Willy Wonkának láthatóan fel kell kötnie a gatyáját, pénteken ugyanis megnyitotta kapuit a világ legédesebb kertje, ahol emberi fogyasztásra éppenséggel minden abszolút alkalmas volt.
A világ első maradéktalanul megehető kertjeként aposztrofált, camdeni mikrokozmosz 250 „sütivirágot”, egy nutellával fugázott, 1 300 szelet gyümölcskenyérből fabrikált falat, csokoládémorzsákból álló termőtalajt, illetve bizonyos bourbon kekszből hevenyészett virágágyszegélyt tudott felmutatni.
A helyiséget az ünnepelt esküvőitorta-tervező, Rosalind Miller fundálta ki. Az alighanem andalító liget apropóját az adta, hogy Carole Matthews The Cake Shop in the Garden (Cukrászda a kertben) című könyvének puhafedeles verziója csatába szállt az olvasók kegyeiért (megjelent).
A kert megsütése és összetákolása 450 órát vett igénybe (18,75 nap). A park 15 féle süteményből épült fel.
A madárfürdőt piskótatekercs-szeletek mímelték, a lépőköveket ún. Battenberg-torta képezte.
A gyepen szanaszét heverő margaréták cukorból készültek, de persze a 300 repkénylevél-utánzat (vagy repkényutánzat-levél?) is ugyanezt elmondhatja magáról. Hasonló okokból a virágokon gubbasztó rovarokat szintén el lehetett fogyasztani.
Carol Matthews, a könyv szerzője így nyilatkozott: „A kert az a hely, ahol Faye Merryweather, a főszereplő élete, szerelme és családja összefutnak, szóval nagyon izgalmas volt süteményből feleleveníteni, amely [ti. a sütemény – a ford.] egyébként is annyira markánsan jelen van végig a történetben.”
A felvázolt, csalogató ökoszisztéma csupán egy napig volt nyitva a látogatók előtt, de legalább addig sem esett az eső. Remélhetőleg cukormáz nélkül is megáll a lábán a történet…
Fordítás/szerkesztés: Zamaróczy Ádám