Miért drágább a vaddisznó, ha olcsóbb? 

A legdrágább sertéshús az áruházak pultjában sem kerül többe 2000 forintnál, míg a legolcsóbb vaddisznóterméket sem lehet 2500-nál olcsóbban megkapni. Annak ellenére, hogy jóval többet kap a disznójáért a gazda, mint a vadász.
Ellentrend vagy vicc: itt a húsalapú növény

Ellentrend vagy vicc: itt a húsalapú növény 

Az Arby's amerikai gyorsétteremlánc bejelentette, hogy húsból zöldségformára mintázott termékvonal piacra dobását tervezik, megetebles néven. Az első termék a merrot, ami, bár pulykából készül, a napi ajánlott A-vitamin dózis 70 százalékát tartalmazza.

Jelentősen drágulni fog a hús 

Annyival nőnek a húsipari cégek költségei, hogy áremelésre kényszerülnek, nyilatkozta a Magyar Húsiparosok Szövetségének elnöke. Éder Tamás szerint a bérek 10 százalék fölött emelkednek, az energia drágul, ahogy csomagolóanyaghoz is csak több pénzért lehet már hozzájutni.

Surliće, a horvát nudli 

Ahelyett, hogy zsúfolásig telepakolnánk az autót otthon készített és vásárolt ételekkel, inkább kóstoljuk meg Horvátországban a helyi finomságokat. Júniusi isztriai és Krk szigeti túránk alkalmával megismerkedhettünk a helyi gasztronómiával, amely minőségi, mindenütt, még a legeldugottabb helyeken is ízletes ételeket kínál, ráadásul megfizethető.

Vigyázat: Hamisítják! 

A magyar piacon található földrajzi oltalom alatt álló élelmiszerek több mint egytizede bizonyult hamisnak, derül ki az Európai Unió Szellemi Tulajdoni Hivatalának (EUIPO) legfrissebb jelentéséből. Míg Magyarországon 16 milliárd forintos, addig uniós szinten 4,3 milliárd eurós (1371,5 milliárd forint) kárt regisztráltak 2014-ben, emellett a fogyasztókat további 2,3 milliárd euró (729,2 milliárd forint) értékű veszteség is érte.

Húst hússal, pizzával, mate teával 

Egykor Dél-Amerika Svájcának hívták a gazdagsága miatt, de ma ez inkább a biztonságának és nyugalmának köszönhetően igaz. Bár kétszer akkora, mint Magyarország, alig 3,4 millióan lakják, a lakosság fele ráadásul a fővárosban, Montevideóban él.
Kíváncsi, hogy hol eszik a világon a legtöbb húst?

Kíváncsi, hogy hol eszik a világon a legtöbb húst? 

Nyilván az olvasó is gyakran elmélázik azon, hogy ugyan a Föld melyik államában fogyasztják a legtöbb húst az emberek. A Fox News cikkének szerzője nem lepődne meg, ha meglepődnénk a válaszon.
Hústalan ételekre fókuszál a topséf

Hústalan ételekre fókuszál a topséf 

Alain Ducasse, aki 21 Michelin-csillagot gyűjtött be eddig, szembe megy a csúcsgasztronómiára jellemző húsfogyasztási trenddel – olvasható az Origo Táfelspicc nevű, étkezésorientált aloldalán. Hétfőn nyíló párizsi éttermének organikus termékekből készült menüje főként növényi eredetű alapanyagokból készülő ételekkel csábítja a vendégeket.

Jelöletlen húst foglalt le a Nébih 

Mintegy 1,4 tonna jelöletlen, illetve tiltott módon, helyben fagyasztott húst foglalt le a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) Kiemelt Ügyek Igazgatósága Nagykanizsán.

Nem vicc: büntetőadó a húsevőknek 

Húsadó bevezetését javasolja a Svéd Mezőgazdasági Hivatal, hogy így csökkenjen a természetet közvetve fokozottan megterhelő húsfogyasztás - jelentette a Kossuth Rádió stockholmi tudósítója.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!