Leletkülönlegességre bukkantak az egri várban

Leletkülönlegességre bukkantak az egri várban 

Az ágyúdombon végzett régészeti kutatás során feltárt, több mint 400 éves török ostromágyú találtak az egri várban 2022. október 17-én.
Leomlott az egri vár...

Leomlott az egri vár... 

... egyik támfala, adja hírül a város polgármestere.
Átadták a helyreállított Zárkándy-bástyát az Egri Várban

Átadták a helyreállított Zárkándy-bástyát az Egri Várban  

Újabb attrakcióval bővült az ország egyik leglátogatottabb múzeuma, az Egri Vár, hétfőn ugyanis átadták a Zárkándy-bástyát.

Újabb kétmilliárdból folytatódik az egri vár és erődrendszer fejlesztésére 

A Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram keretében újabb csaknem kétmilliárd forintból folytatódik az egri vár és erődrendszer turisztikai célú fejlesztése - jelentette be a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára a beruházás pénteki programbemutató sajtótájékoztatóján és alapkőletételi ünnepségén, Egerben - tájékoztatott az MTI.
Top 10 belföldi úti cél - 3. helyezett

Top 10 belföldi úti cél - 3. helyezett 

Az már biztos, hogy a turizmus szempontjából rekordév volt 2018. A tavalyi egész éves hivatalos statisztikai adatokat még nem ismerjük, még nem adta ki a KSH, azonban a szállás.hu adatai alapján már született top10-es lista a legnépszerűbb úti célokról. Ebbe a listába került a tavalyi helyezését megtartva, a dobogó harmadik fokára Eger.
Emlékhellyel adóznak a hős kapitánynak Egerben és Ruszkán

Emlékhellyel adóznak a hős kapitánynak Egerben és Ruszkán 

Az elmúlt évben több mint 330 ezer vendég látogatott az egri várba – emlékeztetett Berecz Mátyás, a Dobó István Vármúzeum igazgatója –, így nagyon sikeres évet zárt az intézmény. Az érdeklődők nagy része hazánk különböző részeiből érkezett, de szép számmal jöttek külföldiek is, főleg lengyelek, szlovákok és románok.
Ágyúk között elevenedik meg az egri történelem

Ágyúk között elevenedik meg az egri történelem 

Újabb turisztikai látványossággal gazdagodott a történelmi egri vár. Ünnepélyes keretek között avatták fel a Dobó István Vármúzeum megújult ágyúparkját. 

Eger: a kazamata zamata 

Az Európa Kiadó örökbecsű sorait juttatta eszünkbe a hír: újra látogatható az egri kazamata. 
Török kert, Várfalsétány, multimédia: így újul meg Eger vára

Török kert, Várfalsétány, multimédia: így újul meg Eger vára 

Az erődítmény számos új vonzerővel gazdagodott az Európai Unió és az Új Széchenyi Terv által támogatott „Egri Vár és erődrendszer turisztikai attrakciófejlesztése” című pályázati program keretében. Elkészült a fegyvertár, szigetelték a különleges, földalatti kazamatarendszert és olyan területek nyílnak meg a látogatók előtt, mint a Vár legmagasabb pontja, a Szép-bástya, az északi kapuhoz vezető Várfalsétány, valamint a déli kapu fölött magasodó Török kert.
Újabb turisztikai látványosságok az egri várban

Újabb turisztikai látványosságok az egri várban 

Az elmúlt ötszáz évben nem volt olyan nagyszabású fejlesztés az egri várban, mint ami két év alatt megvalósul – hangzott el az elmúlt hétvégén a Nemzeti Emlékhelyen tartott nyílt napon, amelyet a városban lakók mellett az ott tartózkodó turistáknak rendeztek. A résztvevők megismerhették, hol tart a 2,2 milliárd forintos beruházás.

Egerben nem ért véget a fejlesztések sora 

Az elmúlt időszakban sokat változott Eger. Közel hatmilliárd forintos fejlesztéssel újult meg a belváros, és hamarosan befejeződik a vár felújítása is. Teljes gőzzel működik a termál-, valamint a nagy múltú Török Fürdő is. Jelentősen fejlődött a borászat és a gasztronómia is. A változások, az érdekességek bemutatására szervezett két napos tanulmányutat a hevesi megyeszékhelyre a Magyar Turizmus Zrt. hazai újságíróknak.

Év végéig befejeződik az egri vár kétmilliárd forintos attrakciófejlesztése 

A tervek szerint év végéig befejeződik az egri vár két ütemben zajló turisztikai attrakciófejlesztése: az Új Széchenyi Terv keretében több mint 2,2 milliárd forintos beruházással megújul a kazamatarendszer, újjáépül a Szép-bástya, megnyílik a várfalsétány és látogathatóvá válik a Török kert - hangzott el a helyszínen tartott sajtóbejáráson kedden.

Máglyagyújtás és vitézparádé Egerben 

A felújítás alatt levő vár, valamit a tavaly nemzeti emlékhellyé nyilvánított Eger és a Dobó István Vármúzeum lesz a kiemelt vidéki helyszíne az idei Múzeumok Éjszakája országos programsorozatnak. A június 20-ára meghirdetett látványos, nagyszabású kulturális eseményről kedden bemutatókkal egybekötött sajtótájékoztatót tartottak az egri várban.

Nemzeti emlékhely lett Eger vára 

A hevesi megyeszékhely életére vonatkozóan nagy jelentőségű döntést hozott az Országgyűlés. Egy idei februári kezdeményezésre Nemzeti emlékhellyé nyilvánították Eger várát.

Borok helyett játék Eger mágikus pincéjében 

Miközben az egri pincék többsége kiváló borokkal várja a vendégeket, a belvárosban, a vár alatt megnyitották a hevesi székhely első mágikus pincéjét. Itt a borok kínálata helyett a játék a főszereplő.

Új turistautak nyílnak az egri várrekonstrukció során 

Új lendületet vett az egri vár 2,1 milliárd forintból megvalósuló rekonstrukciójának központi eleménél, a Szép-bástyánál zajló munka: a szükséges engedélyek beszerzése után már itt is dolgoznak a gépek - jelentette be Habis László polgármester csütörtökön Egerben, sajtótájékoztatón.

Látványos színterek nyílnak az egri várban 

Immár közel fél évszázada, hogy nem volt olyan nagyszabású fejlesztés az egri várban, mint amit napjainkban folytatnak. A több mint kétmilliárd forintos beruházással még látványosabbá és érdekesebbé teszik hazánk egyik leglátogatottabb történelmi műemlékét.

Hamarosan a megújult Egri várban sétálgathatunk 

Jól halad „Az Egri vár és erődrendszer turisztikai attrakcióinak fejlesztése” című projekt.

Ötvenféle egri bort kóstolhat a hétvégi Egri Csillag Fesztiválon 

Idén 25 borászat képviselteti magát egy-egy Egri Csillaggal és Egri Bikavérrel a 3. Egri Csillag Fesztiválon, amelynek csütörtöktől szombatig az Egri vár ad otthont.

Nemzeti emlékhellyé válhat az egri vár 

Az egri vár nemzeti emlékhellyé történő minősítését kezdeményezi két országgyűlési képviselő, Nyitrai Zsolt és Habis László, utóbbi politikus Eger polgármestere is.

Még látványosabbá válik a történelem az egri várban 

A csaknem 1,8 milliárd forintos fejlesztéssel sorsdöntő éve lesz 2014 az egri várnak -  jelentette ki hétfőn Berecz Mátyás, a Dobó István Vármúzeum igazgatója a hevesi megyeszékhelyen tartott sajtótájékoztatón. 

Európai szintű turisztikai célponttá fejlesztik az egri várat 

Titkos földalatti világ és középkori csetepaték várják majd a nagyérdeműt.

Régészeti kincseket találtak az egri várban 

Hamarosan felújítják az egri vár Zárkándy bástyáját. Az egri önkormányzat és a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. együttműködésével 150 millió forintos beruházást valósítanak meg. Az ezt megelőző régészeti feltárások során különleges kincseket találtak a föld alatt a szakemberek.

Egeré lett az Egri Vár 

2013 január 1-jétől Eger MJV Önkormányzata a Dobó István Vármúzeum fenntartója. Ez alkalomból tartott ünnepélyes sajtótájékoztatót január 7-én, az Egri Vár főbejáratánál a korábbi és új működtető.

Véget ért a casting Egerben 

Újrajátsszák az egri vár ostromát az 1552. évi sikeres várvédelem 460. évfordulója alkalmából július 27. és 29. között a Végvári vigasságok történelmi fesztivál keretében az egri várban.

Borfesztiválon mutatták be az Egri Csillagot 

Eger egyik jelképe és különlegessége a bikavér. A helyi borászok Egri Csillag néven ennek a fehér változatát is elkészítették.

Új tartalommal töltik meg az Egri Várat 

Az Észak-magyarországi Regionális Operatív Program keretében 1,7 milliárd forintos projektet indítottak útjára európai uniós támogatással, amely az Egri Vár turisztikai attrakcióinak fejlesztéséhez kötődik - tudtuk meg Benedek Istvántól, a Heves Megyei Intézményfenntartó Központ vezetőjétől.

Az Egri Vár újdonságai 

Február 11-én, szombaton - díszőrség kíséretében - átadták az Egri Vár felújított főbejáratát (déli kapu) és a Varkoch-kaput - közölte a Turizmus Online-nal az egri önkormányzat.

Január végéig befejeződnek a munkálatok Egerben 

A tavalyi, igen szélsőséges téli időjárás miatt az Egri Vár több falszakasza életveszélyessé vált, sajnos a főbejáratot akkor le kellett zárni. A megoldás érdekében júniusban, Habis László országgyűlési képviselő, Eger polgármestere dr. Fellegi Tamás Nemzeti Fejlesztési Miniszterhez fordult, mely kezdeményezéshez Szabó Róbert, a Heves Megyei Önkormányzat elnöke is csatlakozott. Eger és a megye vezetője a főbejárat és Varkoch-kapu tételekre kérte a forrást mindösszesen 15 millió Ft értékben.

Lemondott az egri vármúzeum vezetője 

Lemondott tisztségéről Veres Gábor, az ország egyik leglátogatottabb múzeumának, az Egri Vármúzeumnak az Igazgatója - erről maga a korábbi vezető tájékoztatta pénteken az MTI-t.

15 millióból újulhat meg az Egri Vár 

Az Egri Vár a hazafias helytállás megtestesítője. Évente több mint 400 ezer látogatót fogad, s így az ország legnépszerűbb vidéki múzeuma. Az Egri Vár a Magyar Állam tulajdonában áll és a Heves Megyei Önkormányzat ingyenes használatában van. A történelmi emlékhely a Dobó István Vármúzeumnak ad otthont, jelentőségét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy az itt kínált programokat, a múzeum tevékenységét 2002-ben az Év múzeuma, 2004-ben Vendégbarát Múzeum címmel ismerték el.

Omlanak az egri vár falai 

Az elmúlt év rekord mennyiségű csapadéka és az idei rendkívüli hideg, szélsőséges téli időjárás vis maior helyzetet teremtet az egri várban. Munkatársunktól

Eger és Heves megye: közös marketingstratégia 

Ötmillió forintot ad össze Eger valamint Heves megye önkormányzata az egri vár állagmegóvásához és közös marketingstratégiát terveznek - erről is megállapodás született a városi és a megyei önkormányzat egyeztető bizottsági ülésén.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!