A város, ahol támogatják a szálláshelyek energetikai fejlesztését

A város, ahol támogatják a szálláshelyek energetikai fejlesztését 

Mórahalom önkormányzata pályázatot írt ki szálláshely szolgáltatók energetikai megtakarítást célzó beruházásainak támogatására - tájékoztatta lapunkat a Móra-Tourist Nonprofit Kft.
Vizsgálatot kér a kerületi légiutasadó ügyében Ferihegy

Vizsgálatot kér a kerületi légiutasadó ügyében Ferihegy 

A Budapest Airport felügyeleti eljárás elindítását kezdeményezte az illetékes kormányhivatalnál amiatt, hogy a XVIII. kerületi önkormányzat egy novemberi rendeletével egy új települési adó, az úgynevezett légiutasadó kivetéséről döntött – tudta meg a 24.hu.
Új turistaadó a Lupa Beach-re látogatóknak

Új turistaadó a Lupa Beach-re látogatóknak 

Eddig sem volt túl olcsó a Budapest tengerpartjaként hirdetett Lupa strand, de még drágább lett kicsivel, ugyanis a budakalászi önkormányzat úgy döntött, belépőjegyenként 200 forintos települési adót kell fizetniük a vendégeknek
Önkormányzati cég veszi át a tamási termálfürdő üzemeltetését

Önkormányzati cég veszi át a tamási termálfürdő üzemeltetését 

Az Aquaplus Kft. helyett az önkormányzati tulajdonú Tamási Vagyongazdálkodó Kft. üzemelteti a jövő év januárjától a helyi termálfürdőt, ahol tavaly novemberben egy tűzeset miatt jelentős kár keletkezett - közölte a város polgármestere csütörtökön az MTI-vel.
Megújult az esztergomi bazilika előtti tér

Megújult az esztergomi bazilika előtti tér 

Több száz milliót költöttek a közel 7 ezer négyzetméteres tér parkosítására, vonzóbbá tételére. 
Hatszázmilliós bevételkieséssel számol a gyulai önkormányzat

Hatszázmilliós bevételkieséssel számol a gyulai önkormányzat 

Hatszázmillió forintos bevételkieséssel számol a gyulai önkormányzat a 2021-es költségvetésben, idén csak pályázati forrásból biztosított beruházásokat terveznek - közölte csütörtökön sajtótájékoztatón Görgényi Ernő (Fidesz-KDNP) polgármester, aki a képviselő-testület hatáskörében eljárva elfogadta a büdzsét.
Nincs adóemelés 2021-ben

Nincs adóemelés 2021-ben 

A koronavírus-járvány miatt jövőre adóemelési stopot rendel el a kormány az önkormányzatoknál.
Beadták az Airbnb-törvényt

Beadták az Airbnb-törvényt 

Ennek értelmében a kereskedelemről szóló 2005. évi törvény több, a magánszálláshelyekre vonatkozó résszel is kiegészül, többek között a magán- és egyéb szálláshely definíciójának meghatározásával, valamint az önkormányzatok ezek szabályozására vonatkozó hatáskörének maghatározásával - olvasható a Parlament.hu oldalon.
A vírus után az önkormányzat is egy hatalmas gyomrost adott a bulinegyednek

A vírus után az önkormányzat is egy hatalmas gyomrost adott a bulinegyednek 

Ennek értelmében, a meghatározott területen kívül eső VII. kerületi üzletek és vendéglátóhelyek nem lehetnek nyitva éjfél és reggel 6 óra között. De azok is csak külön engedéllyel.

Jó hír a balatoni kikötőkkel kapcsolatban 

Lehetőség nyílik arra, hogy Balatonakali, Balatonudvari, Csopak és Balatonkenese közforgalmú kikötőit ne adják el, hanem azok az önkormányzatok ingyenes használatába kerüljenek - írta Kontrát Károly (Fidesz-KDNP) országgyűlési képviselő Facebook-oldalán csütörtökön.

Az IFA felfüggesztése inkább veszély mint segítség 

Miközben Ausztriában Kurz kancellár hétfői bejelentése szerint májusban a szállodák újranyitását tervezik, a magyar kormány adó felfüggesztő döntése alapján a turizmussal foglalkozó hazai önkormányzatok nem csak a tavaszt, a nyarat, az egész évet törölhetik a költségvetésük bevételi oldalán - írja a Balatontipp.hu.

MTÜ: az önkormányzatok is vegyék ki a részüket a segítségnyújtásból! 

A kormány fontos lépéseket tett a turisztikai ágazat megsegítéséért, elsők között hozta meg azokat a döntéseket, amelyek hozzájárulnak a megmaradáshoz - közölte a Magyar Turisztikai ügynökség az MTI érdeklődésére szerdán.

Így segíti Eger vállalkozásait a válsághelyzetben 

A koronavírus járvány gazdasági hatásainak mérséklése érdekében Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata az alábbi 5 pontban foglalja össze intézkedéseit:

Állami kézbe kerülhet a BAHART 

Az ügy hátterében a tulajdonos balatoni önkormányzatok (21 település) tőkeemelési kötelezettsége áll.

Időt nyertek a balatoni önkormányzatok 

Jövő márciusig kaptak haladékot a Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART) feltőkésítésére. 

Szigorítja a bulinegyedben a játékszabályokat az önkormányzat 

Tízpontos intézkedéscsomagot dolgozott ki az erzsébetvárosi önkormányzat a tömegturizmus kezelésére, ugyanakkor hamarosan egy új rendelettel jelentősen szigorítják a bulinegyedben a szórakozóhelyek működésének szabályait. 

Húszmilliós örökségvédelmi támogatás igényelhető 

A Fővárosi Önkormányzat által meghirdetett ’Építészeti Örökségvédelmi Támogatás 2017’ pályázaton akár húsz millió forint vissza nem térítendő támogatás is nyerhető, ha valaki szeretné felújítani épülete homlokzatát vagy más, elsősorban a közterületről látható építészeti értékét. 

A Balatonon jobb volt a szezon a tavalyinál 

A települések többségénél nagyobb forgalmat regisztráltak az idei nyáron, mint az előző év hasonló időszakában. Több olyan település van, ahol az év első nyolc hónapjának forgalma meghaladta a múlt évi 12 hónapos teljesítményt, derül ki azokból az adatok, amiket közvetlenül az önkormányzatoktól kapott a Balatontipp.hu.

„Fejlesztéseink a turizmus fellendítését szolgálják” 

Ekképp zárta válaszait Belváros-Lipótváros önkormányzata, amikor a buszbehajtási korlátozások tapasztalatairól, előkészületeiről faggattuk. Az utazási szakma máshogy látja a kérdést.

Újbuda birtokba vette a Citadellát 

Birtokba vette a Citadellát a XI. kerületi önkormányzat, a hasznosítási pályázat tavaszi kiírásáig a korábbi bérlők ideiglenesen a területen maradnak - jelentette be Hoffmann Tamás (Fidesz-KDNP), Újbuda polgármestere keddi sajtótájékoztatóján.

Sípályát avattak Újpesten. 

Az újpesti Szilas parkban egész évben használható tanpályát avattak fel. A pálya közelébe szánkózódombot is terveznek.

Egeré lett az Egri Vár 

2013 január 1-jétől Eger MJV Önkormányzata a Dobó István Vármúzeum fenntartója. Ez alkalomból tartott ünnepélyes sajtótájékoztatót január 7-én, az Egri Vár főbejáratánál a korábbi és új működtető.

Hat turisztikai nagyrendezvényt támogat Eger 

Eger önkormányzata évtizedek óta támogatja a városban zajló turisztikai nagyrendezvényeket, ez egy javarészt az idegenforgalmából élő város esetében magától értetődő közfeladat. 2011-ben 10,4%-kal bővült a kereskedelmi szálláshelyek forgalma Észak-Magyarországon, s ebben Eger játszott fontos szerepet. A város országosan a tizedik leglátogatottabb település volt tavaly, és az eltöltött vendégéjszakák száma is figyelemre méltó növekedést mutat, közölte lapunkkal Eger önkormányzata.

Átütemezést kértek a balatoni önkormányzatok 

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) igazgatósága tárgyalta a Balatoni Hajózási Zrt.-ben tulajdonos balatoni önkormányzatok kérését, miszerint öt év haladékot kérnek a cégben 2012. október 27-ig vállalt tőkeemelés végrehajtására, érdemi döntés azonban nem született, mert jelenleg nem rendelkezik az ügyben döntési hatáskörrel az MNV.

Megszépülhet a Balokány Pécsett 

Egy megnyert pályázat újabb segítséget jelent annak a húsz pécsi civil szervezetnek, amely összefogott a Balokány megújításáért. Az Ökotárs Alapítvány által kiírt pályázaton elnyert forrásból programokat szerveznek, és internetes oldalt indítanak.

Mégsem fejleszt Karcag 

Az önkormányzat pénzügyi helyzete és az időközben kedvezőbb támogatási feltételekkel kiírt pályázatok ismeretében Karcag önkormányzata visszalépett a település központjának funkcióbővítő fejlesztésére hivatott projekt megvalósításától - közölte Dobos László (Fidesz) polgármester csütörtökön az MTI-vel.

Kihívások és megoldások az önkormányzati gazdálkodásban 

Az önkormányzatok hatékonyabb költséggazdálkodásáról rendezett konferenciát szerdán a Somogy Megyei Önkormányzat és az EconoConsult kft. Kaposváron.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!