A Kempinskiben már megint kitaláltak valamit...

A Kempinski Hotel Corvinus Budapest konferenciaszintjén kialakított The Kitchen új minőséget képvisel napjaink rendezvényhelyszínei közöt​​t​. A modern, jól felszerelt látványkonyhában a Kempinski mesterszakácsai interaktív módon adják át tudásuk legjavát a konferenciavendégeknek.

A funkcionálisan kialakított és berendezett étkező- és pihenőrészben a vendégek zavartalanul élvezhetik a dizájn és a gasztronómia harmóniáját. A The Kitchen egy szinten van a szálloda többi bankett-termével és további előnye, hogy természetes fényt kap a hotel hatalmas tetőablakain keresztül. Ideális helyszín gasztronómiai eseményekhez és interaktív kávészünetekre.  A The Kitchen kötetlensége oldott hangulatot teremt a konferenciák szüneteiben, így a vendégek kikapcsolódhatnak a koncentrációt igénylő előadások között.

A helyszín elsősorban olyan események rendezésére a legalkalmasabb, ahol fontos szerepet játszik, hogy az ételek a vendégek előtt, ​akár ​azok bevonásával készüljenek. A szálloda mesterszakácsa a különleges és szezonális menüket szórakoztató és edukatív formában készíti és mutatja be a konferencia résztvevőinek.

A tematikus főzőtanfolyamokon lehetőség nyílik a már meglévő kulináris tudás csiszolására, néhány példát említve: "pezsgő és burger", "a konyhafőnök asztalánál", "egészséges menük", "egyszerűen elkészíthető parti snackek", "bisztrókonyha", "arab ételek","orosz ízek", "a jó reggeli titkai" és "borok a konyhában". 

A The Kitchen kibérelhető privát eseményekre, séffel, személyzettel és a menühöz szükséges alapanyagok biztosításával. A The Kitchen ugyancsak egyedi helyszín lehet koktélfogadásokra a Regina Bálteremben tartott gálavacsora előtt, de akár pop-up konyhaként vagy mini-konyhaként, például gyermekzsúrok megtartására.

"A Kempinski Hotel Corvinus mindig is élen járt Magyarországon a szállodaipari újdonságok és az élményalapú bankettszolgáltatások bevezetésében." - mondta Stephan Interthal, a szálloda igazgatója. "A The Kitchen jól beleillik a két évvel ezelőtt kialakított "Belvárosi Gasztronómiai Központ" koncepciónkba és Budapest izgalmasan fejlődő gasztronómiai trendjeibe. Napjainkban a vendégek igénylik, hogy a konferenciához tartozó szolgáltatásoknak ne csak élvezői, hanem aktív részesei lehessenek. Erre nyílik lehetőség a The Kitchenben látványos, kötetlen és könnyed formában. Biztos vagyok benne, hogy a The Kitchen kiemelkedik a mai modern rendezvényhelyszínek közül frissességével és újszerűségével."

Forrás: Vendég & Hotel Online


Idén is megtartják a Budafoki Pincejárat borral, pezsgővel bélelt programjait

Idén is megtartják a Budafoki Pincejárat borral, pezsgővel bélelt programjait 

Idén bemutatják Budapest Bornegyedének gazdag hagyományait, művészeti értékeit és a pezsgő- és borkultúra új irányvonalait.
Leáldozóban a fine dining népszerűsége, feljövőben a cukrászdák rangja

Leáldozóban a fine dining népszerűsége, feljövőben a cukrászdák rangja 

Sok minden kiderült az egyik vendéglátással, rendezvényszervezéssel és hotelüzemeltetéssel foglalkozó cég megbízására  2024 őszén elkészült kutatásból.
Kávé, költészet, képzőművészet

Kávé, költészet, képzőművészet 

Rendhagyó italbemutató a pesti Dorottya utcai Edison & Jupiter speciality kávézóban.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.
Százféle fánk a Fánkfesztiválon

Százféle fánk a Fánkfesztiválon 

Karneváli programokkal várják idén is a résztvevőket.
Közel száz borászat a Furmint Február Nagy Kóstolón

Közel száz borászat a Furmint Február Nagy Kóstolón 

Több mint nyolcvan pincészet kétszáznál is több, furmintból készült borával találkozhat a közönség a 15. Furmint Február Nagy Kóstolón csütörtökön Budapesten, a Hagyományok Házában.
Bepillantás egy kétszáz éves olasz malom trénerképzésébe

Bepillantás egy kétszáz éves olasz malom trénerképzésébe 

Egy 193 éves olasz malom, hagyományok, innováció és egy jó adag magyar szenvedély.
Amerikai importőrök: alaposan betáraztak proseccóból a védővámok réme miatt

Amerikai importőrök: alaposan betáraztak proseccóból a védővámok réme miatt 

Az a biztos, ami már a tárolókban van.
Valentin-nap a város felett

Valentin-nap a város felett 

Valentin-napi élmények a Matild Palotában.
Búcsú az ismert konyhai tárolóedényektől

Búcsú az ismert konyhai tárolóedényektől 

Immár hivatalosan is bejelentették: végleg eltűnik Magyarországról a Tupperware – az az amerikai cég, amelynek neve egybeforrt a konyhai műanyag tárolódobozokkal.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.