Tihanyi hotel követésre méltó megoldása az élelmiszerpazarlás ellen

Lejönnek a gázról, száműzték a palackokat és van egy különleges megoldásuk az élelmiszerpazarlás megfékezésére.

Követésreméltó kampánnyal csökkenti az élelmiszerpazarlást a Club Tihany Resort: ha a gyerekek tényleg csak annyit esznek, amennyit szednek, akkor tokent kapnak, amit később a szálloda boltjában levásárolhatnak. Tóth Mihály, a balatoni hotel MICE értékesítési vezetője elmondta, a komplexum zöldítését kulcsfontosságúnak tartják. Ezért a teljesség igénye nélkül napelemekkel szolgálják ki a hálózat nagy részét, a medencéket a hotel saját fúrt kútjának vízéből látják el, a parkban mulcsozással csökkentik az öntözési igényt, és a szálloda egész területén szelektíven gyűjtik a hulladékot.


A közel 1500 férőhelyes szálloda MICE értékesítési vezetője elmondta, a komplexumot 1985-ben építették fel az akkori legkorszerűbb osztrák és dán technológiával, ami még ma is megfelel az energetikai elvárásoknak. Ez a fenntartható fejlődés alapja, azonban most szintet is lépnek: „Tavaly év végén minimálisra csökkentettük a gázfüggőségünket, és csak a medencék, szállodai szobák fűtésére és a konyhai gépek egy részének üzemeltetésére használunk gázt, de mindhárom esetben használunk már elektromos áramot is, egyre nagyobb arányban. 2012-ben helyeztük üzembe az első naperőművünket, ami 131 kilowattos teljesítményre képes, majd 2023-ban készült el egy 200 kilowatt teljesítményű park mellé. Így a fotovoltaikus erőmű szolgálja ki a hálózat nagy részét", mondta a szakember.

A fűtésre és hűtésre egyaránt alkalmazható klímaberendezéseik náluk kivétel nélkül hőszivattyús megoldásúak, ami a legkorszerűbb technológiának számít jelenleg. 2020-ban elektromos autó töltőpontokat is telepítettek, hiszen egyre több vendég érkezik ilyen típusú járművekkel.

Forrás: Turizmus Online


A Ruby-brandhez tartozó luxushotel épül Máltán

A Ruby-brandhez tartozó luxushotel épül Máltán 

A müncheni központú Ruby Hotels bejelentette első máltai szállodaprojektjét, a Ruby Ninu közösségi munkatér (Workspace) tavaly februári megnyitását követően.
Pazar panoráma, téglasüti és üzleti kapcsolatok

Pazar panoráma, téglasüti és üzleti kapcsolatok 

Bemutatkozott a Clarion Hotel Vienna South.
NGM: februárban 1 millió feletti vendégérkezés a hazai szálláshelyeken

NGM: februárban 1 millió feletti vendégérkezés a hazai szálláshelyeken 

A belföldi vendégek száma 5,4 százalékkal 485 ezerre nőtt, míg a külföldi turisták száma több mint 22 százalékkal 536 ezer főre emelkedett.
Ennyit ettek-ittak egy év leforgása alatt a Tribe hotel vendégei

Ennyit ettek-ittak egy év leforgása alatt a Tribe hotel vendégei 

Beszédes adatok és izgalmas tapasztalatok egy hotel első évéből – így indult a TRIBE Budapest Stadium.
Moore-jelentés: a globális hotelipar eredményei 2024-ben

Moore-jelentés: a globális hotelipar eredményei 2024-ben 

A gazdasági kihívások és a geopolitikai bizonytalanság ellenére rekordévet zárt a nemzetközi szállodaipar.
Danubius-kutatás: mi számít a vendégnek, ha Budapesten foglal szállást?

Danubius-kutatás: mi számít a vendégnek, ha Budapesten foglal szállást? 

A Danubius Hotels (DH) a budapesti szállodáikba látogató külföldi turisták körében végzett kutatást.
Az egész hétvége a kutyabarátságról szól a tokaji ötcsillagos házban

Az egész hétvége a kutyabarátságról szól a tokaji ötcsillagos házban 

Ezzel hívja fel a figyelmet a felelős állattartásra a Minaro Hotel Tokaj MGallery.
Az Accor hűségprogramja immár százmilliós tagsággal rendelkezik

Az Accor hűségprogramja immár százmilliós tagsággal rendelkezik 

A szállodacsoport globális hűség- és kedvezményprogramja most köszöntötte százmilliomodik tagját.
Határmenti családbarát szálloda az Accent Hotels portfóliójában

Határmenti családbarát szálloda az Accent Hotels portfóliójában 

Olyan megoldásokkal, amelyek a gyerekkel érkező vendégek kényelmét szolgálják.
Így állnak a foglalások eddig a tavaszi időszakban

Így állnak a foglalások eddig a tavaszi időszakban 

A Szallas.hu legfrissebb adatai szerint.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.