Lezárulhat egy menekülési útvonal az oroszok elől

Lezárulhat egy menekülési útvonal az oroszok elől 

Finnország lezárhatja a határt az orosz turisták előtt. A finn külügyminisztérium közlése szerint „nemzeti megoldást" dolgoznak ki arra, hogy tovább korlátozzák, esetleg teljesen megakadályozzák „orosz turisták" átutazását Finnországon.
Finn covid-helyzet: "Kicsit zavaró, hogy éjfélkor minden bezár"

Finn covid-helyzet: "Kicsit zavaró, hogy éjfélkor minden bezár" 

Finn csodaként emlegetik a világban: minden bolt, szállás, vendéglátóhely, szauna, fürdő, vásár nyitva, működik a nemzetközi turizmus is, mégis alig van covid-fertőzött az északi országban.
A lappföldi karácsonynak is keresztbe tesz a járvány

A lappföldi karácsonynak is keresztbe tesz a járvány 

Közeleg a karácsony, az ünnepi időszakban pedig turisták özönlenek, hogy láthassák az „igazi” Mikulást az észak-finnországi Rovaniemiben. A járvány azonban ennek a szokásnak idén könnyen keresztbe tehet – írja a Reuters.

Itt az app, ami méretet vesz az ökológiai lábnyomodról 

A felhasználók által választott közlekedési módok ökológiai lábnyomát mérő, a jól teljesítőket virtuális kreditekkel jutalmazó mobilalkalmazást tesztelnek a finnországi Lahtiban.
Trónok Harca témájú hotel nyílt Finnországban

Trónok Harca témájú hotel nyílt Finnországban 

Megnyílt Finnország első, Trónok Harca témájú hotele, a HBO Nordic és a Lapland Hotels Snow Village jóvoltából.
''Egy épeszű ember sem jönne Helsinkibe novemberben''

''Egy épeszű ember sem jönne Helsinkibe novemberben'' 

Novemberben kétségtelenül fagyos a levegő Helsinkiben: idén is a szokásos 1 Celsius-fok körüli hőmérsékletet mértek a finn fővárosban. Éppen ezért valaki úgy gondolta: rendhagyó módon üdvözli azokat a látogatókat, akik ebben a cudar időben is úgy döntenek, hogy eljönnek ide.
Személyre szabott ételek utcai automatákból

Személyre szabott ételek utcai automatákból 

Finnországi kutatók úttörő élelmiszergyártó technológiák kifejlesztésén ügyködnek. Hosszú távú céljuk, hogy az általuk összetákolt, high-tech ételautomaták mellől személyre szabott nassolnivalókkal távozhassanak el a vásárlók.
4800 kilométer jetskivel: Finnországból Afrikába száguldott egy férfi

4800 kilométer jetskivel: Finnországból Afrikába száguldott egy férfi 

Finnországból Afrikába majdnem ötezer kilométert száguldott jetskivel egy apa, miután fia megkérdezte, hogy lehetséges-e megtenni ilyen hosszú utat.

Ötezer norvég fogászati turista érkezik hozzánk évente 

Fogászati kezelésekre évente 8 milliárd forintot költenek nálunk a norvégok - adta hírül a Magyar Turizmus Zrt.

Jógaórák és biciklis kávéfutár a reptéren 

Reptéri jóga, játszóházhoz vezető padlómatricák, bicikliről árult kávé, digitális szolgáltatásmenü a reptéri buszokon, finn fotófal és Szentiván-éji móka várta az utazókat a Helsinki repülőtéren.

Létrejöhet a legnagyobb Amerikán kívüli timeshare cég 

Az indiai Mahindra Holidays & Resorts, amely negyven time-share szállodát üzemeltet Indiában és külföldön, most egy finn cégben vásárolt részesedést.

Ön tudja, ki az a Vilja Lampi? 

A Finn Turisztikai Hivatal legújabb kampányának részeként bárkinek lehet finn neve.

Három lépcsőben bővítik a Helsinki repülőteret 

Kari Savolainen, a Finlavia Corporation vezérigazgatója bejelentette a Helsinki reptér újabb nagyszabású fejlesztési programját, amit 2014-2020 között terveznek kivitelezni. A cél az, hogy Helsinki továbbra is az egyik leghatékonyabb összekötési pont maradjon az európai és ázsiai utasszállítás között.

Finn roadshow-n mutatkozott be turisztikai kínálatunk 

A finn utazási irodák szövetsége, a S.M.A.L. társult tagjai számára szervezett roadshow-n vett részt a Magyar Turizmus Zrt. észak-európai képviseletének vezetője, Székely György, szeptember közepén. 

Helsinki fehér éjszakák a Blue1 légitársasággal 

Szombat óta már két finn légitársaság repül Finnországba Budapestről. Június 2-ától hetente közlekedik a Blue1 légitársaság Boeing 717-es (korábban DC-9, illetve MD-87) típusú gépe szombatonként, a nyári csúcsidőszakban pedig szerdánként is.

Finnország történelmét bemutató múzeum nyílik Iszkaszentgyörgyön 

Finnország történelmét bemutató tárlat kap helyet szeptembertől a Fejér megyei Iszkaszentgyörgyön található Amadé-Bajzáth-Pappenheim kastélyban, amelyhez történelmi múltja köti az északi országot.

Finnország visszavonta vétóját 

Finnország visszavonta vétóját Románia és Bulgária schengeni csatlakozásával kapcsolatban, és ezzel Hollandia maradt az egyetlen ország, amely blokkolja a két délkelet-európai állam belépését a határellenőrzés-mentes övezetbe - adta hírül Teodor Baconschi román külügyminiszterre hivatkozva az EUobserver című brüsszeli hírportál.

Finn érdemrendet kapott a Néprajzi Múzeum főigazgató-helyettese 

Tarja Halonen köztársasági elnök Dr. Szarvas Zsuzsát, a Néprajzi Múzeum főigazgató-helyettesét a Finn Oroszlán Lovagrend első osztályú érdemrendjével tünteti ki. A kitüntetést 2011. november 10-én adta át Jari Vilén nagykövet.

Indul a fura világversenyek szezonja Finnországban 

Aki szokatlan, ámde szórakoztató "sportversenyekre" vágyik - akár nézőként, akár résztvevőként - annak idén nyáron is érdemes Finnországba látogatnia.

Oulu-Tromsö másfél óra alatt 

A két különleges nevű város a messzi északon van, közös bennük, hogy az airBaltic új járata köti össze őket.

Járatot sűrít az airBaltic 

Nyári menetrendjében növeli Riga-Lappeenranta, Riga-Vaasa és Vaasa-Umea között közlekedő járatainak számát az airBaltic.

Magyar siker Helsinkiben 

Nagy érdeklődés mellett, kiemelt helyen várta a látogatókat Helsinkiben, a MATKA kiállításon a magyar stand - tájékoztatta a Turizmus Online-t a Magyar Turizmus Zrt. (MT Zrt.)

A HOTREC beszámol az ÁFA-kulcsok csökkentésének hatásáról 

A HOTREC szerint az ÁFA kulcsok csökkentésének jelentős forgalom-, színvonalnövelő, gazdaságélénkítő és munkahely teremtő hatása van.

Lappföldön már lehet síelni! 

Ahogy az utóbbi tíz év során eddig mindig, az idén is már október közepén megkezdődött a síszezon a finnországi Lappföldön.

Horrorszörnyek Budapesten 

November 17-én ismét Budapesten, a Petőfi Csarnok színpadán ad koncertet az Eurovíziós Dalfesztivál 2006-os nyertese, a finn Lordi zenekar.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!