Újabb stáció a várbehajtás kálváriájában

Újabb stáció a várbehajtás kálváriájában 

A Magyar Utazási Irodák Szövetségének kairói közgyűlésén arról is szó esett, hogy decembertől csak engedéllyel hajthatnak be a Budai Várba a turistabuszok. 
MUISZ: 80 százalékkal csökkent az utaztatók forgalma

MUISZ: 80 százalékkal csökkent az utaztatók forgalma 

A MUISZ több alkalommal végzett felmérést tagjai körében, hogy megfelelő adatokkal alátámasztva tudja bemutatni az irodák helyzetét. A legutóbbi kérdőív eredményének kapcsán beszélgettünk dr. Erdei Bálinttal, a MUISZ alelnökével.
Számvetés - négy év MUISZ-elnökként

Számvetés - négy év MUISZ-elnökként 

Erdei Bálint leköszönő elnök így emlékezett vissza a MUISZ tisztújító közgyűlésén az elmúlt négy évre.

Gourmet túra a Cityramánál 

Szezonnyitó partnertalálkozót szervezett a Cityrama meghívott partnereinek, ahol az újonnan megjelent prospektusok bemutatása mellett több újdonságra is felhívták a figyelmet az utazási iroda vezetői - tájékoztatott pénteken a Cityrama.

2018 áprilisában Marokkó adhat otthont a MUISZ közgyűlésének 

Mozgalmas ősz előtt áll az utazási irodák érdekképviselete - a tervezett programokról a legutóbbi MUISZ-vacsorán számolt be dr. Erdei Bálint elnök.
Kiváló szezonra számítanak a hazánkban működő turisztikai képviseletek

Kiváló szezonra számítanak a hazánkban működő turisztikai képviseletek 

A hagyományoknak megfelelően, a nyári főszezon kezdetén idén is megrendezte partnerpartiját a Magyarországon működő Nemzeti Turisztikai Képviseletek Szövetsége (ANTOR). Mint kiderült, az ANTOR-tagok mindegyike kiváló 2017-es évre számít.
A tökéletes alibi

A tökéletes alibi 

Második alkalommal rendezte meg közgyűlését külföldön a Magyar Utazási Irodák Szövetsége. A szakmai érdekképviselet a tavalyi tunéziai rendezvény után idén a horvátországi Umagba invitálta a tagságot. A hosszú hétvége során a szakmai kérdések megvitatása mellett a környék látnivalóinak és a helyi gasztronómia csemegéinek felfedezésére is lehetőség nyílt. A szervezet egyik legfontosabb idei célja az ECTAA-közgyűlés hazai megrendezése.

Új tisztségviselőket választott a MUISZ 

December 12-i közgyűlésén nemcsak elnököt, hanem új tisztségviselőket is választott a Magyar Utazási Irodák Szövetsége. 

A MUISZ 2016-ra megkerülhetetlen tényezővé vált 

„Jó úton haladunk, de tisztában vagyunk azzal, hogy még van hova fejlődnünk” — nyitotta meg a MUISZ tisztújító közgyűlését dr. Erdei Bálint, a szövetség elnöke, akit ismét megválasztottak a MUISZ élére.
Homokos strandok, ódon várfalak, bunkerek

Homokos strandok, ódon várfalak, bunkerek 

A minap Albániában járt tanulmányúton a balkáni ország társszervezetének meghívására a Magyar Utazási Irodák Szövetsége 24 tagú csoportja, dr. Erdei Bálint MUISZ-elnök vezetésével. Meglepetésekkel fűszerezett élményeiket a csoport egyik tagja osztja meg olvasóinkkal.

A MUISZ észrevételei a Parlament látogatásával kapcsolatban 

Erdei Bálint, a Magyar Utazási Irodák Szövetségének elnöke egy múlt heti személyes találkozó alkalmával jelezte az Országgyűlés Hivatala Közönségszolgálati Irodavezetőjének, Szigeti Gábornak az utazási irodák tapasztalatait, észrevételeit a Parlament látogatásáról.

MUISZ közgyűlés: differenciált tagdíj és médiakampány 

November 25-én tartotta év végi közgyűlését a Magyar Utazási Irodák Szövetsége, melynek keretében a MUISZ eddigi munkájának és jövőbeni terveinek felvázolása mellett előadást tartott többek között Ruszinkó Ádám, Glázer Tamás, Gyenizse Dorottya és Békési Tamás is.

A MUISZ kérésére tájékoztat az NGM menekültügyben: hazánk biztonságos úti cél 

Bár akadnak olyan külföldi turisták és csoportok, akik a jelenlegi menekülthelyzetre hivatkozva lemondták budapesti útjukat, tömeges útlemondásokról nem beszélhetünk.

„Fejlesztéseink a turizmus fellendítését szolgálják” 

Ekképp zárta válaszait Belváros-Lipótváros önkormányzata, amikor a buszbehajtási korlátozások tapasztalatairól, előkészületeiről faggattuk. Az utazási szakma máshogy látja a kérdést.

MUISZ-közgyűlés: aktív félév után tevékeny jövő 

Megtartotta idei első közgyűlését a Magyar Utazási Irodák Szövetsége. Az eseményen hallhattunk a szövetség elmúlt félévének aktivitásairól és a jelenlegi lobbitevékenységekről, valamint a további tervekről, de a közgyűlésnek helyet adó Pesti Vigadót és a Hotelstars-rendszert is megismerhették a jelenlévők.

MUISZ-vacsora: buszparkolás és új jogszabályok 

Immár negyedik alkalommal rendezett vacsorát a tagok részére a Magyar Utazási Irodák Szövetsége. Ezúttal a Kossuth Múzeumhajó és a Vén Hajó Étterem adott otthont az eseménynek, amelynek meghívott vendége Szentgyörgyvölgyi Péter, Belváros-Lipótváros polgármestere volt. Gyenizse Dorottya, az NGM főtanácsosa az utazási irodai tevékenységért felelős személyre vonatkozó jogszabályok friss változását ismertette. 

Konkrét problémák, általános válaszok a személyszállítási konferencián 

„Adtak a” fekáliának „egy pofont” - nem szerettük volna szó szerint idézni az egyik budapesti buszos vállalkozó véleményét a szerdán, a zsámbéki vezetéstechnikai pálya, a Driving Camp területén az idei Bus Expo alkalmából megrendezett konferencia különjárati - turistabuszok kihívásait tárgyaló - szekcióüléséről, de nem ő volt az egyetlen, aki úgy érezte, előrelépés az évek óta problémás területeken ezúttal sem történt.

Cityrama: pingpongparti partnereknek 

Nagy érdeklődés előzte meg a Cityrama szállodai partnereinek immár nyolcadik alkalommal megrendezett pingpongpartiját.

Durván drágul a parlamenti belépő az Unión kívüli turistáknak 

Levélben fordult a Magyar Utazási Irodák Szövetségének elnöke, Dr. Erdei Bálint a parlamenti látogatásokat bonyolító irodához, mivel 10 hónap alatt közel 50%-kal nőttek a parlamenti belépők árai az Európai Unión kívüli országokból érkező turisták számára.

Új elnök és tisztújítás az utazási irodák szövetségénél 

Tisztújítást tartott hétfői ünnepi közgyűlésén a Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetsége (MUISZ). Molnár Gabriella elnök asszony 14 év után lemondott posztjáról, a tagság új elnököt választott Erdei Bálint személyében.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!