Új irányvonalak a légitársaságok ételpazarlásának csökkentésében

Új irányvonalak a légitársaságok ételpazarlásának csökkentésében 

Az utóbbi időben egyre inkább növekszik azon légitársaságok száma, amelyek aktív lépéseket tesznek a fedélzeti ételpazarlás mérséklése érdekében.
Tihanyi hotel követésre méltó megoldása az élelmiszerpazarlás ellen

Tihanyi hotel követésre méltó megoldása az élelmiszerpazarlás ellen 

Lejönnek a gázról, száműzték a palackokat és van egy különleges megoldásuk az élelmiszerpazarlás megfékezésére.
A METRO lépései az élelmiszerpazarlás ellen

A METRO lépései az élelmiszerpazarlás ellen 

Szomorú tény, hogy a világon megtermelt élelmiszerek 30%-a a kukában végzi – ezzel a légkörbe kerülő üvegházhatású gázokhoz akár 8%-kal is hozzájárulva, miközben ez az élelmiszermennyiség – ha a nélkülözők számát és a hasznosítás lehetőségeit nézzük – cseppet sem lenne felesleges. Ismerjék meg, hogy a METRO Magyarország milyen lépéseket tesz az élelmiszerhulladék kezelése érdekében!
Az aszály miatt engednek a szigorból a láncok Nagy-Britanniában

Az aszály miatt engednek a szigorból a láncok Nagy-Britanniában 

A kinézet nem minden, ami igazán fontos, az belül található - két kiskereskedelmi lánc is forgalmaz majd nem szokványos kinézetű zöldségeket és gyümölcsöket is. 
Innovatív barack csomagolás

Innovatív barack csomagolás 

Innovatív csomagolással évente 82 ezer tonna őszibarack és nektarin, továbbá 12 ezer tonna kajszi menthető meg Olaszországban, amivel 134, illetve majdnem 28 millió euró takarítható meg a teljes élelmiszerláncban egy új csomagolásnak köszönhetően.
Kampány a zöldség-gyümölcs pazarlás ellen

Kampány a zöldség-gyümölcs pazarlás ellen 

Évente mintegy 6 kg zöldséget és gyümölcsöt dobunk ki fejenként, sokszor csupán esztétikai okokból - ezen a felesleges pazarláson szeretne csökkenteni a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) napokban indult új, szemléletformáló kampánya, a „Vegyél számba!”.

Prága: ingyen étellel az élelmiszer-pazarlás ellen 

Csaknem ezer ember kapott ingyen ételt a prágai Vencel téren. A menüt kizárólag olyan alapanyagokból készítették, amelyet áruházak és éttermek ajándékoztak a cseh Élelmiszerbanknak.

Egyszerre az éhezés, az élelmiszerpazarlás és az elhízás ellen 

„Háromfrontos” harcot hirdettek Texasban. Egy különleges társadalmi kezdeményezés segítségével egyszerre próbálnak enyhíteni az elhízás, az élelmiszerpazarlás és az éhezés problémáján.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!