Nagyvárad és Arad között gyorsforgalmi autóút épül

Nagyvárad és Arad között gyorsforgalmi autóút épül 

Megkapta a bukaresti környezetvédelmi tárca jóváhagyását hétfőn a Nagyvárad és Arad között megépítendő, Nagyszalontánál a magyarországi M44-es úttal is összeköttetést teremtő gyorsforgalmi út, jelentette be közösségi oldalán Mircea Fechet román környezetvédelmi miniszter.
Indul a QR-kódos kedvezménykampány Nagyváradon

Indul a QR-kódos kedvezménykampány Nagyváradon 

Számos kedvezménnyel várják a turistákat az idei turisztikai idényben Nagyváradon - írta szerdai közleményében a romániai város és térsége turizmusát népszerűsítő turisztikai egyesület (APTOR).

Új terminálnak örülhetnek a légiutasok Nagyváradon 

A mintegy 26 millió lejes (1,87 milliárd forint) beruházással megépített közel háromezer négyzetméteres terminál három sávon óránként hatszáz utas kiszolgálására lesz képes, és mostantól a belföldi indulásokat és érkezéseket, valamint a külföldi érkezéseket szolgálja ki.
Adventi vásár és újdonságok Nagyváradon

Adventi vásár és újdonságok Nagyváradon 

A PR in Hungary partnerségével a Nagyvárad és a Régió Turizmusát Népszerűsítő Egyesület (APTOR) kétnapos karácsonyi tanulmányútra invitálta szerkesztőségünket december 9-10-én.

Mi lesz a nagyváradi püspöki palotával? 

Nagyvárad polgármesteri hivatala húsz évre átvenné és felújítaná a szombaton leégett görögkatolikus püspöki palotát - jelentette be Ilie Bolojan polgármester kedden a Virgil Bercea görögkatolikus püspökkel közösen tartott sajtótájékoztatón.

Szinte teljesen leégett 

Szombaton késő este kigyulladt, és szinte teljesen leégett a Nagyvárad főterén álló görög-katolikus püspöki palota - közölték a romániai hírtelevíziók, hírügynökségek.
Nyíregyházi turné Nagyváradon

Nyíregyházi turné Nagyváradon 

A 6. Szent László Napokat 2018. június 18-24. között rendezték meg a romániai Bihar megye székhelyén, ahol Nyíregyháza város a vásárosnaményi Tourinform irodával és a baktalórántházi Fenyves**** Szálloda és Konferencia Központtal közösen Szabolcs-Szatmár-Bereg megye turisztikai kínálatát népszerűsítette.

50 standon közel 100 kiállító 

Az idei, március 23- 25. között megrendezett XXVIII. Debreceni Utazási Vásár és Autókiállítás díszvendége Nagyvárad és Biharország, a belföldi turizmus kiemelt úti célja pedig a Mátra és a Bükk volt.
Advent Nagyváradon

Advent Nagyváradon 

A PR in Hungary partnerségével a Nagyvárad és a Régió Turizmusát Népszerűsítő Egyesület (APTOR) kétnapos karácsonyi tanulmányútra invitálta a magyar média néhány képviselőjét december 4-5-én Nagyváradra. A kis csapatot Mihai Jurca ügyvezetője tájékoztatta és kísérte útján.
Charterjárat indul Nagyváradról az egyiptomi üdülőhelyre

Charterjárat indul Nagyváradról az egyiptomi üdülőhelyre 

Október 4-től indul a charterjárat az egyiptomi Hurghadába. 

Egy éven belül elkészül a nagyváradi reptér új terminálja 

A debreceni reptér számára konkurenciát jelentő nagyváradi légikikötő második termináljának tervezése-kivitelezése kb. 500 ezer euróba kerül, és a nyertes konzorciumnak egy év áll a rendelkezésére, hogy átadja a létesítményt.

Négynapos gyalogos zarándoklat indul Nagyváradra 

Négynapos gyalogos zarándoklat indul Gyomaendrődről Nagyváradra Szent László király tiszteletére májusban - hangzott el a programot beharangozó sajtótájékoztatón csütörtökön, Budapesten. 

Ady és Léda nyomában a nagyváradi adventi forgatagban 

Második alkalommal tartják meg Nagyváradon az adventi vásárt, ahonnan nem hiányzott a forralt bor, az ízléses vásárfia mellett pedig ínyencségeket is kínáltak a messziről is érkező vendégeknek.

Nagyszeben és Nagyvárad Európa legjobb ár-érték arányú városai között 

Két romániai város, Nagyszeben és Nagyvárad is felkerült Európa legjobb ár-érték arányú tíz úti célja közé – áll az AGERPRES hírügynökséghez eljuttatott közleményben.

4,5 millió euróból újulhat meg a nagyváradi püspöki palota 

Az Európai Unió pénzforrásaink a felhasználásával újítaná fel a római katolikus egyház a nagyváradi püspöki palotát - közölték az egyház illetékesei.

Nagyvárad, ’’a holnap városa’’ 

… írta róla egykor Dutka Ákos erdélyi író. Ma is ez jut eszünkbe, látva a városban zajló, magas minőséget célzó fejlesztéseket. Vendéglátó városunk a felújítások miatt kicsit még fésületlen, de feltétlenül igényességre törekvő, vidám, nagyrészt a MICE-célközönségre szabott, vonzó úti cél már most is.

Visszatérnek Nagyváradra az izraeli turisták 

A hetvenes években közlekedett utoljára charterjárat Nagyvárad és Tel-Aviv között, most azonban újraindították a járatokat: április 22-étől nyár végéig több mint kétezer izraeli turistára számít a romániai város.

Nagyvárad: ékszerdoboz a határ mellett 

Ezeréves magyar emlékek, barokk és szecessziós épületek, megújuló belváros, rengeteg zöld felület, kiváló gyógyvíz – ezt kínálja a magyar határ közvetlen közelében fekvő romániai Nagyvárad.

Két romániai reptér is megújult a határ mellett 

Csak a véletlen műve, hogy ugyanazon a napon, április 20-án adták át a megújult nagyváradi és aradi repteret. A különbség azonban óriási: amíg Nagyváradon ma már egy 120 tagú izraeli turistacsoport landol, Aradon a járatok hosszú távú biztosítása még kérdéses.

Nagyváradon kapnak versenytársat az észak-alföldi fürdők 

Fogászat, fodrászat, egészség- és szépségmegőrző szolgáltatások, orosz, finn, valamint száraz szauna, infra- és jégkabin, török fürdő, aromaterápia, 12 belső, 6 külső medence is lesz a március végén avatandó, de csak májustól látogatható nagyváradi Nymphea Wellness és Termálközpontban.

Hat év után befejezték a nagyváradi vár felújítását 

Befejeződött a nagyváradi vár hat éve tartó felújítása - közölte hétfőn az Agerpres hírügynökség. Az épületegyüttes januártól válik látogathatóvá. 

Nyíregyháza Nagyváradon is bemutatkozott 

Nyíregyháza és a Magyar Turizmus Zrt. összefogásának eredményeként turisztikai bemutatkozásra került sor Nagyváradon. Dr. Kovács Ferenc polgármester vezetésével november 2-án egy nyíregyházi delegáció utazott a Bihar megyei székhelyre, ahol újságírókkal, valamint turisztikai szakemberekkel találkoztak.

Tizenhárom település félmilliárd forintból újítja meg közösségi közlekedését 

Több mint félmilliárd forintot nyert "Az Értől az óceánig – a falvaktól a városokig komplex közösségi közlekedés fejlesztése Biharban" nevet viselő pályázatával tizenhárom Hajdú-Bihar megyei település. A vasúti és az autóbusz-közlekedés feltételeinek javítása, a MÁV és a Volán menetrendek összehangolása a cél. 

Új kifutópálya épül a nagyváradi repülőtéren 

Új kifutópályát építenek a nagyváradi repülőtéren, ezért július 6. és szeptember 2. között a légi kikötő nem fogad gépeket – közölte csütörtökön a Mediafax hírügynökség.

Óriási wellnessközpontot épít a KÉSZ Nagyváradon 

Több mint 15 millió euróból az egyik legnagyobb romániai wellnessközpontot építik fel Nagyváradon. A tündérrózsa latin nevét viselő Nymphaea nevű új élményfürdő és üdülőközpont kivitelezését a magyar tulajdonú KÉSZ Csoport romániai tagvállalata nyerte el.

Elkezdődött a nagyváradi repülőtér 6,3 milliárd forintos felújítása 

Nagyváradon elkezdődött a nemzetközi forgalom számára nyitott helyi repülőtér felújítása - jelentették be hétfőn a repülőteret működtető Bihar megyei önkormányzat, és a munkálatokat végző cég képviselői.

Erősödik a vallási turizmus 

A „Magyarország-Románia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013” keretében megvalósul a nagyváradi ZION Zsinagóga és a debreceni Kápolnási Utcai Zsinagóga felújítása.

Hat új külképviseletet nyit a külügy 

Hat új külképviseletet nyit a magyar kormány: Eszéken, Krakkóban és Torontóban főkonzulátus, Melbourne-ben, Marosvásárhelyen és Nagyváradon konzuli iroda nyílik -írja a Magyar Közlöny.

Restaurálják Erdély legszebb szecessziós épületét 

Restaurálják a nagyváradi Saspalotát. A ház átjáróját az önkormányzat újítja fel európai uniós forrásokból, az épület negyedét kitevő Fekete Sas Szállót pedig egy magánvállalkozó restauráltatja ezzel egy időben, adta hírül a Kárpát Expressz.

Árverésre bocsátották a nagyváradi Ady-központot 

Adóhátralék miatt a nagyváradi önkormányzat árverésre bocsátotta a magyar kormánytámogatással épült nagyváradi Ady-központot - írja keddi számában a Krónika című erdélyi napilap.

DoubleTree by Hilton nyitott Nagyváradon 

Szeptember végén nyitott a DoubleTree by Hilton Oradea, a nagyváradi szálloda a szállodalánc második romániai egysége.

Határon átnyúló vasúti projekt 

A Szeghalom Kistérség Többcélú Társulás és Toboliu község önkormányzata (RO) közös pályázatban, a „Magyarország-Románia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013” keretében fogja megvalósítani a „Határon átnyúló vasúti projekt Gyomaendrőd (HU) és Nagyvárad között” című projektjét.

Románia zöld fővárosa: Nagyvárad 

Nagyvárad 2011-es zöld programjait tartotta a legmeggyőzőbbeknek a román környezetvédelmi tárca.

Dél-Alföld és Mórahalom a nagyváradi TOP EXPO-n 

A dél-alföldi turisztikai régió és Mórahalom állított ki múlt hétvégén (2011. szeptember 22-25. között) a nagyváradi TOP EXPO kiállításon.

Szomszédolás Bihartól Bihorig 

Nem árt megjegyezni a kissé fura hangzású www.thematic-routes.eu honlapcímet, mert értékes információkat tartalmaz azok számára, akik Hajdú-Bihar és a határ menti romániai megyék (Bihar és Szatmár) látnivalóira kíváncsiak. Munkatársunktól
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!