Amint az ismeretes a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezetet (OECD) a globális gazdasági és társadalmi jólétet célzó politikák támogatására hozták létre a megalapítói. A 200 tagállamáról minden évben adatok garmadáját közzétevő organizáció az országok húsfogyasztási szokásait is rendszeresen górcső alá veszi.
A leírtak tükrében érthető, hogy az éves húsfogyasztás fejenként számolt mértékét 2013-ban is rangsorolta a világszervezet. A Forbes és Statista az eredmények alapján létre is hozott egy takaros táblázatot, melyben nyomon követhetjük, hogy mely országok is fogyasztják a legtöbb marha-, baromfi-, sertés-, borjú- és juhhúst az egész világon. Jelen írásban, mi csak az élvonal zászlóshajóira kívánunk koncentrálni, melyek dióhéjban a következők (a számokat kerekítettük):
1. Ausztrália
Valóban, a kontinensnyi országban évente fejenként 205 fontnyi (kb. 93 kg) húst kebeleznek be az emberek.
2. Egyesült Államok
Érdekes módon nem az amerikaiak „burkolják be” a legtöbb állati fehérjét a Földön, de azért az a 201 font (kb. 91 kg) is tiszteletet parancsoló teljesítmény.
3. Izrael
Az izraeliek 190 fontja (kb. 96 kg) 2013-ban a harmadik helyre volt elég.
4. Argentína
Az argentinok csak 187 font (kb. 85 kg) húst habzsoltak be a 365 napos időszakban, de azért ne keseredjenek el!
5. Uruguay
Az uruguayiak 183 fonttal (kb. 84 kg) majdnem elcsípték a negyedik helyet, de aztán mégse.
A teljes listához erre a hiperhivatkozásra kell ráklikkelni.
Fordítás/szerkesztés: Zamaróczy Ádám
Forrás: Élelmiszer online