Kíváncsi, hogy hol eszik a világon a legtöbb húst?

Nyilván az olvasó is gyakran elmélázik azon, hogy ugyan a Föld melyik államában fogyasztják a legtöbb húst az emberek. A Fox News cikkének szerzője nem lepődne meg, ha meglepődnénk a válaszon.

Amint az ismeretes a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezetet (OECD) a globális gazdasági és társadalmi jólétet célzó politikák támogatására hozták létre a megalapítói. A 200 tagállamáról minden évben adatok garmadáját közzétevő organizáció az országok húsfogyasztási szokásait is rendszeresen górcső alá veszi.

A leírtak tükrében érthető, hogy az éves húsfogyasztás fejenként számolt mértékét 2013-ban is rangsorolta a világszervezet. A Forbes és Statista az eredmények alapján létre is hozott egy takaros táblázatot, melyben nyomon követhetjük, hogy mely országok is fogyasztják a legtöbb marha-, baromfi-, sertés-, borjú- és juhhúst az egész világon. Jelen írásban, mi csak az élvonal zászlóshajóira kívánunk koncentrálni, melyek dióhéjban a következők (a számokat kerekítettük):

1. Ausztrália

Valóban, a kontinensnyi országban évente fejenként 205 fontnyi (kb. 93 kg) húst kebeleznek be az emberek.

2. Egyesült Államok

Érdekes módon nem az amerikaiak „burkolják be” a legtöbb állati fehérjét a Földön, de azért az a 201 font (kb. 91 kg) is tiszteletet parancsoló teljesítmény.

3. Izrael

Az izraeliek 190 fontja (kb. 96 kg) 2013-ban a harmadik helyre volt elég.

4. Argentína

Az argentinok csak 187 font (kb. 85 kg) húst habzsoltak be a 365 napos időszakban, de azért ne keseredjenek el!

5. Uruguay

Az uruguayiak 183 fonttal (kb. 84 kg) majdnem elcsípték a negyedik helyet, de aztán mégse.

A teljes listához erre a hiperhivatkozásra kell ráklikkelni.


Fordítás/szerkesztés: Zamaróczy Ádám


Az év legnagyobb Kéknyelű kóstolója Badacsonyban

Az év legnagyobb Kéknyelű kóstolója Badacsonyban 

Az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóján részt vesznek a szakma elismert képviselői is.
Gasztrotúra keretében került átadásra az „Év Vendéglőse 2023” díj

Gasztrotúra keretében került átadásra az „Év Vendéglőse 2023” díj 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete tartalmas és izgalmas gasztrotúra keretében adta át az Év Vendéglőse díjat Erhardt Zoltánnak, Sopronban.
Nyitva az Alelí - ez most a pesti belváros egyik legjobb olasz étterme

Nyitva az Alelí - ez most a pesti belváros egyik legjobb olasz étterme 

Az Alelí egy mediterrán vidékeken őshonos dísznövény - ezt a nevet adta a spanyol éttermének három Michelin-csillagot szerzett sztárséf, Dani García, aki Budapesten nyitotta meg brandjének legújabb egységét.
Az idei év legjobb pezsgőjét kóstolhatjuk a főváros tetején

Az idei év legjobb pezsgőjét kóstolhatjuk a főváros tetején 

Komplex élmények és különleges koktélok is várnak a Hilton Budapest tetején található White Raven skybarban.
Megint egy skybar-nyitás: ezúttal a pesti oldalon

Megint egy skybar-nyitás: ezúttal a pesti oldalon 

Átadták a skybart a WING fejlesztésű ibis&TRIBE Budapest Stadium Hotelben, teljes szolgáltatáspalettájával várja látogatóit a Libertyben lévő szálloda-duo.
Vendéglátósok éves közgyűlése a Gundelben

Vendéglátósok éves közgyűlése a Gundelben 

Május 15-én a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) vezetősége és tagsága a Gundel étteremben tartotta éves közgyűlését.
Dél-amerikai "füst" a budai vár lábánál - megnyílt az UMO

Dél-amerikai "füst" a budai vár lábánál - megnyílt az UMO 

A hely koncepciója a négy alapelem, a tűz, a víz, a föld, és a levegő köré rendeződött, ahol a vendég minden érzékszervére egyszerre hatnak a multikulturális gasztronómiai élmények.
Hogyan és mennyit grilleznek nyáron a magyarok?

Hogyan és mennyit grilleznek nyáron a magyarok?  

Azokat, akik sütögetni szoktak leginkább az ételek ízvilága, a jó idő, a társaság és a tűz hangulata csábítja a grillezésre.
Különleges helyszín nyílik a Duna part egyik legszebb szakaszán

Különleges helyszín nyílik a Duna part egyik legszebb szakaszán 

Művészet, kultúra és kikapcsolódás városlakóknak.
Leállt a termelés a világ leghíresebb csípős szósz gyártójánál

Leállt a termelés a világ leghíresebb csípős szósz gyártójánál 

A rajongók állítólag rohamosan felvásárolják a még piacon lévő készleteket.

Interjú

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”  

Interjú a Klasszis TopDesign 2023 verseny egyik díjazottjával.
Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.