Tihanyi hotel követésre méltó megoldása az élelmiszerpazarlás ellen

Lejönnek a gázról, száműzték a palackokat és van egy különleges megoldásuk az élelmiszerpazarlás megfékezésére.

Követésreméltó kampánnyal csökkenti az élelmiszerpazarlást a Club Tihany Resort: ha a gyerekek tényleg csak annyit esznek, amennyit szednek, akkor tokent kapnak, amit később a szálloda boltjában levásárolhatnak. Tóth Mihály, a balatoni hotel MICE értékesítési vezetője elmondta, a komplexum zöldítését kulcsfontosságúnak tartják. Ezért a teljesség igénye nélkül napelemekkel szolgálják ki a hálózat nagy részét, a medencéket a hotel saját fúrt kútjának vízéből látják el, a parkban mulcsozással csökkentik az öntözési igényt, és a szálloda egész területén szelektíven gyűjtik a hulladékot.


A közel 1500 férőhelyes szálloda MICE értékesítési vezetője elmondta, a komplexumot 1985-ben építették fel az akkori legkorszerűbb osztrák és dán technológiával, ami még ma is megfelel az energetikai elvárásoknak. Ez a fenntartható fejlődés alapja, azonban most szintet is lépnek: „Tavaly év végén minimálisra csökkentettük a gázfüggőségünket, és csak a medencék, szállodai szobák fűtésére és a konyhai gépek egy részének üzemeltetésére használunk gázt, de mindhárom esetben használunk már elektromos áramot is, egyre nagyobb arányban. 2012-ben helyeztük üzembe az első naperőművünket, ami 131 kilowattos teljesítményre képes, majd 2023-ban készült el egy 200 kilowatt teljesítményű park mellé. Így a fotovoltaikus erőmű szolgálja ki a hálózat nagy részét", mondta a szakember.

A fűtésre és hűtésre egyaránt alkalmazható klímaberendezéseik náluk kivétel nélkül hőszivattyús megoldásúak, ami a legkorszerűbb technológiának számít jelenleg. 2020-ban elektromos autó töltőpontokat is telepítettek, hiszen egyre több vendég érkezik ilyen típusú járművekkel.

Forrás: Turizmus Online


Elégedett a szaktárca a tavasz utolsó hónapjában elért turisztikai eredményekkel

Elégedett a szaktárca a tavasz utolsó hónapjában elért turisztikai eredményekkel 

NGM: tovább dübörög a turizmus a hazai szálláshelyeken.
Négycsillagos reptéri szálloda Debrecenben

Négycsillagos reptéri szálloda Debrecenben 

Bemutatkozott az ibis Styles Debrecen Airport Hotel.
KSH-gyorsjelentés a hazai szálláshelyek májusi forgalmáról

KSH-gyorsjelentés a hazai szálláshelyek májusi forgalmáról 

Áprilisban a turisztikai szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
Új tulajdonosnál a Budapest Marriott Hotel

Új tulajdonosnál a Budapest Marriott Hotel 

Jó ideje árulták, mostanra megszületett a megállapodás: tulajdonost váltott a Duna-parti ötcsillagos szálloda.
MSZÉSZ: már lehet jelentkezni az Év Technológiai Újítása pályázatra

MSZÉSZ: már lehet jelentkezni az Év Technológiai Újítása pályázatra 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége idén is meghirdette társult tagjai részére az Év Technológiai Újítása pályázatot.
Rangos nemzetközi minősítést zsebelt be a dél-balatoni szálloda

Rangos nemzetközi minősítést zsebelt be a dél-balatoni szálloda 

Elsőként a balatoni házak közül Green Globe-minősítést kapott a Mövenpick BalaLand Resort.
Szallas.hu: Siófokra érkezett a legtöbb foglalás

Szallas.hu: Siófokra érkezett a legtöbb foglalás 

Rövidülnek, de nem maradnak el a nyaralások. Tények és tervek a magyarok belföldi vakációjáról – a szállásfoglaló portál adatai alapján.
„Nyaralj most, fizess később” – Ki áll a Hilaris Hotels mögött?

„Nyaralj most, fizess később” – Ki áll a Hilaris Hotels mögött? 

A milliárdos, akiről ma mindenki beszél, de kevesen ismerik igazán.
Hilton, Marriot: irány Afrika!

Hilton, Marriot: irány Afrika! 

Bejelentette afrikai terjeszkedését a Hilton és a Marriot.
A házi kedvenc is szívesen látott vendég – robban a kisállatbarát szállások piaca

A házi kedvenc is szívesen látott vendég – robban a kisállatbarát szállások piaca 

Itthon akár háromszor annyiba is kerülhet a kisállatunk nyaralása, mint Európa más városaiban.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.