A folyton változó járványügyi intézkedések legnagyobb vesztese a konferenciaturizmus 

A belföldön utazók még érdeklődnek az utószezoni lehetőségek iránt, a konferenciaturizmus azonban szinte teljesen leállt a határzár hírére, áll a boon.hu összegző írásában.
Bécs keresett konferenciahelyszín

Bécs keresett konferenciahelyszín 

A Union of International Associations (UIA) Bécset választotta az ötödik legjobb konferenciahelyszínnek a világon. 2019-ben 306 nemzetközi konferencia felelt meg az UIA kritériumainak, ezzel az osztrák főváros London, Tokió vagy éppen Bangkok előtt végzett.  
Dinamikusan nőtt tavaly a konferenciaturizmus

Dinamikusan nőtt tavaly a konferenciaturizmus 

Magyarországon 2018-ban összesen 4816 konferenciát rendeztek, ami 13 százalékkal több az előző évinél - derül ki a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) kongresszusi irodájának 2018-as jelentéséből.

Felszállópályán a hazai konferenciaturizmus 

A magyar és nemzetközi rendezvények száma 2016-ban összességében 27 százalékkal nőtt 2015-höz képest. A konferenciák létszámát tekintve egyre nagyobb igény mutatkozik a nagy tömeget befogadni képes konferenciaközpontokra, hiszen a résztvevők fele 101-500 fős rendezvényre érkezik. A piaci szereplők erős évre számíthatnak idén is. Így a Danubius Hotels már az első negyedévben 58 darab 200 fő feletti rendezvényt szervezett meg, miközben a csoport szállodái tavaly egész évben összesen 89 hasonló eseménynek biztosítottak helyszínt.
Kétezer szakember jön Budapestre a vetőmagszektor világkongresszusára

Kétezer szakember jön Budapestre a vetőmagszektor világkongresszusára 

Budapesten tartották a Nemzetközi Vetőmag Szövetség (ISF) testületeinek és szekcióinak idei utolsó ülését. A megbeszélés legfontosabb magyar vonatkozású híre, hogy az ISF főtitkára, Michael Keller aláírta a hazai Vetőmag Szövetség Szakmaközi Szervezet és Terméktanács elnökével, Takács Gézával a szerződést a 2017-es budapesti Világkongresszus rendezésére. A jeles esemény nemcsak a vetőmag ágazat szempontjából fontos, hanem az ország, a főváros számára kiemelt turisztikai értéket is jelent.

Egy helyet lépett előre Magyarország az ICCA toplistáján 

Magyarország előrelépett a világ legkedveltebb konferenciahelyszíneinek rangsorában - adta hírül a Magyar Turizmus Zrt. 
A Kempinskiben már megint kitaláltak valamit...

A Kempinskiben már megint kitaláltak valamit... 

A Kempinski Hotel Corvinus Budapest konferenciaszintjén kialakított The Kitchen új minőséget képvisel napjaink rendezvényhelyszínei közöt​​t​. A modern, jól felszerelt látványkonyhában a Kempinski mesterszakácsai interaktív módon adják át tudásuk legjavát a konferenciavendégeknek.

Kedvező és kedvezőtlen trendek a hazai konferenciaturizmusban 

A Magyar Turizmus Zrt. adatai szerint nőtt a konferenciák száma hazánkban tavaly. A résztvevők átlagos, 162 fős létszáma ellenben 17,3%-kal esett vissza. Az események átlagos időtartama 11%-kal rövidült, és 2,4 napra csökkent. 

Uniós források turisztikai marketingre 

Most első alkalommal európai uniós forrásokat is felhasználhat Magyarország a turisztikai marketingben – tájékoztatta a szakmai érdeklődőket Faragó Péter, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója az UTAZÁS kiállítás első napján, az UNWTO hivatalos konferenciáján, az Utazás Fórum keretében.

Több konferencia kevesebb résztvevővel 

Tavaly 8,3%-kal több konferenciát rendeztek Magyarországon. Remek hír. Az már kevésbé, hogy a résztvevők átlagos, 162 fős létszáma 17,3%-kal csökkent. Ugyanez igaz az események időtartamára, mely 2013-hoz képest 11,1%-ot esve 2,4 nap volt 2014-ben.

Budapesten találkoznak az európai kongresszusi irodák képviselői 

A Magyar Turizmus Zrt. képviseli Magyarországot az Európai Nemzeti Kongresszusi Irodák szövetségében, amely a közelmúltban öt új taggal bővült. Magyarország célja, hogy Budapest 2020-ra Európa egyik legnépszerűbb konferenciavárosa legyen.

Új szövetség erősítené az európai MICE-piacot 

Az Európai Nemzeti Kongresszusi Irodák stratégiai szövetsége létrehozásával kívánják tovább erősíteni Európa vezető pozícióját a kontinens kongresszusi irodái. Az európai MICE-piac erősítése érdekében létrejött szövetség megalakulását az IMEX Amerika hivatásturisztikai vásáron jelentették be.

Egyre több magyarországi konferenciát rendeznek szállodában 

A Magyar Turizmus Zrt. Magyar Kongresszusi Igazgatósága (MKI) partnerei közreműködésével 2014 első félévében is figyelemmel kísérte a magyarországi rendezvénypiac változásait, trendjeit.

Egyre kedveltebb konferenciahelyszín Budapest 

A Nemzetközi Konferenciák és Kongresszusok Szövetsége (ICCA - International Congress & Convention Association) frissen publikált, 2013. évi statisztikai összefoglalója szerint Budapest a 17. helyen végzett a világranglistán, a szervezet kritériumainak megfelelő nemzetközi rendezvények száma alapján.

Konferenciaturizmusban Németország az első 

Az IPK International és a World Travel Monitor (WTM) legújabb előzetes számai is igazolják, hogy Németország még tovább tudta fejleszteni az európai vendégek körében elért vezető pozícióját, mint üzleti úti cél.

1600 vendégéjszakát hozott Budapestnek egyetlen orvoskonferencia 

A március 19. és 23. között Budapesten megrendezésre kerülő nemzetközi idegsebész seregszemle nyolc év után tér vissza Európába. Vajon mivel tud Budapest versenybe szállni olyan egzotikus helyszínekkel, mint Bali vagy Shanghai?

Hol tart a magyar konferenciaturizmus? 

A Magyarországi Rendezvényszervezők és Szolgáltatók Szövetségének (MaReSz) hagyományos szakmai konferenciáját „Térjünk a lényegre!” címmel idén a gyönyörűen felújított Vigadóban tartották. Ganczer Gábor elnök megnyitója után a szövetség díját Semsei Rudolf tagozatvezető vehette át.

10 évente megduplázódik a nemzetközi konferenciák száma 

A magyar és nemzetközi konferenciaturizmus legújabb trendjeit, valamint a magyarországi hivatásturisztikai piac alakulásáról készült legfrissebb, 2013. első félévi statisztikáját mutatta be a Magyar Turizmus Zrt. a Business Travel Show szakmai konferenciáján október 2-án, a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban.

Hivatásturisztikai kínálatunkról készült tanulmány Kínában 

A Pekingi United University Turisztikai Iskolája által készített „Measuring the Economic Importance of the Meetings Industry” című tanulmány 13 országot elemezve mutatja be a konferenciaturizmus szerepét és hatását az adott ország gazdaságára.

Utoléri-e önmagát konferenciaturizmusunk? 

Azaz a 2011-es csúcsévet, mely kivételes év volt a hazai konferenciaturizmusban? Az ok: Magyarország féléves uniós elnöksége, melynek köszönhetően 2010-hez képest 12,1 százalékkal több nemzetközi - azaz minimum ötven fő és minimum három nemzet részvételével lebonyolított - konferenciát rendeztek kis hazánkban. Ellenben a 2011-es 602 nemzetközi eseményhez képest akár lehangoló is lehet a 2012-es „záráskor” könyvelt 505 konferencia, mely 16,1%-os esést jelent - derült ki szerdán a Magyar Kongresszusi Igazgatóság (MKI) és a Magyarországi Rendezvényszervezők és –szolgáltatók Szövetsége (MaReSz) közös sajtótájékoztatóján.

A konferenciaturizmusra erősít Pécs 

2013. május 29-én Csizi Péter, Pécs Megyei Jogú Város alpolgármestere, Szabó Anett, az Irány Pécs Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője és Pentz Mihály, a Corso Hotel tulajdonosa sajtótájékoztató keretében mutatták be azt a példaértékű pécsi összefogást, melynek célja a pécsi konferenciaturizmus fellendítése.

Tragikus évet zárt a hazai konferenciaturizmus 

Elpártoltak tavaly a nemzetközi kongresszusok Magyarországtól, derül ki a Világgazdaság írásából, amely a Magyar Kongresszusi Iroda (MKI) által nem publikált legfrissebb statisztika alapján készült.

A stratégiával rendelkező fővárosok sikeresek 

A városlátogató turizmus az európai gazdaságban komoly szerepet játszó tényezővé nőtte ki magát. A fővárosokban kiemelt jelentősége van a kongresszusi turizmusnak is - derül ki a Roland Berger, osztrák stratégiai konzultáns és társai által 24 európai főváros turizmusának alakulásáról készített 2005-2010-es évekre kiterjedő felméréséből.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére