Húsvét: kiugróan magas volt a költés a SZÉP kártyákról

Húsvét: kiugróan magas volt a költés a SZÉP kártyákról 

Az előző évhez képest most 2,1 milliárd forinttal költöttek többet, így összesen 3 milliárd 470 millió forintot fordítottak pihenésre, kikapcsolódásra, feltöltődésre és élményszerzésre ebben a négy napban. A legnagyobb, több mint 6-szoros emelkedést a kártyás költésekben a szállásadóknál mérték, de a vendéglátóhelyek is dupláztak tavalyhoz képest, a szabadidős tevékenységeknél pedig másfélszeres volt a növekedés - tájékoztatta lapunkat a társaság.
Sokkal többet költöttünk SZÉP-kártyával, mint tavaly

Sokkal többet költöttünk SZÉP-kártyával, mint tavaly 

A kártyatulajdonosok 2021-ben 306 milliárd forintot költöttek, ami 60 százalékkal magasabb az előző évhez képest.
A fürdőknek is jól jött a SZÉP kártya

A fürdőknek is jól jött a SZÉP kártya 

Az OTP SZÉP kártya a belföldi turizmus egyik fontos szegmensében, a hazai fürdők népszerűsítésében is fontos szerepet vállalt. A Magyar Fürdőszövetség szerint a magyar családok szívesen pihennek, töltődnek fel fürdőkben, uszodákban vagy olyan szállodákban, ahol fürdőhelyi szolgáltatás is van. Mindezt bizonyítja az is, hogy az elmúlt tíz év alatt az OTP SZÉP kártyabirtokosok közel 44 milliárd forint értékben költöttek rekreációs, főként fürdőhelyi szolgáltatásra - tudtuk meg a társaságtól.

Szépen alakul a szezon a SZÉP kártyák alapján 

A legkedveltebb vidéki célpontok a Balaton, valamint az észak-alföldi és a dél-alföldi régiók voltak. A dél-dunántúli régió népszerűsége nőtt a legnagyobbat, ahol idén júniusban és júliusban 57%-kal többet költöttek a nyaralók, mint tavaly, de a Balatonon is közel másfélszeres volt a költés.

Biztatóak a májusi SZÉP kártya adatok 

A tavaszi – járványhelyzet okozta – visszaesést követően ismét kezd magára találni a hazai turizmus és vendéglátás, ezt mutatják az OTP SZÉP kártya adatai. A feltöltések összege májusban már meghaladta az egy évvel korábbi értéket, a költéseké pedig megközelítette a 2019. májusi számokat.   

Megkezdődött az OTP SZÉP kártyás szerződések kiküldése 

Az OTP Pénztárszolgáltató megkezdte a SZÉP kártyabirtokosok részére a szerződések kiküldését, amire a jogszabályok változása miatt van szükség. November végéig várhatóan mind az 1,3 millió kártyabirtokosnak megérkezik az új szerződés levélben vagy e-mail-en keresztül.

Lessék a postást az OTP SZÉP kártyások! 

Jogszabályváltozás miatt a SZÉP-kártya kibocsátóknak szerződést kell kötniük minden kártyabirtokosukkal. Ezért idén ősszel valamennyi OTP SZÉP kártyabirtokos megkapja szerződését elektronikus vagy postai úton. A dokumentumot azért érdemes átvenni, mert 2019. január 5-e után a munkáltatók csak azoknak tudnak juttatást utalni az OTP SZÉP kártyákra, akik átvették a szerződésüket. A kártyákra 2019. január 5. előtt töltött egyenlegek továbbra is felhasználhatóak maradnak a korábbi szabályok szerint, de új feltöltést már csak a szerződéssel rendelkező ügyfelek tudnak kapni jövő év elejétől.
Egyre többet költünk pihenésre

Egyre többet költünk pihenésre 

A tavalyi év során 80 milliárd forintot költöttek az OTP SZÉP kártyabirtokosok élmények gyűjtésére. Ez több mint 8 százalékos növekedést jelent a 2016-os eredményekhez képest.

Rekordot döntött az OTP SZÉP kártya 

Három hónap alatt 23 milliárd forintnyi juttatást használtak fel az OTP SZÉP kártya birtokosai. Ezzel az idei lett az eddigi legsikeresebb nyári szezon az első kártya kibocsátása óta. A napi 257 millió forintos költésből a vidéki régiók közül legnagyobb részben a balatoni részesedett. Itt 3,3 milliárd forintot használtak fel a pihenni vágyók.

Az OTP és az MKB SZÉP kártya is tarolt 2014-ben 

Több tízmilliárd forint áramlott a gazdaságba a SZÉP kártyákról 2014-ben. Rekordévet zárt az OTP SZÉP kártya, száznegyvenezer felett az MKB Széchenyi Pihenőkártyák száma.

Ennyivel költünk többet nyáron 

Akár 3 milliárd forintnyi SZÉP kártyás költés is pörgetheti a Balatoni régiót a nyári hónapokban, ha az OTP SZÉP kártya utóbbi két évének nyári adatait vesszük alapul. A nyári szezon a tapasztalatok alapján majdnem akkora SZÉP kártya-felhasználást eredményez, mint az év többi időszaka összesen. 2012-ben 15,7 milliárd forintot, 2013-ban mintegy 20 milliárd forintot. 

Szállodában töltötte a húsvétot a magyar 

Több mint 560 millió forintnyi elektronikus utalványt használtak fel az OTP SZÉP kártya birtokosai a húsvét három napja alatt. Ez a tavalyi év azonos időszakához képest csaknem 50 százalékos emelkedést jelent.

Százmilliót költenek fesztiválbelépőre a SZÉP-kártyások 

Az OTP SZÉP kártya birtokosai a tavalyi év során több mint 100 millió forintot költöttek fesztiválbelépők vásárlására. Idén ez az összeg várhatóan nőni fog.

Benzinutalvány is járhat a szálláshoz 

Az OTP SZÉP kártya 600 000 kártyabirtokosa már a húsvéti pihenéskor élhet a Danubius Hotels kedvezményeivel.

35 milliárdos SZÉP Kártya-forgalom az OTP-nél 

A legnagyobb hazai SZÉP-kártya kibocsátó, az OTP Pénztárszolgáltató szerdán szakmai háttérbeszélgetést tartott, ahol egy reprezentatív országos felmérés eredményeit is közzé tették.

Együttműködik az OTP SZÉP kártya és a Magyar Turizmus Kártya 

Az OTP Széchenyi Pihenőkártya kibocsátója, az OTP Pénztárszolgáltató jelentős megállapodást írt alá az országos lefedettségű, utazási kedvezményeket biztosító Hungary Card kibocsátójával, valamint az egyik legnagyobb szálláskereső oldallal, az Utazok.hu-val, közölte lapunkkal a kártya kibocsátó.

Már 8000 helyen lehet OTP SZÉP kártyával vásárolni 

Az OTP Széchenyi Pihenőkártya (OTP SZÉP kártya) közel 300 000 felhasználója országszerte már több mint 8000 elfogadóhely közül választhat, ha egyszerűen és gyorsan szeretné kiegyenlíteni számláját. Többek között a Starbucks vagy a Burger King éttermeiben, számos uszodában, fürdőben, és edzőteremben, vagy éppen magyarországi szálláshelyeken.

Negyedmillió SZÉP-kártyát adott ki az OTP 

Elérte a negyedmilliós határt az átadott OTP Széchenyi Pihenőkártyák (SZÉP) száma, 2011 decembere óta megtízszereződött a kártyabirtokosok száma.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!