Lebegő wellness született a zalai dombok között

Aki mostanában eljut Zalacsányba, élményhegyek közé kerül. Kipróbálhattuk, végigkóstolhattuk mi is, a Zala Spring Golf Resort meghívására.

Kézműves sajtok, házi receptek alapján készülő különleges kolbászok, helyi lelkes és szakértő bortermelő és készítő hölgy elegáns tételei, az ország legmodernebb hőlégballonja, ami a Golf Resort kellős közepéről röppen a magasba. Ráadásul Közép-Európa első luxus resortjában megnyílt nyárra a wellness részleg is, kültéri melegvizes termálmedencével, szabadtéri termálvizes jakuzzival, szaunával, masszázshelyiségekkel, halpedikürrel a szolgáltatásai között.

 

Golf, mindenek felett

A komplexum területén egy valóban világszínvonalú, 18 lyukú golfpálya is van, ami az igaz golfimádók szívét megdobogtatja, hiszen a világhírű tervező, Robert Trent Jones Jr. álmodott meg. A 160 hektáros területen fekvő, 6351 méter hosszú, tavakkal tarkított, 18 szakaszos bajnoki pályát 2015 szeptemberében nyitották meg a játékosok előtt, és békeidőben évente több mint tízezer golfozó játszik rajta. Amúgy a teljesen kezdőként is bátran kipróbálhatják ezt a különleges sportot, hiszen már néhány hétvége alatt komoly sikerélményeket lehet elérni, a játék közben csodálatos környezetben lehet aktívan kikapcsolódni, legfeljebb csak némi jóleső izomláz szerezhető be az ütögetés eredményeként.

Zalai földi és égre törő élmények

Az aktív pihenést szeretők számára tökéletes választás Balaton eddig fel nem fedezett szeglete, azon belül Zalacsány és környéke, ahol egész nyáron változatos programokkal várnak mindenkit.

A gasztronómiai különlegességekre vágyók ellátogathatnak az Ozsvárt Kolbászműhelybe, ajánlott kipróbálni a Korosajt Műhelyt is. A jó borok szerelmeseinek egy tipp:a Dóka Éva Pincészet felkeresése, ahol szenvedélynek tekintik az átváltozás irányítását a szőlőtőkétől a palackig.

A környék egyik legizgalmasabb attrakciója pedig Európa egyik legnagyobb hőlégballonja Keszthelynél. A 18 személyes ballon 1500 méter magasba emelkedik a vendégekkel, ahonnét csodálatos a Balaton déli végének panorámája.



Idén nyárra megnyílt a wellness részleg is

Tavaly novemberben adták át a létesítmény wellness részlegét, amit végül idén tavasszal nyitottak meg valójában, a korlátozások feloldása után.

Lebegő wellness-t terveztek ide, aminek tervezése során sokat foglalkoztak a víz fizikai tulajdonságaival, odafigyeltek arra is, hogy a víz fizikai tényezői, így a hőmérséklete, nyomása, áramlása, felhajtó ereje miként hat majd a fürdőzők szervezetére, azért hogy kiváló lehetőséget biztosítson az ellazulást, pihenést keresőknek.

A kültéri melegvizes termálmedence (20 m) és a szabadtéri jakuzzi egész évben gőzölgő termálvízzel várja a felfrissülni vágyókat. A vizes élményeket fokozza a beltéri medence, amelyben több különböző élményelem és fényterápia van. A bioszauna és a klasszikus gőzkabin mellett szaunaszeánszokra is alkalmas autentikus finn szauna áll rendelkezésre. 



Korántsincs vége a fejlesztéseknek

Az esti, "Taste of Zala" elnevezésű vacsora alkalmával , amelynek során Váradi Bálint séf különleges, szinte kizárólag helyi ízeket felsorakoztató kreációit Dóka Éva bortételei - Furmint, Kabar és Cabernet Barrique - kísérték. A menü a következő volt: kacsamáj tökmaggal, tokhal variációk, erdei vargányagomba krémleves, spárga tökmagolajjal, szarvasgerinc dödöllével, tökmag jégkrém. Eközben Csándli Balázs igazgató elmondta, a pandémia három hulláma alatt senkit nem küldtek el, a csapatuk legtöbb tagja ma is ugyanaz, mint a járvány kezdete előtt. A ház tulajdonosa pedig arra fordította a kényszerű bezárás időszakát, hogy továbbépítette, fejlesztette, és új szolgáltatásokkal bővítette a komplexum kínálatát. 

Sőt, a Zala Springs Golf Resortban a fejlesztések most, a nyitás alakalmával sem álltak le: hamarosan hat új nagy, családi apartmant adnak majd át, ezzel összesen 40 szoba áll majd vendégeik rendelkezésére.

Forrás: Szöveg, fotók: Zala Spring Golf Hotel


Újabb hazai telepen ütötte fel a fejét a száj-és körömfájás járvány

Újabb hazai telepen ütötte fel a fejét a száj-és körömfájás járvány 

A Győr-Moson-Sopron vármegyei Rábapordányban is találtak ragadós száj- és körömfájásban fertőzött szarvasmarhát.
Májusban jön a Budapest100

Májusban jön a Budapest100 

Rekordmennyiségű ház- és közösségi kert nyitja meg idén a kapuit.
Húsvéti tojáskeresés a DinoParkban

Húsvéti tojáskeresés a DinoParkban 

Izgalmas kalanddal várja a DinoPark KÖKI látogatóit a húsvéti ünnepek alatt.
Kényelmes megoldások kis lakásokba: a sarokkanapé

Kényelmes megoldások kis lakásokba: a sarokkanapé 

Az apró lakásokban gyakran megtapasztalható, hogy a hely kihasználása szinte művészetté válik.
Vízi, szárazföldi és légi járművek főszerepben: jönnek az Esztergom Napok

Vízi, szárazföldi és légi járművek főszerepben: jönnek az Esztergom Napok 

Két hétvége, négy rendezvény: tavaszi pezsgés Esztergomban.
Új világsztárokat és az E.T. -t is elhozta a húsvéti nyúl a Madame Tussauds-ba

Új világsztárokat és az E.T. -t is elhozta a húsvéti nyúl a Madame Tussauds-ba 

Húsvét a Madame Tussauds Budapestben: programok és új figurák várják a látogatókat.
A szendvicspanelek előnyei és lehetőségei a modern építészetben

A szendvicspanelek előnyei és lehetőségei a modern építészetben 

A modern építkezési gyakorlatokban a szendvicspanel technológia egyre népszerűbbé válik Magyarországon. Bár az Egyesült Államokban és más nyugati országokban már régóta előszeretettel használják ezt az építési metódust, hazánkban még sokan kételyekkel szemlélik. 
Nincs húsvét Tojás-kút nélkül

Nincs húsvét Tojás-kút nélkül 

Húsvét és tavaszi szünet Székesfehérváron.
Varázslatos világot idéző produkció a Millenárisban

Varázslatos világot idéző produkció a Millenárisban  

Elkezdődött a mitikus világot megidéző Walk My World immerzív produkció építése a Millenárison
Három nap – nyolc világsztár Paloznakon

Három nap – nyolc világsztár Paloznakon 

Idén nyáron ismét jazzbe borul a Balaton-felvidék.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.