Gigafejlesztéssel várja az idei síszezont Szlovénia

Gigafejlesztéssel várja az idei síszezont Szlovénia 

Szlovéniában az elmúlt három évben gigantikus turisztikai fejlesztések zajlottak, amelyeknek célja szálláshelyek fejlesztése, hegyi üdülőhelyek átalakítása, valamint infrastrukturális hálózatok fejlesztései voltak.
Százmilliós turisztikai fejlesztés Mezőhegyesen

Százmilliós turisztikai fejlesztés Mezőhegyesen 

A fejlesztés eredményeképp az önkormányzat tervei szerint az odelátogatók 18. századi hangulatba léphetnek vissza egy városi séta alkalmával.
Két ülőlift épül a szlovén síterepen

Két ülőlift épül a szlovén síterepen 

Óriási változásokat találunk idén a magyar síelők körében is jól ismert szlovéniai Goltén. Nyáron már elkészült a kalandpark, télre pedig két darab négyszemélyes ülőlift váltja le a korábbi lassú és alacsony kapacitású felvonókat a síterepen.
Az Emirates új műszaki bázis építését jelentette be

Az Emirates új műszaki bázis építését jelentette be 

Az Emirates újabb hatalmas, 950 millió dollár értékű beruházást jelentett be a Dubai Airshow-n: a DWC repülőtéren építi meg legnagyobb és a maga nemében legfejlettebb műszaki központját, ahol többek között a légitársaság repülőgépeinek karbantartását is végzik majd.
Átfogó turisztikai fejlesztés Tokajban

Átfogó turisztikai fejlesztés Tokajban 

Posta György, Tokaj polgármestere oszt meg részleteket a települést érintő átfogó turisztikai fejlesztésről. Az információkhoz egy videó is kapcsolódik.
Tartja magát a szállodaépítési boom Bécsben

Tartja magát a szállodaépítési boom Bécsben 

Amint azt a CBRE ingatlanfejlesztő cég friss kimutatása megállapítja, ismét jelentősen bővülés várható az osztrák szállodapiacon.
Kétszáz vadonatúj Mol Bubi

Kétszáz vadonatúj Mol Bubi 

Kétszáz új biciklivel bővül a Mol Bubi, Budapest közbringa-szolgáltatása, ennek köszönhetően a fővárosban közlekedők már mintegy 2500 kerékpárt használhatnak a rendszerben, közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).
Tovább bővül a turisztikai központ Kengyelen

Tovább bővül a turisztikai központ Kengyelen 

Tovább bővül a Kengyel-Bagimajor Turisztikai Központ, a beruházásra 250 millió forintot nyert el a Terület-és Településfejlesztési Operatív Program Plusz (TOP Plusz) pályázatán a helyi önkormányzat - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei település alpolgármestere az MTI-vel.
Nem jut állami forrás a Lepencei Strandfürdő felújítására

Nem jut állami forrás a Lepencei Strandfürdő felújítására 

Az egykori visegrádi fürdő fejlesztésére ígért támogatást visszavonta a magyar állam. Az eredeti tervek szerint az idei év végére készült volna el a lepencei strand felújítása - írja a Termál Online.hu.
Korszerűsödnek a hajóállomások a Velencei-tavon

Korszerűsödnek a hajóállomások a Velencei-tavon 

Hamarosan megkezdődik, és várhatóan jövő év márciusában már be is fejeződik öt Velencei-tavi hajóállomás teljeskörű felújítása. A munkálatok a Velencei-tavi partfal komplex fenntartható rehabilitációja projekthez kapcsolódó feladatokhoz szükséges forrás biztosításáról szóló 1219/2021. (IV. 29.) határozatának részeként zajlanak majd, amelyet a Velencei-tó és Térsége, Váli-völgy, Vértes Térségi Fejlesztési Tanács (VVVTFT) koordinál. 

Új egészségturisztikai fejlesztés a Lenti Fürdőben 

Évtizedek alatt, lépésről lépésre mára európai szintű, regionális szerepet betöltő egészségcentrummá vált Lenti - fogalmazott a területfejlesztési miniszter a csütörtökön, a Lenti Termálfürdő és Szent György Energiapark egészségturisztikai fejlesztésének ünnepélyes átadásán.

Elkezdődött a turisztikai fejlesztés ebben a vidéki városban 

Elkezdődött Orosháza Gyopárosfürdő városrészének turisztikai fejlesztése, amelyre az önkormányzat 822,7 millió forint támogatást nyert el.

Új bringaút épül a Villányi borvidéken 

Több mint 260 millió forintos fejlesztési forrásból épül kerékpárút Villány és Villánykövesd között a következő hónapokban - tájékoztatta a Baranya megyei önkormányzat az MTI-t.

Jön a szőlő alapú magyar gin 

Szőlő alapanyagú, aromavesztés nélküli új gintermékek kifejlesztésébe kezd a Pécsi Tudományegyetemmel (PTE) közösen a bonyhádi székhelyű, bortermeléssel és -exportálással foglalkozó Danubiana Kft. - közölte a baranyai felsőoktatási intézmény az MTI-vel.

Új ökoturisztikai szálláshely-bővítés a Kisalföldön 

Átadták a Göbös-majori Ökoturisztikai Központ legújabb fejlesztését - közölte az Agrárminisztérium sajtóirodája szombaton az MTI-vel.

Új kényelmi szolgáltatás vendéglátósoknak 

Banki és fintech együttműködésnek köszönhetően a Coca-Cola HBC vállalatcsoporton belül elsőként Magyarországon fizethetnek ezután azonnali átutalással és kártyával az italgyártó vállalat ügyfelei - írja a Store Insider.

Megújultak Villány népszerű közterületei 

Megújultak és új, a családok és a turisták kényelmét szolgáló funkciókkal bővültek Villány központjában a híres pincesorhoz kapcsolódó közterületek.

Így szépül egyik ikonikus fürdővárosunk 

Több beruházás keretében, összesen több mint 400 millió forintos fejlesztési forrás segítségével épülnek játszóterek, újul meg park és készül új sportpálya a baranyai fürdővárosban, Harkányban - közölte a Baranya Megyei Önkormányzat az MTI-vel.

Úgy tűnik, csúszni fog a lepencei fürdőfejlesztés 

Az eredeti elképzelések szerint lassan már el kellene kezdődnie az egykori Lepencei Strandfürdő felújításának, hiszen 2023 végére tervezték a nyitást - írja a Termál Online.

Új négycsillagos hotelt építenek Debrecenben 

A nagyerdei Aquaticum élményfürdő és strand területén - a meglévő mellett - újabb hotelt építhet Debrecen, 4,4 milliárd forint állami támogatással és 4,2 milliárdos hitellel.

Fejlesztik a csúszdaparkot és a kempinget Hódmezővásárhelyen 

Már nyárra elkészül az új hárompályás csúszdapark a hódmezővásárhelyi fürdőben, ls bővül a tavaly újra megnyitott kemping szolgáltatásainak a köre - írja a Termál Online.

Májustól lehet pályázni lovas létesítmények fejlesztésére 

Magyarország számára a ló és a lótartás kiemelt érték, nemzeti kultúránk szerves része. Az Agrárminisztérium a lovas ágazat megerősítését és több lábon állását kívánja támogatni az április elején megjelent, 5 milliárd forint keretösszegű pályázati lehetőséggel, amely fedett lovardák és az ehhez kapcsolódó infrastruktúra kialakítását támogatja - tájékoztatott csütörtöki közleményében az Agrárminisztérium (AM).

Megmarad, ami miatt szerettük a lepencei fürdőt 

A lepencei fürdő régi medencéit az eredeti helyükön építenék újjá, a felújításuk ugyanis nem lehetséges. Az egykori ikonikus kaszkádos ívek mindenképpen maradnak - írja a Termál Online.

Hárommilliárd forintból fejlesztik a gyomaendrődi fürdőt 

Csaknem hárommilliárd forintból fejlesztik a Gyomaendrődi Liget Gyógyfürdő és Kempinget, az alapkövet csütörtökön tették le a Békés megyei városban.

Sokmilliárdos fejlesztés indul a fertődi Esterházy-kastélyban 

Mintegy 2,6 milliárd forint állami támogatásból megújul a fertődi Esterházy-kastély nyugati szárnyának háromszintes épülete - mondta a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára szerdán, a fejlesztés indítását jelző alapkőletételen a kastély díszudvarában.

További attrakciókkal bővül a hajdúszoboszlói Hungarospa 

Bővítik a fedett élményfürdőt és a gyógyfürdőt, a strandfürdő egy részét pedig négy évszakossá alakítanák.

Új turisztikai attrakciók az Aquincumi Múzeumban és Óbudán 

Elindult a BTM Aquincumi Múzeum és a III. kerületi önkormányzat együttműködésében, az Európai Unió 385,13 millió forintos, nem visszatérítendő támogatásával megvalósuló, Az óbuda-aquincumi római limesszakasz örökségének komplex turisztikai célú hasznosítása című projekt kivitelezése.

Bezár a Jászberényi Állat- és Növénykert 

Turisztikai fejlesztés miatt január 31-én bezár a Jászberényi Állat- és Növénykert, a tervek szerint idén március 1-jén nyitja meg kapuit újra a létesítmény - olvasható az állatkert honlapján.

Megújult a püspökszentlászlói arborétum 

Több mint 130 millió forintos fejlesztési forrásból újult meg a Pécsi Egyházmegye kezelésében lévő püspökszentlászlói kastélyt övező arborétum - tájékoztatta a Baranya Megyei Önkormányzat az MTI-t.

Jön a keszthelyi Balaton-part fejlesztése 

Három fontosabb elemet és helyszínt tartalmazva, mintegy 4,5 kilométer partszakaszt érintően készültek el a keszthelyi Balaton-part fejlesztésének tanulmánytervei, közölte szerdán sajtótájékoztatón a város polgármestere.

Komoly fejlesztés kezdődhet Marosvásárhely repülőterén 

A marosvásárhelyi Transilvania Repülőtér eddigi legnagyobb léptékű fejlesztéséről írt alá szerződést kedden Sorin Grindeanu szállításügyi miniszter és Peti András, a repülőtér igazgatója - közölte a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ).

Megújul a BKK honlapján a Menetrendek aloldal 

Új funkciókkal bővül a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) honlapján található Menetrendek aloldal.

Turisztikai beruházások Zalegerszegen 

Zalaegerszegen 2024-ig mintegy 120 milliárd forintot fordítanak gazdaságfejlesztésre, amiből a turizmus is részt kap. 

Fejleszti infrastruktúráját a Bahart 

Idén és jövőre 400 millió forintot fordít flottájának korszerűsítésére a Bahart. Két új komp és két új katamarán gyártása is folyamatban van.

Turisztikai célú e-repülőt fejlesztenek hazánkban 

A piaci igényekhez igazodva az Óbudai Egyetem és a MAGNUS Aircraft Zrt. innovatív együttműködésről állapodott meg túrautakra alkalmas elektromos hajtású repülőgépek fejlesztésére - közölte az egyetem kedden az MTI-vel.

Fejlesztések a 116 éves Follyban 

Többek között étterem, látogatóközpont, grillterasz, Panoráma terasz–kávézó, saját cukrászműhely került kialakításra, interaktív család-, és kerttörténeti kiállítás, kertmozi – chill terasz és szabadtéri színház nyílik majd, valamint számos olyan fejlesztés zajlik, amely a vendégek komfortérzetét növeli - tájékoztatta szerkesztőségünket az arborétum.

200 szobás konferenciahotel épül Szegeden 

A teljes városnegyed megújulhat, ha valóra válnak Bényi Szabolcs Tamás tervei a Szegedi Vadaspark és a Kiserdő által közrefogott 7 hektáros területen. Konferenciaszállodát és irodaparkot építenek, utóbbiban bérlakások is lesznek. Cél, hogy a szegedi egyetemen végzett fiatalokat a városban tartsák - írja a délmagyar.hu.

Ötmilliárd forintos fejlesztés kezdődik a veszprémi állatkertben 

Ötmilliárd forintos fejlesztésbe kezdenek a veszprémi állatkertben, ahol új nagymacskakifutó és háziállatbemutató épül 2023 közepére.

Kerékpáros turisztikai fejlesztés a Fertő-tónál 

Sikeresen valósult meg a kerékpáros turizmus fejlesztése a Sopron – Fertő kiemelt turisztikai fejlesztési térségben.

Félmilliárdos fejlesztés Békés megyében 

Az EU-s támogatásból a szabadkígyósi kastélyhoz kapcsolódó turisztikai attrakciókat alakítanak ki és a Wenckheim-kastélyokat összekötő kerékpárutat építik tovább.

Ilyen lesz a Club Aliga 

Látványfelvonó visz fel a löszfalra, a parti sétányt nem építik be - írja az Index.

Hatalmas gyógyfürdőfejlesztési program indul 

150 milliárd forintos keretösszegű pályázatot fognak kiírni a gyógyfürdők számára a következő négy évre - írja a Termál Online.

Átadták a Balaton legnagyobb vízicsúszdáját 

Június 19-től üzemel a mintegy 113 millió forintból felújított balatonfenyvesi vízicsúszda a központi szabadstrandon, amelynek egyik ága 120 méter hosszú és 11 százalékos lejtésű, a másik pedig közel 40 méter hosszú és 30 százalékos lejtésű.

Lebegő wellness született a zalai dombok között 

Aki mostanában eljut Zalacsányba, élményhegyek közé kerül. Kipróbálhattuk, végigkóstolhattuk mi is, a Zala Spring Golf Resort meghívására.

Új vonzerőkkel bővült a Jászság 

Kulturális és örökségi helyszínek turisztikai fejlesztésére, a helyi hagyományok, értékek megőrzésére költöttek 170 millió forintot Jászapáti és Jászivány településeken - közölte a projekt kommunikációját végző Jászapáti Gazdaságfejlesztő Kft. az MTI-vel.

Elkészült a fejlesztés a Miskolci Állatkertben 

Befejeződött a Miskolci Állatkert és Kultúrpark ökoturisztikai fejlesztése, a csaknem 420 millió forintos beruházásnak köszönhetően új fogadóközpont épült és létrejött a Száhel bemutató épület oroszlán- és sivatagihiúz-kifutóval, valamint felújították a tigrisházat. Az új létesítményeket pénteken adták át.

Közel kétmilliárdot nyertek turizmusfejlesztésre Békésben 

A gyulai önkormányzat egymilliárd, Szarvas városa pedig 730 millió forint támogatást nyert el turizmusfejlesztésre az uniós Terület- és Településfejlesztési Operatív Program forrásaiból (TOP) - tájékoztatta a Békés Megyei Önkormányzat kedden közleményben az MTI-t.

Fejlesztés a sárospataki fürdőben  

Egy 3,5 milliárd forint értékű beruházás révén fedett fürdővel és gyógyászati részleggel bővülhet a sárospataki Végardó Fürdő - írja a termalonline.hu.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!