„Városmarketing gyémánt” díjat hozott az Egri Advent

„Városmarketing gyémánt” díjat hozott az Egri Advent 

A Magyar Marketing Szövetség a hevesi megyeszékhelynek ítélte oda a "Városmarketing gyémánt" díjat 2017-ben. 
Új belvárosi hotel bővíti az egri szálláskínálatot

Új belvárosi hotel bővíti az egri szálláskínálatot 

Tavaly még több vendég érkezett Egerbe, mint 2015-ben. Az együttműködés, az újabb fejlesztések, a különböző programok és a külföldi bemutatkozások mind hozzájárultak ehhez, karácsony után ráadásul új szálloda nyílt a városban, és Eger hamarosan turisztikai weboldalt is kap.
Kitörési pont lehet a turizmus a hárslevelű falujában

Kitörési pont lehet a turizmus a hárslevelű falujában 

Feldebrő gazdaságának jövője az idegenforgalomban rejlik – vélekedik Gecse Mihály polgármester. A Heves megyei faluban megfér egymás mellett a négycsillagos hotel és a szálláshelyként üzemelő gazdasági major.

Heves megyébe csábították a münchenieket 

Június 23-án Heves megye értékeit mutatta be a müncheni magyar főkonzulátus a nyári fesztiválon Münchenben.
Egert négysávos főút fogja összekötni az M3-assal

Egert négysávos főút fogja összekötni az M3-assal 

Heves megye gazdasága 2015-ben – az előző évihez képest – 146 százalékkal növelte teljesítményét – hangsúlyozta egy egri vállalkozói fórumon dr. Bánhidy Péter, a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke. Hozzátette: ez az eredmény az Eger-Gyöngyös-Hatvan földrajzi tengely mentén elhelyezkedő vállalkozások értékteremtő munkájának köszönhető.

2,5 milliárd jut Heves megye turizmusára 

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Heves megyei pályázati kiírásai közül tizenöt jelent már meg, ezek húszmilliárd forint fejlesztési forrást nyitnak meg - közölte a Heves Megyei Önkormányzati Hivatal.
Kilátó, horgásztó és térünnep Heves megye legkisebb városában

Kilátó, horgásztó és térünnep Heves megye legkisebb városában 

Az ide érkező turisták leginkább az érintetlen természeti szépségeket, illetve a helyi látványosságokat csodálják meg Pétervásárán – mondta a Turizmus Online-nak Eged István, Pétervására polgármestere. Heves megye legkisebb városában és a környező településeken ugyanakkor többféle érdekesség várja a vendégeket.
Tradíció és innováció a borturizmusban

Tradíció és innováció a borturizmusban 

Miként viszi előre az innováció a borászatot, és hogyan erősíthető tovább a gasztronómia és borturizmus? Ez volt a témája annak az egri konferenciának, melyre az ország különböző borvidékéről jöttek el szakemberek.

A város saját sörét főzik a megújult múzeumban 

A Heves megyei Hatvanban, a Kossuth téren megszépült a közel 300 éves, egykori romos műemlék épület, mely a Hatvany Lajos Múzeumnak ad ma méltó otthont.

Húsz hotel ajánlott beszállítói lettek 

Heves megyében húsz szállodát fog össze a Felföld Észak-magyarországi Hotel Klaszter.

Régészeti kincseket találtak az egri várban 

Hamarosan felújítják az egri vár Zárkándy bástyáját. Az egri önkormányzat és a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. együttműködésével 150 millió forintos beruházást valósítanak meg. Az ezt megelőző régészeti feltárások során különleges kincseket találtak a föld alatt a szakemberek.

Turisztikai programmá alakított palóc hagyományok 

2008-hoz képest az idei tavaszig megduplázódott a Palóc Út Kulturális Turisztikai Klaszter Egyesület tagjainak száma, tájékoztatta a Turizmus Online-t  Bózvári József, elnök. Az önkormányzatokat, vállalkozásokat, egyesületeket, magánszemélyeket tömörítő civil szervezet jelenleg több mint 120 taggal tevékenykedik.

Több aktív turisztikai fejlesztés indul Heves megyében 

Az Új Széchenyi Terv keretében a közelmúltban 5,3 milliárd forint támogatással négy kiemelt turisztikai fejlesztés kezdődhetett meg Heves megyében.

Félezer minősített falusi szálláshely Heves megyében 

Az előzetes adatok szerint tavaly átlagosan több mint tíz százalékkal több vendéget fogadtak a falusi szálláshelyeken Heves megyében, mint egy évvel korábban - jelentette ki Paulik Tibor, a megyei Falusi Turizmus Egyesület elnöke az Egyesület közgyűlésén. Ezt összefogással, többféle szolgáltatással, tudatos marketing munkával sikerült elérniük.

Központ épült a turisták fogadására Cserépváralján 

Az idei hosszú hétvégeken rendszeresen megteltek a vendégházak Cserépváralján, a turista ösvényeken egymást érték a kirándulók, tudtuk meg Dávid Zoltán polgármestertől.

Vendégváró programokat kínáló hevesi falvak 

Tavaly Heves megye falusi szálláshelyein az idegenforgalom átlagosan az előző évi szintjén alakult, miközben több mint harminc új vendégház nyitotta meg kapuit – mondta le lapunknak Haász Tamásné, a Heves Megyei Falusi Turizmus Egyesület titkára.

Új tartalommal töltik meg az Egri Várat 

Az Észak-magyarországi Regionális Operatív Program keretében 1,7 milliárd forintos projektet indítottak útjára európai uniós támogatással, amely az Egri Vár turisztikai attrakcióinak fejlesztéséhez kötődik - tudtuk meg Benedek Istvántól, a Heves Megyei Intézményfenntartó Központ vezetőjétől.

Határon átnyúló Korrekt Partner Védjegy 

A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (HKIK) kezdeményezésére és irányításával, európai uniós társfinanszírozással a Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében indították útjára a Korrekt Partner programot.

Felelősség és tisztesség a közbeszerzésben 

Immár másfél évtizede, hogy hatályba lépett a közbeszerzési törvény hazánkban - hangsúlyozta szerdán Egerben, a Heves megyei Kereskedelmi és Iparkarma kerekasztal konferenciáján  Deli Betty európai jogász, közbeszerzési szakértő.

Heves: adatbázis a tényleges vállalkozásokból 

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint Heves megyében összesen negyvenezer vállalkozás van - tájékoztatta a Turizmus Online-t Fülöp Gábor, a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara főtitkára. 

A "jövő kék aranya" lesz a víz 

Bár hazánk kis területen fekszik, a természeti erőforrásai annál nagyobb értéket képviselnek - hangzott el szerdán Szilvásváradon, a La Contessa Kastélyhotelben tartott Heves megyei gazdasági évnyitón. A megyei kereskedelmi és iparkamara szakmai rendezvényén a térség gazdasági életét reprezentáló vállalkozások vezetői vettek részt, a különböző ágazatokat - így az idegenforgalom és a vendéglátás területét - is képviselve.

Jövő tavasszal épülhet a bükkszéki fürdő 

Zagyva Ferencné, Bükkszék polgármestere a Heves Megyei Hírlapnak elmondta: a közel egymilliárdos beruházás optimális esetben jövő tavasszal kezdődhet meg.

Idegenforgalmi ellenőrzés Hevesben 

A Heves Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelősége is megkezdte június második felében a fogyasztóvédelmi ellenőrzéseket - tájékoztatott a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság honlapján.

35 éves terv valósulhat meg 3 év múlva Egerben 

Mégpedig a hevesi megyeszékhelyet az M3-as autópályával összekötő útszakasz formájában.

Két magyar kezdeményezés Európa legjobbjai között 

Kihirdették az Európai Vállalkozási Díj döntőjébe jutott 12 vállalkozást. A jelölt pályázatok között két magyar projektet találunk: a budapesti Hotel Panda Kft. a „Felelős és felelősségteljes vállalkozás” díjkategóriában, és a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara az „Üzleti környezet fejlesztése” díjkategóriában beadott pályázatát.

Heves megye: Szerelem első látásra 

Jól felkészültek a Heves megyeiek arra a sajtóbeszélgetésre, amelyet az első szakmai napon tartottak csütörtökön az Utazás kiállításon.  Munkatársunktól

16 milliárd a Tisza-tó fejlesztésére 

Akár 16 milliárd forint is juthat a Tisza-tó és térsége fejlesztésére 2013-ig - derült ki azon a kétnapos konferencián, melyet csütörtökön és pénteken Tiszafüreden a tó és környezete fejlesztési lehetőségeiről tartottak. Munkatársunktól 

Eger és Heves megye: közös marketingstratégia 

Ötmillió forintot ad össze Eger valamint Heves megye önkormányzata az egri vár állagmegóvásához és közös marketingstratégiát terveznek - erről is megállapodás született a városi és a megyei önkormányzat egyeztető bizottsági ülésén.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!