Közel kétszáz vendégváróhely igényelt eddig energetikai támogatást

Közel kétszáz vendégváróhely igényelt eddig energetikai támogatást 

A pályázati lehetőség jóvoltából mintegy 21 ezer turisztikai vállalkozás kaphat segítséget a brutálisan megemelkedett költségei mérsékléséhez.
Ismét kedvezményes hitel a bajba jutott cégeknek

Ismét kedvezményes hitel a bajba jutott cégeknek 

Újra igényelhetnek nulla százalékos hitelt pénzügyi stabilitásuk megőrzésére a Közép-Magyarországi régión kívüli kkv-k a Magyar Fejlesztési Banknál - tájékoztatta az MFB hétfőn az MTI-t.
Több béren kívüli juttatás lesz  a kkv-knál

Több béren kívüli juttatás lesz a kkv-knál 

A járvány úgy tűnik, nyomott hagy a kkv-k bérezési szándékán is. A fizetések várt 7 százalékos emelkedése mellett ismét egyre többen tervezik béren kívüli juttatásokkal értékelni az alkalmazottak munkáját – derül ki a K&H kkv bizalmi index felmérés legfrissebb eredményeiből.
Nem ijednek meg a negyedik hullámtól a kkv-k

Nem ijednek meg a negyedik hullámtól a kkv-k 

Ha jön is negyedik hullám, négyből három kkv már nem számol a tavaszihoz hasonló súlyosságú járványhelyzettel. Az újabb korlátozások helyett inkább a vírus előtti működési teljesítményük visszaállítására fókuszálnak – derül ki a K&H felméréséből.
Túl a mélyponton a kkv-k, de mit várnak a jövőtől?

Túl a mélyponton a kkv-k, de mit várnak a jövőtől? 

Az elmúlt másfél évben a világjárvány szinte minden kis- és középvállalkozás életét felforgatta. A kiszámíthatatlan ritmusban záporozó változások közepette elsődleges szemponttá vált az új játékszabályokhoz való alkalmazkodás, a közelmúltban pedig az újraindítás következtében jelentkeznek az újabb kihívások. Vajon túl vannak a vállalkozások a mélyponton? Hogyan alakult az elmúlt másfél év, mit tartanak jelenleg a cégvezetők a legnagyobb kihívásnak és mik a várakozások a következő időszakra? A kkv-kat digitális finanszírozási szolgáltatásokkal segítő Péntech friss felmérésében ezekre a kérdésekre kereste a választ.
A Facebook, mint hatékony marketingeszköz

A Facebook, mint hatékony marketingeszköz 

A Facebook már nemcsak a kis- és közepes vállalkozások legnépszerűbb marketingeszköze, hanem a leghatékonyabbra értékelt is. A legtöbb kkv oda menekült a koronavírus „elől”, azonban a kék óriás egyre többet követel a sikerért cserébe, mégis jobban bíznak benne. Stockholm-szindrómában a kkv-k – derül ki a Marketing Commando tíz éve folyó felmérésének idei eredményéből.
Folyószámlahitel turisztikai vállalkozásoknak

Folyószámlahitel turisztikai vállalkozásoknak 

Már igényelhető a turisztikai szektorban dolgozó vállalkozások számára kialakított teljes kamat-, kezelési költség- és bírálati díjmentes új Széchenyi Turisztikai Kártya – jelentette be Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója.
Kínai turisták: lehetőség a kkv-knak

Kínai turisták: lehetőség a kkv-knak 

Több mint 1000 EU-s cég, köztük sok kkv- is profitált a tuisztikai évben szervezett partnerkereső találkozókból.

Sok van belőle, de nem súlyos, mi az? 

Számarányuknál lényegesen kisebb a kis- és középvállalkozások gazdasági súlya: miközben a vállalkozási szférában foglalkoztatottak csaknem kétharmadának (65,2 százalék) biztosítottak munkalehetőséget, a hozzáadott érték 44, a nettó árbevétel 42, a nemzetgazdasági beruházások 31 százalékával járultak hozzá a működő vállalkozások összteljesítményéhez 2017-ben - állapította meg a szektor jellemzőiről tavalyi előzetes adatok alapján összeállított legfrissebb elemzésében a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
Hatmilliárd a kkv-k munkahelyteremtésére

Hatmilliárd a kkv-k munkahelyteremtésére 

Hatmilliárd forintból idén második alkalommal hirdeti meg a Pénzügyminisztérium (PM) a mikro-, kis- és középvállalkozások (kkv) munkahelyteremtő beruházásainak támogatására kiírt programját - jelentette be Varga Mihály pénzügyminiszter .

A digitalizáltság Magyarországon erősen e-mail fókuszú 

A magyar kis- és középvállalkozások (kkv) fele szerint nem fontos a digitalizáció, 72 százaléka nem hajtott végre informatikai fejlesztést az elmúlt két évben - összegzi a T-Systems Magyarország csütörtökön Budapesten bemutatott reprezentatív kkv-kutatása, amely szerint ugyanakkor a digitális fejlesztés versenyelőnyt jelent.

Ötmilliárd forintra pályázhatnak a kkv-k 

Újabb, 5 milliárd forint keretösszegű pályázatot hirdetett meg a mikro-, kis- és középvállalkozások (kkv) munkahelyteremtő és -megőrző beruházásainak elősegítésére a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM), amiből csaknem 600 kkv-nál több ezer új munkahely jöhet létre, és még több őrizhető meg - nyilatkozta a nemzetgazdasági miniszter az MTI-nek. 

Súlyos próbatétel előtt a hazai kkv-k 

Az a cégtulajdonos, aki felelősen tekint vállalkozására, időben elkezdi lehetséges utódának kijelölését és kinevelését. A vagyonátadás és a tudástranszfer stratégiai megközelítést igénylő tulajdonosi feladat, amelyet csak kellő körültekintéssel szabad elvégezni, ellenkező esetben az évtizedek munkájával felépített vállalkozás léte is veszélybe kerülhet – többek között ezek a gondolatok hangzottak el a Budapest Bank által szervezett, kkv-knak szóló rendezvénysorozat november 7-én a sáregresi Rétimajorban megrendezett állomásán. Az üzleti találkozón az utódlástervezésben jártas szakemberek mutatták be a generációváltáshoz kapcsolódó kihívásokat, és egy jó vállalati gyakorlati példa is segített közelebb hozni a lehetséges megoldásokat.

Pályázatokkal készülhetnek fel a kkv-k a digitális gazdaság kihívásaira 

Az 54 milliárd forint kerettel hamarosan megnyíló három infokommunikációs pályázattal a kormány abban szeretne segíteni, hogy a magyar kis- és középvállalkozások fel tudjanak készülni a digitális gazdaságra, a versenyre, tovább tudjanak lépni fejlesztéseikben - hangsúlyozta Kara Ákos, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) államtitkára kedden.

Turisztikai Csúcstalálkozó lesz az Utazás kiállításon 

Március 5-én - az Utazás kiállítás ideje alatt - a Hungexpo területén tart turisztikai csúcstalálkozót a KKVHÁZ, a kerekasztal-beszélgetésen problémafelvetéseket és megoldási javaslatokat várnak a szakma képviselőitől.

900 milliárd forint fölé ugrott a GINOP-keret 

A kormány elfogadta a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) éves fejlesztési keretének módosítását, így 74 milliárd forinttal, 902,48 milliárd forintra emelkedett az év végéig pályázható fejlesztési támogatás keretösszege - tájékoztatta Rákossy Balázs kedden az MTI-t közleményben.

Már nem olyan népszerű a cafeteria 

Újból csökkent a cafeteriában gondolkodó vállalkozások aránya, jelenleg a cégek csupán 44%-a tervez valamilyen béren kívüli juttatást nyújtani dolgozóinak. A különböző cafeteria elemeket tekintve továbbra is az Erzsébet-utalvány a leggyakrabban alkalmazni kívánt juttatási forma, amit a munkába járás költségtérítése és a SZÉP Kártya követ. Míg az ipari cégeknél ugrásszerűen megnőtt, a szolgáltató szektorban számottevően visszaesett a cafeteriát nyújtó vállalkozások aránya – derül ki a K&H kkv bizalmi index legutóbbi adataiból.

Kereskedőházat nyit Szingapúrban Magyarország 

Sajtóeseményt tartott május 12-én a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt., a Magyar Külgazdasági Szövetség és Magyarország szingapúri nagykövete Budapesten. A kötetlen beszélgetésen a május 28-án Szingapúrban megrendezendő ExhibIT című ICT tematikájú konferenciáról és üzletember találkozóról, valamint a hamarosan megnyíló szingapúri magyar kereskedőházról értekeztek. 

Ismét felütötte fejét a pesszimizmus 

Az előző negyedévi ugrásszerű javulás után most ismét pesszimistább hangulatba kerültek a vállalkozások. A hazai kkv-k következő egy évre vonatkozó várakozásait jelző K&H kkv bizalmi index 7 pontos csökkenést követően jelenleg -18 ponton áll. 

Az Ön cége mennyit bukik a banki költségeken? 

Évente több százezer forintot is megtakaríthatnak a vállalkozások egy megfelelően kiválasztott bankszámlával, egy friss kutatás szerint.

KKV-kat támogató hitelek az MKB Banktól is 

2013. július elejétől az MKB Bank is megkezdi az uniós pályázatokhoz igényelhető Széchenyi Önerő Kiegészítő Hitel és Széchenyi Támogatást Megelőlegező Hitel konstrukciók forgalmazását, amelyekhez a Kormány 5% kamattámogatást biztosít. A kedvezőbb finanszírozási lehetőségek hozzájárulhatnak a hazai kis- és középvállalkozások pályázati kedvének növeléséhez, ezzel támogatva a kkv szektor fejlődését.

Aggasztó kilátások... 

Magyarországon a vállalkozások 50 százaléka cserélődik le öt éven belül, az okok között a kiszámíthatatlan gazdasági, politikai és jogi környezet áll az élen. Az elmúlt két évben minden szektorban csökkent a fluktuáció, de továbbra is vezet a szálláshely-szolgáltatás és vendéglátás, illetve az építőipar - állapítja meg az Opten céginformációs szolgáltató hétfői közleményében.

Az elmúlt évek legalacsonyabbja a cafeteria-adási hajlandóság 

Az előző negyedévi stagnálást követően csökkent a béren kívüli juttatásokat nyújtó vállalkozások aránya. A következő egy évben a hazai kkv-k kevesebb, mint fele, mindössze 45%-uk tervezi alkalmazni valamely természetbeni hozzájárulást, derül ki a K&H kkv bizalmi index kutatásából.

Minden második kkv alkalmaz cafeteriát 

A hazai kkv-k több mint fele továbbra is használni kívánja a béren kívüli juttatásokat, ugyanakkor minden cafeteria elem esetében jelentős visszaesés tapasztalható a néhány évvel ezelőtti alkalmazáshoz képest. 

Ügyfélszerzés és ügyfélmegtartás online 

Az új ügyfelek megszerzése, az ügyfél-elégedettség elnyerése és az ügyfelek megtartása legalább akkora probléma a magyar kis- és középvállalkozások számára, mint a tőke sokszor emlegetett hiánya. Míg a vállalkozók egyre tudatosabban keresik a megoldásokat az ügyfélszerzés terén, a kisvállalkozások 55 százaléka még weboldallal sem rendelkezik, ahol a hazai 5,5 millió internetező rájuk bukkanhatna.

A KKV-k kivárnak a SZÉP-kártyával 

A tervezett cafeteria jutattásokról készített felmérést a kis- és középvállalkozók (kkv) körében a K&H. A kutatásból kiderül, továbbra is komoly szerepet kapnak a vállalkozások életében a béren kívüli juttatások. A hazai kkv-k többsége a következő egy évben is beépíti azokat a juttatási rendszerébe. A cégvezetők elmondása alapján egyértelműen az étkezési hozzájárulás és a közlekedési költségtérítés a leggyakrabban alkalmazott béren kívüli juttatás, míg a Széchenyi Pihenő Kártyával kapcsolatban egyelőre kivárnak a cégek.

Újabb milliárdok turizmusfejlesztésre 

Az Új Széchenyi Terv regionális fejlesztési operatív programokban (ROP) az idén negyedévente hirdetik meg a pályázatokat a vissza nem térítendő támogatásokra a 2011-13. évi szabadon felhasználható 475 milliárd forint keretre - nyilatkozta Nagy Róbert, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) regionális fejlesztési programok irányító hatósága főigazgató-helyettese.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!