A város, ahol támogatják a szálláshelyek energetikai fejlesztését

Mórahalom önkormányzata pályázatot írt ki szálláshely szolgáltatók energetikai megtakarítást célzó beruházásainak támogatására - tájékoztatta lapunkat a Móra-Tourist Nonprofit Kft.

A település vezetése a helyi TDM szervezettel együttműködve évek óta különböző aktuális célok elérése érdekében nyújt támogatást a szálláshely-szolgáltatók számára. Fontos ez azért is, mivel a városban található szállás férőhelyek 75% az egyéb, illetve magánszálláshely kategóriába tartozik.
Megítélésük szerint 2023-ban a gazdasági körülmények és az energetikai piac változására reagálva ezen szálláshelyek energetikai korszerűsítésének támogatása segítheti leginkább a település szálláshely-szolgáltatóinak fejlesztését, ezen keresztül pedig a minőségi turisztikai kínálat elősegítését.A pályázati felhívás meghatározása előtt a Móra-Tourist Nonprofit Kft online felmérést végzett, illetve turisztikai fórumot szervezett a szálláshelyek aktuális energetikai állapotának és igényeinek megismerése céljából. A felmérés eredményeit, illetve a támogatási lehetőségeket figyelembe véve tett javaslatot a pályázati felhívás tartalmára. A városvezetés által megfogalmazott cél az volt, hogy minél több szolgáltató tartson egész évben nyitva és tudjon fenntarthatóan minőségi szolgáltatást nyújtani.

Az önkormányzati támogatás alapja a TDM-tagság, mértéke a férőhelyek számától függ. A támogatási intenzitás 50%, azaz a szolgáltatók részéről is elvárt a fejlesztésben való anyagi szerepvállalás. A szálláshelyek H tarifára alkalmas hűtő-fűtő klímák beszerzésére, illetve árnyékolástechnikai berendezések beszerelésére pályázhatnak, a támogatással a 2023. évi nyári szezonra már megvalósíthatóak lehetnek a fejlesztések.Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.