Egy sorozat arról, hogy mit tartogat számunkra a múlt

Egy sorozat arról, hogy mit tartogat számunkra a múlt 

Új tudományos podcast-sorozatot indított a szentendrei Skanzen. A sorozat epizódjaiban a múzeum tudományos kutatói mesélnek kedvenc témáikról, és hozzák közel a hallgatókhoz a néprajz- és életmódkutatás világát. Beszélgetőtárs Lukács Zsolt rádiós műsorvezető. Hallgatni arany a Skanzent Spotify-on is!
Miként hat az újturizmus a boldogságunkra?

Miként hat az újturizmus a boldogságunkra? 

Elkészült a jövő turizmusával foglalkozó Dunakavicsok turisztikai podcast 29. adása. Az aktuális epizód a turizmus, valamint az életminőség és boldogság összefüggéseit, objektív és szubjektív mérhetőségét vizsgálja.
Ezért nem kell félni, hogy az MI elveszi a turisztikai munkahelyeket

Ezért nem kell félni, hogy az MI elveszi a turisztikai munkahelyeket 

Elkészült a jövő turizmusával, az újturizmus világával foglalkozó népszerű Dunakavicsok turisztikai podcast 28. adása. 
Ezek az újturizmus stratégiai alapelvei

Ezek az újturizmus stratégiai alapelvei 

Már hallgatható a Dunakavicsok turisztikai podcast 27. adása, amely egyfajta esszenciáját nyújtja az eddigi epizódoknak. Az adás szerkesztői most először egy helyen összefoglalják a 27 tételt és alapelvet, amely nélkül nem képzelhető el a sikeres turizmusmenedzsment a jövőben. 
Mit hoz 2023 és az EKF cím, és mi lesz a síturizmussal?

Mit hoz 2023 és az EKF cím, és mi lesz a síturizmussal? 

A jövő turizmusával, az úgynevezett újturizmus világával foglalkozó népszerű Dunakavicsok podcast idei első adása a változások jegyében indít.
Mire jó egy fenntartható védjegy a turizmusban?

Mire jó egy fenntartható védjegy a turizmusban? 

A fenntartható turisztikai védjegyek globális rendszerében segít eligazodni a Dunakavicsok friss adása. 
Mennyire fogunk fázni télen a szállodákban?

Mennyire fogunk fázni télen a szállodákban? 

Turizmus Világnapjára időzítve hallgatható a Dunakavicsok podcast 22. epizódja, amely az erőforráshiány okaival és megoldásaival foglalkozik a turizmusban.
Rejtett kincsek hálózata a Duna-mentén

Rejtett kincsek hálózata a Duna-mentén 

A népszerű Dunakavicsok turisztikai podcast frissen megjelent nyári epizódjában a Duna turisztikai jelentősége és folyóban rejlő lehetőségek kerültek a fókuszba.
Új Dunakavicsok podcast: te magad légy a változás!

Új Dunakavicsok podcast: te magad légy a változás! 

Június 30-tól már online hallgatható az újturizmus világával foglalkozó népszerű Dunakavicsok podcast legfrissebb adása, amely reflektál a klímaváltozás és turizmus jövője témában érkezett hallgatói felvetésekre.
Klímaváltozás, DMA, trendprognózisok

Klímaváltozás, DMA, trendprognózisok 

Mindez és még sok minden a Dunakavicsok podcast legújabb adásában.

Új Dunakavicsok-epizód 

Elkészült és immár hallgatható a jövő turizmusával, az újturizmus világával foglalkozó szakmai podcast legfrissebb adása.

A szállodaipar kihívásai az Alumni Talk podcastban 

Az Alumni Talk podcast legújabb epizódjában a Széchenyi István Egyetem innovációösztönző tevékenységéről, startup programjairól, a Kautz Gyula Gazdaságtudományi Karról, illetve képzései kapcsán a turizmus és a szállodaipar aktuális kihívásairól is beszélgetettek  vendégeikkel, Vlasits Gergely szállodaigazgatóval és dr. Dőry Tibor tanszékvezető egyetemi docenssel - tájékoztatta lapunkat a Széchenyi István Egyetem.

Ez várható 2040-ig a turizmusban 

A Dunakavicsok podcast legfrissebb epizódjában az utazás jövőjéről, a jövő turistájáról beszélgettek az adás szerkesztő-műsorvezetői: Nagy-Szász István és Kovács Balázs.

Podcast adás a vasút jövőjéről 

A Dunakavicsok turisztikai podcast aktuális epizódjában a közösségi közlekedés, azon belül pedig a vasúti közlekedés jövőjéről beszélgettek az adás szerkesztő-műsorvezetői: Nagy-Szász István és Kovács Balázs.

Egy éves a jövő turizmusával foglalkozó népszerű szakmai podcast 

2021-ben február elsején indította első adását a Dunakavicsok turisztikai podcast.

Milyen a körforgásos gazdaság a szállodaiparban? 

Erre keresi a választ a Dunakavicsok podcast legújabb adása.

Az utazási irodák jövőjével foglalkozik a legújabb Dunakavicsok 

Megjelent a Dunakavicsok turisztikai podcast legfrissebb adása, amely az utaztatás jövőjével, az utazási irodák és az utazásszervezők küldetésével foglalkozik.

MTÜ: nagyszabású rendezvényekkel indítják 2022-őt 

Februárban és márciusban a turizmus és a gasztronómia területén nagyszabású nemzetközi rendezvényekkel indítja az évet a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ),  jelentette be pénteken megjelent podcast különkiadásában Guller Zoltán vezérigazgató.  

Dunakavicsok: a neuromarketingről 

A legfrissebb online összeállítást szinte teljes egészében a neuromarketing és a turizmus kapcsolatának szentelték a műsor szerkesztői: Nagy-Szász István és Kovács Balázs.

MTÜ-vezér: októberben a vidék elérte a járvány előtti szintet 

Ekkor 2,8 millió vendégéjszakát regisztráltak a szálláshelyek Magyarországon, 62 százalékkal többet, mint egy éve, és 2019-hez képest is mindössze 15 százalék az elmaradás, mondta Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója szombaton közétett podcastjában.  

A propagandától a reflexiós marketingig 

A Dunakavicsok turisztikai podcast friss adásának első részében az elmúlt időszak turisztikai szempontból releváns eseményeinek - futball Eb, Forma 1 magyar nagydíj, Eucharisztikus kongresszus, vadászati világkiállítás - vendégforgalomra gyakorolt hatását elemeztük.

A munkafüggőségről 

A munkafüggőség talán úgy határozható meg legjobban, hogy a személy számára a legfontosabb és mindenen felül uralkodó tevékenység maga a munkavégzés, és ez a fajta túlzott vagy kényszeres munkavégzés aztán nagyon sok káros következményt hoz az életében. Ezek a következmények nagyon sok területre kihatnak, de az egyik kulcstényező, hogy az illető annyira sokat dolgozik, hogy az már nem segíti az életét, hanem pont, hogy gátolja, akadályozza – mondta Kun Bernadette a múlt heti G7 Podcastban.

Dunakavicsok podcast: milyen az adatoptimalizált turizmus? 

A nyolcadik epizódban a német turisztikai adatmenedzsment boszorkánykonyhájába pillantanak be a podcast készítői szakértő vendég segítéségével.

A Big Data alapú turizmusmenedzsment jövője 

A Dunakavicsok podcast friss műsora a Big Data jelenség turizmusra gyakorolt hatásaival foglalkozik.

Dunakavicsok: itt a podcast friss adása! 

A jövő turizmusával, az újturizmus világával foglalkozó szakmai podcast legfrissebb adása arra keresi a választ, hogy milyen eljárásokkal tehető Bécs, Pozsony és Budapest turizmusa egymás számára átjárhatóbbá, miként ösztönözhető a fővárosokba irányuló belföldi vendégforgalom?  (X)

Dunakavicsok: új turisztikai podcast indult! 

A jövő turizmusával, az újturizmus világával foglalkozó szakmai podcast legfrissebb adása arra keresi a választ, hogy miként lehet Budapest legalább olyan jó hely, mint Bécs?

Az osztrákok nem kivételeznének a beoltottakkal 

A jövő turizmusával, az újturizmus világával foglalkozó podcast legfrissebb számából megtudható, hogy egy friss felmérés szerint az osztrákok inkább elvetik az oltáshoz kötött előjogok megadását, mint támogatnák azt.

Újabb podcast a szakma fiataljaitól 

A turizmussal és vendéglátással foglalkozó diákszervezet a Corvinus Tourism Club idei első podcastjában szállodaipari szakemberekkel beszélgetett.

Február 1- től gurulnak a Dunakavicsok 

Hiánypótló turisztikai podcast indul Dunakavicsok címmel. A szakmai tartalmú, beszélgetős online műsor a jövő turizmusával, az újturizmus világával foglalkozik.

A szállodahajók fogadóépülete lesz a Bálna 

A rövid távú lakáskiadás szabályozási terveiről, a szállodahajók új kikötőjéről, és a magánszálláshelyek támogatásáról is beszél Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója legfrissebb podcastjában.

Új hajók a Balatonon, egyre növekvő foglalás 

Elkészültek a Balatonon közlekedő hajók koncepciótervei, így hamarosan indulhat a közbeszerzés melynek köszönhetően a Balatoni Hajózási társaság európai színvonalú hajózási feladatokat láthat el. Egyebek mellett erről beszél legújabb podcastjában a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója.

Hogyan nyissuk újra turisztikai vállalkozásunkat? 

Megjelent a Magyar Turisztikai Ügynökség kézikönyve, mely az újranyitáshoz szükséges ajánlásokat tartalmazza. Az Ügynökség nyugat-európai mintákat követve és az egészségügyi szervezetek ajánlásait figyelembe véve dolgozta ki a kézikönyvet.

A korábbi támogatások többszörösét adja a fesztiváloknak az MTÜ 

Ha a járványügyi helyzet megengedi a fesztiválok rendezését, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) a korábbi támogatások sokszorosát tervezi kiosztani - jelentette be a szervezet vezérigazgatója pénteken az MTÜ honlapján közzétett interjújában.

Kedves Hallgatóink! 

Új kommunikációs csatornán lép kapcsolatba a Holland Királyi Légitársaság utasaival: a „The Journey” elnevezésű, angol nyelvű podcastban utasok osztják meg legkülönlegesebb élményeiket a nagyközönséggel.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!