Kíváncsi, hogy hol eszik a világon a legtöbb húst?

Nyilván az olvasó is gyakran elmélázik azon, hogy ugyan a Föld melyik államában fogyasztják a legtöbb húst az emberek. A Fox News cikkének szerzője nem lepődne meg, ha meglepődnénk a válaszon.

Amint az ismeretes a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezetet (OECD) a globális gazdasági és társadalmi jólétet célzó politikák támogatására hozták létre a megalapítói. A 200 tagállamáról minden évben adatok garmadáját közzétevő organizáció az országok húsfogyasztási szokásait is rendszeresen górcső alá veszi.

A leírtak tükrében érthető, hogy az éves húsfogyasztás fejenként számolt mértékét 2013-ban is rangsorolta a világszervezet. A Forbes és Statista az eredmények alapján létre is hozott egy takaros táblázatot, melyben nyomon követhetjük, hogy mely országok is fogyasztják a legtöbb marha-, baromfi-, sertés-, borjú- és juhhúst az egész világon. Jelen írásban, mi csak az élvonal zászlóshajóira kívánunk koncentrálni, melyek dióhéjban a következők (a számokat kerekítettük):

1. Ausztrália

Valóban, a kontinensnyi országban évente fejenként 205 fontnyi (kb. 93 kg) húst kebeleznek be az emberek.

2. Egyesült Államok

Érdekes módon nem az amerikaiak „burkolják be” a legtöbb állati fehérjét a Földön, de azért az a 201 font (kb. 91 kg) is tiszteletet parancsoló teljesítmény.

3. Izrael

Az izraeliek 190 fontja (kb. 96 kg) 2013-ban a harmadik helyre volt elég.

4. Argentína

Az argentinok csak 187 font (kb. 85 kg) húst habzsoltak be a 365 napos időszakban, de azért ne keseredjenek el!

5. Uruguay

Az uruguayiak 183 fonttal (kb. 84 kg) majdnem elcsípték a negyedik helyet, de aztán mégse.

A teljes listához erre a hiperhivatkozásra kell ráklikkelni.


Fordítás/szerkesztés: Zamaróczy Ádám


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.