Rekordot döntött tavaly is a magyar turisták száma Horvátországban

Rekordot döntött tavaly is a magyar turisták száma Horvátországban 

Rekordot döntött tavaly a magyar turisták száma és a vendégéjszakák mennyisége is Horvátországban, ezzel folytatódott az évek óta tartó tendencia - tájékoztatta a Horvát Turisztikai Közösség budapesti képviseletének igazgatója pénteken az MTI-t.
Megdőlt a magyar turisták tavalyi rekordja Horvátországban

Megdőlt a magyar turisták tavalyi rekordja Horvátországban 

Szeptember első hetében megdőlt a 2016-os rekord, alig nyolc hónap alatt több magyar turista járt Horvátországban és több vendégéjszakát töltött ott, mint tavaly egész évben - közölte a Horvát Idegenforgalmi Közösség budapesti képviseletének vezetője az MTI-vel.

Rekordszámú magyar turista kereste fel Ausztriát tavaly 

Az osztrák turisztikai ágazat – mind a vendégérkezések, mind a vendégéjszakák tekintetében – sikeres évre tekinthet vissza.

Minden korábbi rekordot felülmúltak a magyar turisták Horvátországban 

Minden korábbi rekordot megdöntve 513 ezer magyar turista járt tavaly Horvátországban, ahol 2,753 millió vendégéjszakát töltöttek - közölte a Horvát Idegenforgalmi Közösség magyarországi képviseletvezetője szerdán.
Ön szerint is ilyen a tipikus magyar utazó?

Ön szerint is ilyen a tipikus magyar utazó? 

A tipikus magyar utazó belföldön érzi magát elemében, s inkább a luxust, kényeztetést, valamint a bőséges étkezéseket részesíti előnyben a visszafogottsággal és egészséges táplálkozással szemben. Ha pedig mindennel elégedett, szívesen jattol – derült ki a Szallas.hu rendhagyó kutatásából.
Rekordokat döntöget Horvátország turizmusa

Rekordokat döntöget Horvátország turizmusa 

Rendkívül sikeres volt a tavaszi és nyári időszak Horvátország turizmusát tekintve, a statisztikai adatok szerint mind a látogatószám, mind a vendégéjszakák száma rekordértéket ért el az idei főszezonban, így a szakemberek azzal számolnak, hogy az egész éves eredmény is minden eddiginél jobb lesz.
Feljelentik a Pompeji romjain pózoló magyar turistákat

Feljelentik a Pompeji romjain pózoló magyar turistákat 

Magyar turisták karatézó mozdulatokkal viccelődtek, Facebookon népszerűsködtek, de kárt is tehettek a világörökség részében.

Csak az izraeli turisták száma nőtt jobban a magyarokénál Prágában 

Megugrott az idei első fél évben a Prágába látogató magyar állampolgárok száma - derült ki a Prague City Tourism (PCT) ügynökség most nyilvánosságra hozott félévi statisztikájából.

Így használják bankkártyájukat a magyarok külföldön 

A költéseink egyre nagyobb részét rendezzük bankkártyával, ha fizetésre kerül sor külföldön. Nem csak az utazás alatt, de annak előkészítésekor is gyakran használjuk a plasztikot – a szállás (31%) és az utazás (32%) költségeit már minden harmadik esetben rendezzük így - derül ki a Mastercard kutatásából.

A külföldi utak negyedét szervezték utazási irodán keresztül a magyarok 

2015-ben a magyar lakosság 21%-a utazott legalább egy alkalommal külföldre többnapos, turisztikai út keretében, és a külföldi utazások egynegyedét szervezték utazási iroda segítségével. A többnapos, egyénileg szervezett utazások 13%-ánál interneten foglalták le a fő közlekedési eszközt, 12%-uk szálláshoz is ily módon jutott.

Horvátországban vigyáznak ránk a magyar rendőrök 

Július elsejétől Horvátországban is segítik a magyar turistákat a magyar rendőrök - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata pénteken a rendőrség honlapján.

Megindultak a magyar bevásárlóturisták 

2016. első negyedévében 50%-kal megugrott a magyarok határon túli költekezése.

Tegyünk az utazáspesszimizmus ellen! 

Elég az utazáspesszimizmusból - mondja Gruber Csaba, a Gruber Travel tulajdonos-ügyvezetője, aki közösségi oldalán fejti ki véleményét azzal kapcsolatban, hogy sok magyar idén fél külföldre utazni.

A görög, spanyol és bolgár tengerpart lesz a sláger idén? 

Hiába a hosszú, kánikulai nyár, a magyar utazók többsége a múlt évben a vakációt maximum nyolc naposra szabta, és közülük szinte mindenki a tengerpartot vette célba – derül ki az Invia tavalyi utazási trendjeit elemző friss statisztikájából. A felmérés arra is rámutat, hogy 2015-ben a legkedveltebb úti célnak Görögország, illetve szorosan mögötte Törökország és Egyiptom számított. Ez a tendencia idén némiképp átalakulhat. Bár Görögország megtartotta vezető helyét, a fáraók földjére már kicsit kevesebben mennek honfitársaink közül.

A magyar utazók nagy része egyénileg szervezi téli kiruccanását 

Minden harmadik magyar utazik a december és március közötti időszakban, amire átlagosan 38.000 forintot költenek, és jellemzően belföldön, főleg városnézéssel és wellnessezéssel töltik az erre szánt időt – derül ki a Budapest Bank megbízásából készült reprezentatív kutatásból. A válaszadók egyharmada biztosítás nélkül vág neki az utazásnak, leginkább azért, mert nem szívesen költ rá, vagy, mert úgy véli, vele nem történhet baj.

Sosem volt még ennyi magyar Horvátországban egy év alatt 

Rekordszámú magyar turista járt tavaly Horvátországban, több mint 470 ezer magyar vendég 2,5 milliót meghaladó vendégéjszakát töltött az adriai államban 2015-ben - közölte a Horvát Idegenforgalmi Közösség budapesti képviseletének vezetője pénteken.

Szereti a szervezett programokat és e-mailben kér árajánlatot a magyar turista 

Szeretjük, ha az utazásunk idejére szerveznek nekünk programot, ha pedig Japánról van szó, Tokió a legkedveltebb úti célunk, a cseresznyevirágzás érdekel minket leginkább, és többnyire szeptemberben gondolunk a következő nyaralásra – ilyenek vagyunk mi, magyar utazók a Japánspecialista utazási iroda felmérése szerint.

Sosem volt még ennyi magyar turista Horvátországban 

A délszláv háború utáni 20 év rekordját megdöntve több mint 2,4 millió vendégéjszakát töltöttek el a magyar vendégek az idén Horvátországban - tájékoztatta a Horvát Idegenforgalmi Közösség budapesti képviseletvezetője csütörtökön az MTI-t.

Rekordközeli lehet idén a magyar turisták száma Horvátországban 

Augusztus végéig több magyar turista járt Horvátországban, mint tavaly egész évben, és a növekedés üteme alapján év végéig a látogatók száma megközelítheti az elmúlt 20 év rekordját - mondta a Horvát Idegenforgalmi Közösség budapesti képviseletvezetője hétfőn.

A magyarok többsége az internetre támaszkodik az utazás megtervezésénél 

A magyarok 15%-a szerint nélkülözhetetlen az internet használata a nyaralás megtervezéséhez, és 8,2% számára az utazás alatt is alapvetően fontos az Internetkapcsolat.

Ismét rekordot dönthetnek a magyarok Horvátországban 

Horvátországban csaknem ötödével nőtt a magyar turisták és az ott töltött vendégéjszakák száma az idén júliusban az egy évvel korábbihoz képest, ez a legnagyobb arányú növekedés a legjelentősebb tíz küldő államot tekintve - tájékoztatta a Horvát Idegenforgalmi Közösség csütörtökön az MTI-t.

Ausztráliai és új-zélandi utazásról álmodoznak a magyarok 

Az év végére a magyarok összesen 27 százaléka mondhatja majd el magáról, hogy külföldön nyaralt, több mint egy tizedük pedig repülővel fog utazni, amely utazásra a többség személyenként megközelítőleg 120 ezer forintot szán – derült ki az Emirates Airline megbízásából készített reprezentatív kutatásból,  amely a magyarok nyaralási szokásait vizsgálta.

Többet költenek idén nyaralásra a magyar családok 

Nyaralásra idén 30 ezer forinttal többet fordítanak a magyar családok, és ebben a szezonban 8 napról átlagosan 9 napra emelkedett az üdülésre szánt idő az előző év azonos időszakához képest - derül ki a Budapest Bank reprezentatív felméréséből.

Ingyenes tájékoztatás az utasjogokról a budapesti repülőtéren 

Az Európai Fogyasztói Központ (EFK) szerint a magyar fogyasztók - különösen a légi utasok - gyakran nem rendelkeznek megfelelő információkkal jogaikról, ezért a központ sajtókampányt indított és ingyenes segítséget nyújt a határon átnyúló fogyasztóvédelmi ügyekben - jelentette be Kriesch Attila, a szervezet magyarországi igazgatója kedden a Liszt Ferenc repülőtéren tartott sajtótájékoztatón.

Egyre több magyar turista utazik Horvátországba 

Németország, Dél-Korea és az Egyesült Államok után a Magyarországról érkező vendégek adatai mutatják a leggyorsabb növekedést a horvát turizmus idei első öt hónapjában - tájékoztatta a Horvát Idegenforgalmi Közösség budapesti képviseletvezetője kedden az MTI-t.

Tényleg ciki a magyar turista? 

A viselkedésünk árulja el leginkább a magyarságunkat, ha külföldön járunk – derült ki a Szallas.hu felméréséből. Minden harmadik embert ért már meglepetés amiatt, hogy egy idegen országban valaki megértette a magyarul elhangzott szavakat.

Többet költ és hosszabb időre utazik idén a magyar turista 

A trivago.hu utazási weboldal felmérése szerint a magyarok idén többnyire ugyanazokat az úti célokat keresik meg a nyáron, mint tavaly, de átlagosan többet hajlandók költeni a szállásra. 

Magyar turisták sérültek meg egy thaiföldi balesetben 

Feltehetőleg magyar és román állampolgárságú turisták sérültek meg egy thaiföldi közúti balesetben a hétvégén - jelentették hétfőn thaiföldi hírportálok. A bangkoki magyar konzul megerősítette az MTI-nek, hogy a balesetnek van egy közepesen súlyos magyar sérültje, akit kórházban ápolnak.

Özönlenek a magyarok Horvátországba 

Mintegy 400 ezer magyar vendég több mint 2,1 millió vendégéjszakát töltött 2014-ben Horvátországban, ahol nyolc év óta nem regisztráltak ilyen kimagasló magyar adatokat - tájékoztatta a Horvát Idegenforgalmi Közösség budapesti képviseletvezetője pénteken az MTI-t.

Tour-operátorok értékelték a nyári szezont 

Megfordulni látszik a charterpiac évek óta tartó mélyrepülése, az idén végre újra több magyar utazott bérelt repülőgépekkel, mint az előző években. Az általunk megkérdezett tour-operátorok többsége szerint is jobb volt az idei nyár, mint a tavalyi, bár egyesek óvatosak még a jövőt illetően.

Özönlenek a magyarok Horvátországba 

Horvátországban átlépte a 2 milliót a magyar vendégéjszakák száma, a vendégforgalom pedig az idén elérheti akár a 400 ezret is, amire 2007 óta nem volt példa - tájékoztatta a Horvát Idegenforgalmi Közösség pénteken az MTI-t.

Hasítanak a magyarok Horvátországban 

A legjelentősebb tíz küldő állam közül a legnagyobb mértékű növekedést mutatta júliusban Horvátországban a magyar turisták száma, a bővülés mértéke az első hét hónapra vonatkozóan is kiugró - mondta el a Horvát Idegenforgalmi Közösség budapesti képviseletvezetője pénteken az MTI-nek.

5 napot nyaral idén a magyar 

A hazai lakosság utazási kedvére is pozitív hatással van, hogy a gazdasági válság kitörése óta először javult a magyarok hangulata.  A megkérdezettek 45 százaléka tervezi, hogy idén nyaralni megy.

Lassan növekszik az utasbiztosítási piac 

Feleannyi időt töltöttek külföldön a magyar turisták tavaly, mint az utolsó "békeévben", 2009-ben. Az idén 10-15%-os növekedést vár a piac. 
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!