Szombattól látogatható a magyar pavilon Velencében

Szombattól látogatható a magyar pavilon Velencében 

A Néprajzi Múzeum többszörös díjnyertes épületét mutatja be az idei Velencei Építészeti Biennále magyar pavilonja, amely szombattól látogatható az immár 18. alkalommal megrendezett nemzetközi kiállításon - közölte a Városliget Zrt. az MTI-vel pénteken.
Újabb Kolodko-miniszobor a fővárosban

Újabb Kolodko-miniszobor a fővárosban 

Ezúttal a Néprajzi Múzeum elé helyezte el alkotását az ukrán származású gerillaszobrász.
Átadták a Néprajzi Múzeum új épületét

Átadták a Néprajzi Múzeum új épületét 

Világszínvonalú új otthont kapott a Néprajzi Múzeum, amelynek a Városliget szélén megvalósult új épületét hétfő délutántól vehetik birtokba a látogatók.
Tavasszal nyílik a Néprajzi Múzeum

Tavasszal nyílik a Néprajzi Múzeum 

Az új Néprajzi Múzeum Európa egyik legkorszerűbb etnográfiai intézménye lesz, amely a Városligeti fasornak a parkhoz csatlakozó végében épül.
Bemutatták a Néprajzi Múzeum új arculatát

Bemutatták a Néprajzi Múzeum új arculatát 

A megújulást és a jelenkorral való szimbiózist tükrözi a 2022 tavaszán a Városliget mellett, új épületben újranyíló Néprajzi Múzeum kedden bemutatott, friss arculata.
Online konferencián mutatják be a megújuló Néprajzi Múzeum kiállításait

Online konferencián mutatják be a megújuló Néprajzi Múzeum kiállításait 

Először enged betekintést a szakma és a nagyközönség számára új állandó kiállításainak tervezésébe a Néprajzi Múzeum november 16. és 18. között az Útközben - En Route című nemzetközi online konferencián.
Az UNESCO a Liget-projekt leállítását kéri a kormánytól

Az UNESCO a Liget-projekt leállítását kéri a kormánytól 

A világörökségi helyszínek megőrzésére tett erőfeszítésekről készített jelentést az ENSZ oktatási, tudományos és kulturális szervezete, az UNESCO. A magyar főváros nagy beruházásaival kapcsolatban konkrét kritikákat is tartalmazó dokumentumot a Hvg.hu vette észre.

Épület nélkül is aktív a Néprajzi Múzeum 

Noha leendő, Városliget melletti otthona még épül, a Néprajzi Múzeum jelenleg is aktívan dolgozik a költözés előkészítésén, miközben nyári programokkal, új kötettel és digitális tartalmakkal is jelentkezik - hangzott el az intézmény csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

Sorozatfüggők hajrá! 

Kiállításai ugyan bezártak, alapítását azonban idén is megünnepli a Néprajzi Múzeum egy olyan online sorozat indításával, amelyek az egyes gyűjtemények kulisszatitkait, a költözés fázisait és a hónap műtárgyát dolgozzák fel.
Még idén elkezdődik a Néprajzi Múzeum építése

Még idén elkezdődik a Néprajzi Múzeum építése 

A Liget Budapest Projektnek köszönhetően a 145 éves Néprajzi Múzeum történetében először kap olyan épületet, melyet a gyűjtemény igényei szerint terveztek meg. A múzeum egy korszerű, minden szempontból világszínvonalú, a szakmai követelmények, valamint gyűjteményi és látogatói igények szerint kialakított 34.000 négyzetméteres épületben kap új és végleges otthont a Városligetben, ahol 1896-ban - a millenniumi kiállításon - először mutatkozott be a nagyközönségnek.

Világmúzeum nyílik Bécsben 

Nagyszabású átalakítási munkálatok után október 25-én végre újra megnyitja kapuit a bécsi Világmúzeum (Weltmuseum Wien), a régi Néprajzi Múzeum (Museum für Völkerkunde). A három évig tartó átépítés után 14 megújult teremben ismerheti meg a közönség a világ kultúráit. 

Két épületbe költözik a Néprajzi Múzeum 

Az Ötvenhatosok terére tervezett új múzeumépület mellett a Szabolcs utcában már épülő Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központban (OMRRK) is fogadja majd a látogatókat a költözés előtt álló Néprajzi Múzeum.

November végén zár be a Néprajzi Múzeum 

November végén zárja be a látogatók előtt Kossuth téri épületét a Néprajzi Múzeum, amelynek új otthonát 2017 második felében kezdik építeni az Ötvenhatosok terén. 

Lábbeli-kiállítás nyílik a Néprajzi Múzeumban 

A lábbelik kulturális sokszínűségét tekinti át hat kontinens és több mint ezer év cipőin, szandáljain, saruin, getáin és mokaszinjain át a Néprajzi Múzeum vasárnap nyíló, Bocskor, csizma, paduka című kiállítása.

Székelyföldtől Kongóig a Néprajzi Múzeumban 

Tíz kiállítás szerepel a Néprajzi Múzeum idei programkínálatában. Közülük kettő - az Új szerzemények 2013-2014 és az Új épület, megújuló múzeum című tárlat - csütörtökön, a Néprajzi Múzeum napján nyílt meg.

A magyar vidéki zsidóság kultúrája a Néprajzi Múzeumban 

A Holokauszt Emlékév keretében megrendezett néprajzi tárlat 72, kiállításon eddig soha nem szerepelt zsidó vonatkozású műtárgyat mutat be a Néprajzi Múzeum gyűjteményéből.

A fotósok az életveszélytől sem riadnak vissza 

A World Press Photo tavalyi pályázatának csaknem 100 ezer felvételéből kiválasztott 143 díjnyertes fotót láthatja a World Press Photo utazó kiállításának közönsége péntektől a Néprajzi Múzeumban.

A kerékpározást népszerűsítő biciklitörténeti kiállítás nylíik 

A budapesti és a szabadkai kerékpározás történetét mutatja be tárgyak, szövegek és fotók segítségével a Bicikliváros című kiállítás, amely hétfőn nyílik a budapesti Néprajzi Múzeumban.

A sasvári pietákról nyílt kiállítás 

Az egyik legjelentősebb 18. századi kegyhelyről, a mai Szlovákia területén található Sasvárról (Sastin) származó pietákból nyílik kiállítás szeptember 21-én a Néprajzi Múzeumban, a szakrális művészetek hetéhez kapcsolódva.

Parlamenti belépőt a Néprajzi Múzeumban vegyen! 

A Néprajzi Múzeum együttműködési megállapodást kötött a Parlamenttel: május 2-től, a Kossuth tér átépítésének ideje alatt az Országház látogatói a múzeum jegypénztáraiban vásárolhatják meg belépőjegyeiket - tájékoztatott közleményben a Néprajzi Múzeum.

Eltáncolt teremtés a bécsi Világmúzeumban 

„Eltáncolt teremtés. Ázsia a világok között“ címmel nyitotta meg első tárlatát a felújított és átnevezett bécsi Néprajzi Múzeum, mely most már Világmúzeum néven várja látogatóit. Koponyákat ábrázoló díszes táncmaszkok, kosztümök és színes koreai legyezők mesélnek vallás és tánc kapcsolatáról. 

Újra Magyarországon a világ legjobb sajtófotói 

Idén is eljutnak Magyarországra a világ legjobb sajtófotói! A  World Press Photo 2012  szeptember 28. és október 28. között ismét a Néprajzi Múzeumban látható.

Kukkantás az ajtó mögé 

Új időszaki kiállítás nyílik a Néprajzi Múzeumban "Casa mare" címmel. Frank Gaudlitz fényképein Délkelet-Európa lakóinak otthonaiba nyerhetünk pillantást.

Rákosi 60 

Hatvan évvel ezelőtt 1952. március 9-én nyílt meg a Rákosi Mátyás 60. születésnapjára rendezett grandiózus tárlat a Néprajzi Múzeum mai épületében, a volt Igazságügyi Palotában. 

Néprajzi Múzeum: változik a nyitva tartás 

A Néprajzi Múzeum nyitva tartása a World Press Photo kiállítás nyitva tartása alatt, a 2011. szeptember 30-tól október 30-ig tartó időszakban megváltozik.

WORLD PRESS PHOTO idén újra 

2011. szeptember 30-án nyílik a Néprajzi Múzeumban a World Press Photo 2011 kiállítás és kísérő kiállításai, a Duna fotókiállítás és a BEYOND THE BODY – egzotikus sportfotók a nagyvilágból című kiállítás.

Újra úton az EtnoMobil 2.0 

A mindössze 10 négyzetméteres mobil, lakókocsis kiállítás összeállításában a Néprajzi Múzeum által koordinált MaDok-program szervezésében 17 hazai múzeum és intézmény működött közre. Az őszi turné 2011. szeptember 2. – 2011. október 30. között tart.

Igényes ajándékok turistáknak 

„Igényes ajándékok turistáknak” névvel indított pályázatot a Néprajzi Múzeum. Megvan a győztes - közölte a Turizmus Online-nal az egri önkormányzat.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!