Ahol még a kerítés is cukorból van

Megnyílt a világ első, kizárólag süteményből eszkábált kertje Londonban – közölte nemrég cikkében a The Telegraph. Az újdonsült „ökoszisztéma” része volt például egy gyümölcskenyérfal, illetve a csokoládétalaj is.

Willy Wonkának láthatóan fel kell kötnie a gatyáját, pénteken ugyanis megnyitotta kapuit a világ legédesebb kertje, ahol emberi fogyasztásra éppenséggel minden abszolút alkalmas volt.

A világ első maradéktalanul megehető kertjeként aposztrofált, camdeni mikrokozmosz 250 „sütivirágot”, egy nutellával fugázott, 1 300 szelet gyümölcskenyérből fabrikált falat, csokoládémorzsákból álló termőtalajt, illetve bizonyos bourbon kekszből hevenyészett virágágyszegélyt tudott felmutatni.


A helyiséget az ünnepelt esküvőitorta-tervező, Rosalind Miller fundálta ki. Az alighanem andalító liget apropóját az adta, hogy Carole Matthews The Cake Shop in the Garden (Cukrászda a kertben) című könyvének puhafedeles verziója csatába szállt az olvasók kegyeiért (megjelent).

A kert megsütése és összetákolása 450 órát vett igénybe (18,75 nap). A park 15 féle süteményből épült fel.

A madárfürdőt piskótatekercs-szeletek mímelték, a lépőköveket ún. Battenberg-torta képezte.

A gyepen szanaszét heverő margaréták cukorból készültek, de persze a 300 repkénylevél-utánzat (vagy repkényutánzat-levél?) is ugyanezt elmondhatja magáról. Hasonló okokból a virágokon gubbasztó rovarokat szintén el lehetett fogyasztani.


Carol Matthews, a könyv szerzője így nyilatkozott: „A kert az a hely, ahol Faye Merryweather, a főszereplő élete, szerelme és családja összefutnak, szóval nagyon izgalmas volt süteményből feleleveníteni, amely [ti. a sütemény – a ford.] egyébként is annyira markánsan jelen van végig a történetben.”

A felvázolt, csalogató ökoszisztéma csupán egy napig volt nyitva a látogatók előtt, de legalább addig sem esett az eső. Remélhetőleg cukormáz nélkül is megáll a lábán a történet…

Fordítás/szerkesztés: Zamaróczy Ádám


Legjobbak közt a magyar speciality kávé

Legjobbak közt a magyar speciality kávé  

A döntőbe a világ több százezer kávéja közül, kategóriánkként a legjobb tízet választják ki.
Miskolc innovatív gasztronómiai kínálata Katowice-ben

Miskolc innovatív gasztronómiai kínálata Katowice-ben  

A Zadole parkban zajló kétnapos rendezvényen a látogatók Katowice testvérvárosainak kulináris és kulturális kínálatával ismerkedhettek meg.
Fagylaltozók, strandbüfék a nyári ellenőrzések célkeresztjében

Fagylaltozók, strandbüfék a nyári ellenőrzések célkeresztjében 

Országos ellenőrzés lesz a főszezonban bizonyos vendéglátóhelyeken.
Átadták a Gyulai Pálinkafesztivál versenydíjait

Átadták a Gyulai Pálinkafesztivál versenydíjait 

Az idei pálinkafesztiválon az év gyümölcse a cseresznye, így külön kategóriaként bírálta a szakmai zsűri a cseresznyepálinkával töltött 27 bonbont.
Nyári ízek újrahangolva  – a Kozmo Hotel új szezonális étlapján

Nyári ízek újrahangolva – a Kozmo Hotel új szezonális étlapján 

Feith Attila executive séf vezetésével a szálloda nyári étlapja idén is ízutazásra hívja a vendégeket.
Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc

Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc 

A most induló Women in Coffee program célkitűzései között szerepel a női baristák szakmai fejlesztése.
Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben

Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben 

Június 5-től ismét étlapra kerülnek népszerű hazai íróink a VakVarjúkban.
Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes?

Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes? 

2025. június 4-én lezárul a Szent István napi kenyérverseny.
Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak

Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak 

A Hotel & More Group által üzemeltetett kassai Márai Bistro újabb mérföldkőhöz érkezett.
Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál

Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál 

Péntektől vasárnapig rendezik meg a 25. Gyulai Pálinkafesztivált a vár előtti téren.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.