek puszta követésén

Ariana Grüll: Az építészeknek túl kell lépniük a nemzetközi trendek puszta követésén 

A Klasszis TopDesign 2024 verseny egyik zsűritagja, Ariana Grüll a tavalyi versennyel kapcsolatos tapasztalatairól mesélt, és arról, hogy mit vár az idei pályaművektől.