Ilyen lesz a Club Aliga

Látványfelvonó visz fel a löszfalra, a parti sétányt nem építik be - írja az Index.

A Club Aliga több tízmilliárdos fejlesztésére a Magyar Turisztikai Ügynökségtől jelentős támogatást nyert el a tulajdonos-beruházó Appeninn Nyrt., a kormány pedig 2020. augusztus 7-ei rendeletével kiemelt kormányzati beruházássá minősítette a fejlesztést.

A Somogy Megyei Kormányhivatal július végén indította meg a környezetvédelmi hatósági eljárást. E dokumentumból kiderülnek a szállodafejlesztés, illetve az ahhoz kapcsolódó építmények és egyéb infrastrukturális fejlesztések részletei. A tervezési cél az

    Aliga 2 Apartman/villapark
    Szálloda és a hozzá tartozó épületek, parkolók
    Kikötő épületcsoport
    Agora kialakítása.Az ötcsillagos, négyszintes szálloda két épületszárnyból állna, 162 szobával, hozzávetőleg 50 állásos mélygarázzsal, wellness részleggel. Ez utóbbinál egy külső, egy belső medence és egy gyerekmedence kialakítását tervezik. A területen 66 új építésű, 40 négyzetméter körüli apartmanházat is felhúznának, ezeket utak kötnék össze. A hotel területén 20 elektromos autótöltő is lesz.

Az Agora fejlesztés sétányok és parkosítás mellett tartalmaz egy látványfelvonót is, mely a löszfal tetejére viszi fel az utasokat. A 12 személyes panoráma-lift nem csak akadálymentes közlekedést tesz lehetővé, de megnyitja az utat a fennsík további fejleszthetősége előtt is.Ugyancsak az Agorához kapcsolódik, hogy kialakításának keretében teljes körűen felújítják a kertmozit, mégpedig úgy, hogy az zenei rendezvények megtartására is alkalmas lesz. A helyben élő lakosságot leginkább foglalkoztató fejlesztési részterületről Budvári Róbert, a Pro-Mot Kft. ügyvezetője az Indexnek azt nyilatkozta, a multifunkcionális rendezvényhelyszínt nem arra tervezik, hogy éjszakai mulatóközpontként funkcionáljon. Azt is hangsúlyozta, hogy a Pro-Mot vagyonkezelésében lévő állami területhez nem kívánnak hozzányúlni, nem lesz beépítve. A nyári szezonban a strandhasználatért belépőt kell fizetni, a helyi lakosoknak, nyaraló tulajdonosoknak ingyenesen hozzáférhető marad a jelen kor igényei szerint felújított partszakasz. Szezonon kívül továbbra is bárki által ingyenesen hozzáférhetővé teszik a területet.

Az ügyvezető becslése szerint a teljes Club Aliga projekt az év végére vagy jövő év elejére juthat el odáig, hogy építési engedéllyel rendelkezzen.

Forrás: Index


Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.

Interjú

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”  

Interjú a Klasszis TopDesign 2023 verseny egyik díjazottjával.
Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.