35 milliárdos SZÉP Kártya-forgalom az OTP-nél

A legnagyobb hazai SZÉP-kártya kibocsátó, az OTP Pénztárszolgáltató szerdán szakmai háttérbeszélgetést tartott, ahol egy reprezentatív országos felmérés eredményeit is közzé tették.

„Jelentős eredménynek tartjuk, hogy 2012-ben nemcsak teljesítettük a tervet, hanem az 570.000 kártyabirtokos számmal, valamint a 35 milliárd forintos költéssel messze túl is szárnyaltuk az előzetes elképzeléseket” - mondta az intézmény vezérigazgatója, Róth Lajos.

Majd rátérve az idei elvárásokra hozzátette: „Tudjuk, hogy idén jóval szerényebb számokkal kell majd beérnünk, azonban azon vagyunk, hogy ugyan mérsékeltebb ütemben, de tovább növeljük ügyfeleink és az elfogadóhelyek számát.”

A nemrégiben kinevezett új értékesítési és marketing főosztályvezető, Gál Tamás szerint tavaly a legsikeresebben a vendéglátás alszámla szerepelt, ezt követte a szálláshelyeken történő SZÉP-kártya költés, harmadik helyen pedig a szabadidős juttatásokra költés végzett. Egyben kiemelte, hogy az OTP továbbra is őrzi vezető pozícióját SZÉP-kártya témában, hiszen az összes utalás/forgalom 80 százaléka náluk generálódik.

A hazai legnagyobb bank megbízásából készült tavaly decemberében az a felmérés, amelybe 1000 munkavállalót és mellette 400 SZÉP-kártya birtokost vontak be, a kutatás eredményeiről dr. Törőcsik Mária marketingprofesszor (Pécsi Tudományegyetem) számolt be. Ezek szerint a hazai kártyatulajdonosok többsége fiatal, képzett és biztos jövedelemmel rendelkezik. Többségük férfi, és általában vezető szellemi foglalkozású.

A kártyát főként dömpingszerűen, szinte egy időben vásárolják a munkáltatók, és az is jellemző, hogy szálláshely zsebből a legtöbb kártyafelhasználó hosszú hétvégeken költ. Érdekes, hogy sokan a nyári hónapokban – elsősorban augusztusban – költenek a különféle zsebekből, egyedül a vendéglátás terén van némileg kiegyenlítettebb, egész évre szóló költési kedv. „Azok a munkavállalók, akik tavaly kaptak és használhatták a SZÉP-kártyát, 60 százalékban elégedettek voltak”, mondta tájékoztatójának zárásaként a kutatást vezető professzorasszony.


Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.